Copy
Nieuwsbrief 17 | DORIENDAVID | Figuurlijk gesproken | november 2016
View this email in your browser
Deze editie | Amuse | Bob Dylan | De laatste keer Miss Eneco Tour, huldiging in Geraardsbergen en terugblik | DORIENDAVID in Parijs | Vervolg op De bruid die niet wist dat ze ging trouwen | Twee andere bruiden | Nieuwe DD creaties schets, foto's | Impressie van bezoek Dutch Design Week | De DORIENDAVID klassieker | Video van modeshow uit 2009 nu op You Tube |


Amuse

Voorproefje van de feestelijke collectie. Donker blauw fluwelen jasje met couture kant.

 

The seasons are turning..

Voor ons en velen met ons klinkt dit bekend in de oren, evenals Blowin' In The Wind en The Times They Are A- Changin.
Dit zijn onmiskenbaar lyrics van Bob Dylan, het terecht genobelde voorbeeld van onze generatie. Het is niet toevallig dat een van onze sjaals de naam van een songtitel van hem heeft: 'Maggies Farm' ( http://www.doriendavid.com/shop/ ). 
Ook te koop bij Jet&Nel, Rotterdam ( http://jetennel.com/ ), Galerie Majke Husstege, Den Bosch ( http://www.majkehusstege.nl/ ) en Judy Straten art-design, Horst ( http://www.galeriejudystraten.com/contact/ )

Maggies farm, sjaal uit de serie 'Industrial and Urban Poetry' by DORIENDAVID

Miss Eneco Tour 2016

DORIENDAVID mocht voor de 7e keer op rij de kleding voor Miss Eneco Tour ontwerpen.
We hebben vanaf 2010 ieder jaar een nieuwe outfit voor de rondemiss ontworpen.
Helaas stopt Eneco na dit jaar met dit jaarlijkse spektakel.
In overleg met Eneco hebben we voor 2016 een totaal ander ontwerp gemaakt dan andere jaren.
Het begon met een soort moodboard. Uitgangspunt waren dit keer niet de 'ballen' maar de kenmerkende kleuren rood-achtig, oranje-achtig en zwart en wit.
 
Onze voorstellen voor 2016 en de uitwerking

 
Het initiële idee van een ontwerpbureau
Toen er een modeontwerper gezocht werd (liefst een Rotterdamse), herinnerde een van de dames van het coördinatie team zich een modeshow van DORIENDAVID gezien te hebben in de Pilgrims Fathers Church ( https://en.wikipedia.org/wiki/Pilgrim_Fathers_Church)  in Delfshaven, Rotterdam.
Op Youtube is deze modeshow te zien (https://www.youtube.com/watch?v=IJD6DsUt-5o&t=1262s).

Er werd contact met ons gezocht en na overleg werden de eerste ontwerpen goedgekeurd (zie foto hieronder). The rest is history.
Onderstaand de eerste uitwerking en enkele volgende door de jaren heen.


DORIENDAVID in Parijs?

We schreven al eerder over de buitenkansjes die we genieten omdat een van onze klanten internationaal opera zangeres is, die graag in onze kleding optreedt. Voor wat pas en meetwerk en het bespreken van een nieuwe creatie, hadden we in oktober in Parijs afgesproken.
Extra leuk was het bijwonen van een concert waar zij optrad in Le theatre des Champs Elysees op een dinsdagavond.


 

Weerzien met Parijs

Als de mode je werkterrein is, ontkom je er niet aan om met een zekere regelmaat de lichtstad te bezoeken. Al fietsend doorkruisen we al vele jaren de hele stad, soms moet de fiets wel even op de nek (denk aan de buurt bij de Sacre Coeur). Langzamerhand is de stad steeds fiets-vriendelijker geworden.
We zij er inmiddels tientallen keren geweest voor de nieuwe mode (waaronder ook de straatmode), stoffen, inspiratie, beurzen en natuurlijk de sfeer. Op dat laatste moeten we even terug komen (zie Epiloog).
In een vorige Nieuwsbrief schreven we een blog over concert dat we toen bijwoonden in de Parijse Opera Bastille (   http://us3.campaign-archive1.com/?u=21d314d50a8a39e2878c64317&id=338f0cf686    ) We bekenden leken op het gebied van klassieke muziek te zijn maar graag wilden leren ervan te genieten. Inmiddels kost dat laatste geen moeite meer, we gaan graag.
Het programma was niet lichtvoetig: Wagner (Siegfried Idyll, Wesendonck Lieder en daarna Schumann, Symphonie no 4 en re mineur).

 
We zaten op fantastische plaatsen tussen de Parijse chic.
 
Creatie DORIENDAVID


Epiloog
Zoals gezegd, zouden we nog even terugkomen op de sfeer in Parijs. Nog nagenietend van de voorstelling kwamen we buiten op de Avenue de Montaigne. een statige laan achter de Champs Elysees. Het was oktober met weer om heel diep in je jas te duiken.
Enkele tientallen meters verder zat een gezin - waarschijnlijk vluchtelingen - op straat, vader moeder en twee hele jonge kinderen in dekens gehuld, hopend op een bijdrage van een kapitaalkrachtige passantenstroom. Gelukkig liep niet iedereen onverschillig voorbij.
Met de wereld lijkt Parijs veranderd, vluchtelingen, armoede zijn niet langer alleen zichtbaar voor de goede kijker maar alom tegenwoordig. Het is onontkoombaar in en rond de metro, voor winkels, voor stoplichten etc. Je ziet steeds meer mensen die op straat slapen, uit vuilnisbakken eten, genoodzaakt zijn bedelend te overleven.
Inderdaad, de sfeer is minder vrolijk, de oude frivoliteit lijkt even ver te zoeken, het oogt allemaal wat schrijnender en grimmiger. De verschrikkelijke aanslagen en de dreiging daarvan zijn daar debet aan.
Maar we moeten optimistisch blijven. De geschiedenis leert dat Parijs een vitale stad is die zichzelf steeds weer weet op te richten in een land waar waarde gehecht wordt aan Liberté, égalité, fraternité.

De bruid die niet wist dat ze ging trouwen, vervolg

In de vorige Nieuwsbrief schreven we over een klant die een 'verrassings-bruiloft' meemaakte in Las Vegas. Haar aanstaande echtgenoot en ouders wilden haar verrassen met de trouwceremonie in Las Vegas. Een van de vele dingen die heimelijk geregeld moesten worden was het maken van een passende bruidsjurk.
Die eer viel ons ten deel.
Terug in Nederland kregen we de volgende mail:
 
 
aan doriendavid

Beste Dorien en David,

Bedankt voor de fantastische trouw outfit!!!
Geweldig! En hij zit als gegoten.

Heel grappig dat wij elkaar nog niet ontmoet hebben.
Ik kom graag een keertje langs om kennis te maken.
M’n moeder heeft jouw blog doorgestuurd met daarin het stuk over de bruid die niet wist dat ze ging trouwen. Hilarisch om te lezen.

 
Ik ben erg blij met de rok en top. Gelukkig kan ik het nog een keer aan op onze trouwborrel.

Nogmaals dank en ik kom graag een keer langs als we foto’s hebben.

We kregen ook foto's van twee andere bruiden

Respectievelijk Desiree en Fleur

NIEUWE AANWINSTEN

Materiaal: 100% wol (cashmere)

De Dutch Design Week in Eindhoven.

Evenals voorafgaande jaren bezochten we ook dit jaar weer dit inspirerende event  (zie de blog van vorig jaar: http://www.doriendavid.com/een-impressie-van-de-dutch-design-week-in-eindhoven/)
We startten weer bij Piet Hein Eek. Altijd leuk om hier te beginnen. Het restaurant is druk maar gezellig, de Piet Hein Eek ontwerpen zijn het waard om te bekijken. Vervolgens even rondsnuffelen bij het Klokgebouw en daarna over de lange PSV-laan naar het centrum van Eindhoven: bestemming De Bijenkorf.
Op het dak van dit warenhuis wordt de mode van aanstormend (internationaal) talent geëxposeerd. 

De poppen met ontwerpen staan in twee lange rijen opgesteld, als langs een start- of landingsbaan van een vliegveld. Aan het eind worden beelden geprojecteerd van vliegtuigen/vliegvelden. Oorverdovend geluid draagt bij aan de opgeroepen sfeer.
We zijn onder de indruk. Meer dan vorig jaar in het PSV stadium lijkt er verfijning en samenhang te zijn.
We zien zowel futuristische glamour kleding als bewerkt minimalistisch breiwerk. Hoewel het een beperkte expositie is, vinden wij het een hoogtepunt. Die mening wordt niet door iedereen gedeeld. Een bezoekster roept dat ze het helemaal niets vindt, zonde van haar geld (entree was 2 Euro) en verscheurt demonstratief haar kaartje. Niet onze stijl, maar moet kunnen, we leven in een vrij land. 

 

De mode belofte
We verlaten de expositie over het dak in de openlucht. Er is weinig fantasie voor nodig om deze grauwe betonnen omgeving te associëren met het een of andere godvergeten vliegveld in het voormalige Oostblok of een Grieks eiland in de winter.
We gaan verder naar de nabijgelegen The Graduate show 'In need of..' in het gebouw De Witte Dame, waar enkele honderden studenten hun pronkstukken showen.
We ervaren net als de voorgaande keer een ongebreideld optimisme onder ontwerpers ' If not now, then when' is het credo.
Een expositie van afstudeerwerk van zo veel verschillende richtingen en met zo veel verschillende invalshoeken is alleen al leuk en interessant door de overdaad aan creativiteit (er zijn ruim 170 deelnemers) en het overduidelijke streven helemaal nieuw, anders te willen zijn. Wereldverbeteraar willen zijn zonder veel relativering of reflecties op eventuele negatieve (bij)effecten van je idee, levert per definitie onverwachte verrassingen en verbazing op. Lang niet alles is mooi, draagbaar, super bruikbaar of zelfs functioneel maar dat maakt het wel spannend.
In de blog van vorig jaar illustreerde ik dat door even stil te staan bij het nut en onnut van een aantal presentaties. Dit jaar wil ik alleen de half volle fles zien, vooral genieten van het vakmanschap en de creativiteit en het plezier dat ze uitstralen.
We ervaren het bezoek als zeer inspirerend. We stoppen om een overdosis te voorkomen.
In een druk restaurant nemen we het speciale DDW-menu. Het eten is redelijk goed maar tot onze stomme verbazing moeten we het doen met afgrijselijk plastic bestek. Tijd dat een ontwerper hier wat op verzint. 

VASTE RUBRIEK
De DORIENDAVID klassieker:

de Rococo broek

Foto's Jeroen Evers, model Saskia, poster ontwerp Daphne de Bruyne.
In het aprilnummer stond de Rococo-rok centraal, in dit nummer de Rococo-broek.
De broek was er in 2 uitvoeringen. De gewone en de extravagante uitvoering (zie bovenstaande foto's).
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het model in beide uitvoeringen zo extravagant was dat we er niet veel van verkocht hebben. Dat geldt natuurlijk vooral voor de extravagante uitvoering.
Maar dat wordt gecompenseerd door het ontwerp-plezier dat we er aan gehad hebben. 
Klanten van deze broek waren durfhals, een enkele bruid of iemand die in een gewaagde outfit naar een feest ging. Aandacht en commentaar verzekerd! 
Video van modeshow uit 2009 nu op You Tube

https://www.youtube.com/watch?v=cz3ECpnWuOg

FIGUURLIJK GESPROKEN
Deel de nieuwsbrief


Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.

Wil je de eerdere edities van de nieuwsbrief bekijken? Klik hier

Deel de nieuwsbrief met aan anderen!  Ja, ik schrijf ......... direct in

Of stuur de nieuwsbrief door d.m.v. onderstaand 'Forward' knop.
 
Forward

VOLG ONS VIA

Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © DORIENDAVID 2015, All rights reserved.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier

DORIENDAVID - Couture 
Openingstijden: di - vrij van 10.00 tot 18.00 uur en zat van 10.00 tot 17.00 uur
Tevens op afspraak: Bel 010-4148878 of 06-12756350 
Van Oldenbarneveltstraat 92 | Rotterdam | doriendavid@hetnet.nl | www.doriendavid.com
DORIENDAVID is ook online verkrijgbaar Shop online


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
DORIENDAVID Couture · Van Oldenbarneveltstraat 86 · Rotterdam, 3012GV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp