Copy
Een wethouder trouwt in een DORIENDAVID combinatie, ander nieuws van DORIENDAVID en een column/blog
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF van DORIENDAVID COUTURE


In de Nieuwsbrief besteden we aandacht aan:
- opvallende bruidsreportages. Dit keer een reportage van de bruiloft van de Rotterdamse wethouder Jeannette Baljeu die recent getrouwd is in een creatie van DORIENDAVID;
- andere opvallende creaties, soms foto's soms schetsen van ontwerpen waar we mee bezig zijn
- bijvoorbeeld de nieuwste ontwerpen voor onze bruidsjurken collectie, feest en galajurken maar ook wintermantels!
- nieuws over onze geheel vernieuwde website (http://www.doriendavid.com) met de voorzichtige start van een webshop!) en nieuwe Facebookpagina (www.facebook.com/dorien.david.07)
-een column/blog over aan zaken die DORIENDAVID bezighouden, vooral op het gebied van mode en vormgeving maar ook andere zaken! Deze keer over de expositie van het werk van ontwerpster Fong Leng in het Museum Amsterdam.
 

We maken graag van de gelegenheid gebruik iedereen prettige dagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen!

"Kwaliteit, vakmanschap en klantgericht zijn de kernwoorden voor Dorien en David van DorienDavid Couture. Met veel plezier heb ik mijn trouwjurk bij hen laten maken. Dorien heeft er met haar creativiteit voor gezorgd dat mijn persoonlijke wensen volledig zijn meegenomen in het ontwerp. Zij creeert een sfeer waarin je met elkaar het beste uit een ontwerp haalt en de jurk echt "jouw" jurk wordt. De stoffen en kleuren bieden eindeloze mogelijkheden. Het was al een feestje van voorpret voordat het echte feest was begonnen." Jeannette Baljeu, wethouder Rotterdam

Jeannette Baljeu is

Wethouder Jeannette Baljeu

Sinds mei 2010 is zij verantwoordelijk voor de portefeuilles haven, verkeer en regionale economie en is ze tweede locoburgemeester.
Vanuit haar wethouderschap is Baljeu portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van het dagelijks bestuur van Stadregio Rotterdam.

Deze vrouw die zich dagelijks bezighoudt met stoere zaken als het verkeer, het openbaar vervoer havenzaken, kortom de bloedsomloop van de stad, moest zich voor haar bruiloft opeens bezighouden met modische zaken als proporties, valling van stoffen, kleuren en bijpassende accessoires.
Maar ze deed dit met verve!

Wat heeft DORIENDAVID ontworpen voor Jeannette?
Afgesproken was dat Dorien de combinatie in nauw overleg met Jeannette zou ontwerpen.
Nadat ze zich eerst georiënteerd had bij een traditioneel bruidshuis volgde een bezoek aan DORIENDAVID. De ontwerpstijl en de mogelijkheid van een eigen inbreng bij deze Rotterdamse ontwerpster gaven de doorslag.
 Nadat de modellen uitgezocht waren: een strapless jurk met sleep met daarover een kanten halflange jas werd de kleur bepaald:licht blauw
Toen de bestelde stoffen binnen waren zag je het gelijk: .de lichtblauwe kleur van de zijden jurk en de couture kanten jas met een klein glittertje waren smashing en stonden haar geweldig
Het afgedrukte bedankbriefje van de Jeannette spreekt boekdelen.
 

Voorbeelden van modellen die op de nieuwe site www.doriendavid.com (rubriek New and Special) en in een aantal gevallen op www.facebook.com/dorien.david.7 te zien zijn.

DORIENDAVID COUTURE

Van Oldenbarneveldstraat 86
3012 GV ROTTERDAM
open:
di-vrijd van 10.00 - 18.00 uur
zat. van 10.00 tot 17.00 uur
tevens op afspraak
010-4148878, 06-12756350 
doriendavid@hetnet.nl

Column

Fong Leng in Museum Amsterdam
 
‘Fong Leng wat een kreng’ liet de stoffenhandelaar zich ontvallen toen wij stoffen uitzochten voor onze collectie en haar naam ter sprake kwam. Er volgde nog een wat onhandige verontschuldiging over schulden en financiële zaken, die we ons niet meer letterlijk herinneren.
We schrijven midden/eind tachtiger jaren, een tijd waarin DORIENDAVID zo ongeveer startte en Fong Leng met faillissementberichten de pers haalde. La grande dame van de Nederlandse glamour mode was van haar voetstuk gevallen en de modewereld reageerde op de zo kenmerkende onbarmhartige wijze. Wij waren gelijk gewaarschuwd.
Het bezoek aan de tentoonstelling van Fong Leng in het weekend in Amsterdam gaf ons een déjà vu gevoel omdat we zelf de roemruchte zestiger jaren intensief hebben beleefd. We herinnerden ons een typisch Amsterdams verschijnsel als de extravagante Mathilde Willink, misschien wel de meest prominente klant van Fong Leng, die een hoofdrol op eiste in de glamourpers. Erg leuk om te zien maar ook overwegend erg gedateerd. We moeten wel incalculeren dat we met de recente magnifieke overzichtstentoonstelling van Jean Paul Gaultier in de Kunsthal en de eerdere tentoonstelling van Madame Gres in Musée Bourdelle wel erg verwend zijn en de verwachtingen wat te hoog gespannen waren.
Wat altijd leuk en interessant is om te bedenken en te bespreken is wat de overeenkomsten en de verschillen zijn met ons eigen werk.
Overeenkomsten zijn er zeker. Ook onze couture is vaak kleurrijk en het gebruik van verschillende stoffen en combinaties, waaronder met leer en bont, is ons niet vreemd. Extravagantie passen we gedoceerd toe. Motieven met bloemen en beestjes mijden we meestal. Ook de bekende Nederlandse die als een sandwich man voor ons de straat op gaat moet zich nog aanmelden.
Maar het belangrijkste verschil is wel dat er bij ons veel meer nadruk ligt op de draagbaarheid van de kleding en de pasvorm. In tegenstelling tot Fong Leng moet couture bij DORIENDAVID niet alleen zelf ontworpen maar ook ambachtelijk op maat gemaakt zijn. Originele maatkleding naar eigen ontwerp waarbij nagedacht is over belijningen, proporties en accenten of onverwachte details. Samen met het materiaalgebruik en de specifieke kleurencombinaties vormt dit de signatuur van de ontwerpster.
Bij het verlaten van de expositie kwamen we terecht in een tentoonstelling van de eerste werken van Piet Mondriaan (ons vooral bekend uit het Gemeente Museum van Den Haag) waaronder veel werk dat hij maakte toen hij in Amsterdam woonde. Er waren duidelijke ontwikkelingen maar niets leek te wijzen op z’n latere geniale abstracte composties in zijn New Yorkse periode. De basis was overduidelijk ouderwets ambachtelijk, academisch. Knappe schilderijen en tekeningen waar de tekenacademie van af straalde.  
We verlieten het museum om nog wat rond te dwalen in Amsterdam, de stad die steeds weer bijzonder inwoners naar zich toe weet te trekken.
DAVID

Reageer!
 http://www.facebook.com/dorien.david.7


 

Copyright © 2013 DORIENDAVID Couture, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp