Copy
Nieuwsbrief 15 | DORIENDAVID | Figuurlijk gesproken | Spring  2016
View this email in your browser
Deze editie | Wat is nieuw | Schetsen van Dorien | Een DORIENDAVID jurkje voor 3 Euro op het Boekenbal | Nog een tijdloze (bruids-) creatie | Blog van David : een afgekeurde column | Rotterdammers die het nieuws halen | DD Klasieker | DD op YOU TUBEwww.doriendavid.comNieuw: kanten jasje 

Het afgebeelde kanten jasje met rits is zowel geraffineerd als stoer en is zoals gebruikelijk bij DORIENDAVID  'custom-made' in diverse andere kleuren (ook zwart en wit) te bestellen.

Een DORIENDAVID jurkje voor 3 Euro op het Boekenbal 

Over duurzaamheid gesproken... Vlak voor de avond van het Boekenbal dit jaar, kregen we het volgende mailtje met foto's.
Alles uitvouwenIn een nieuw venster

Vanavond op het boekenbal : Dorien was getekend!!

Inbox x

Saskia van Engeland 

11 mrt.
 
aan doriendavid

Beste medewerker van Dorien of beste Dorien!
Wilde dit toch graag met je delen. Het is een raar verhaal. Ik ben zangeres en ik treed al jaren tamelijk theatraal gekleed in de enige Amsterdamse band met Duitse salon-schlagers; Freddy und die Düsenjäger. Vanavond staan we bijzonder eervol op het hoofdpodium tijdens het roemruchte boekenbal.

Nu wilde ik graag es wat serieuzer uit de hoek komen, ben ten slotte inmiddels 48 en geen clown.
Nu vind ik tot mijn grote vreugde op de Dappermarkt bij een tweedehands stand een opvallend prachtig jurkje, mooi diep groen van zijde. Het label verraad couture....
Je snapt het; ik heb een erg mooi jurkje van je gescoord voor....en dit doet me pijn om te vertellen..€3,00. 
Je snapt misschien ook dat ik Dol Gelukkig ben dat ik als arme zelfstandig opererende artiest een heus couture jurkje mag dragen ...vanavond op het Boekenbal.
Ik ben er zo blij mee, het voelt als zo een grote mazzel, dus ik wil je indirect bedanken voor het maken van deze mooie coctaildress en we blijven maar niet te lang stil staan hoe in in godsnaam mogelijk is dat dit jurkje uiteindelijk op de markt terecht is gekomen...
Nogmaals ; ik ben grenzend aan het waanzinnige blij met deze jurk!
Hartelijke groet en ik hoop op veel exposure tijdens de tv- opnames!

Hartelijke groet Saskia van Engeland
www.saskiavanengeland.nl

Verstuurd vanaf mijn iPad
Hi Saskia,


Wat leuk! En wat een mazzel! 
Gefeliciteerd met je vondst. Je hebt kwaliteit herkend en het voor een heel leuk prijsje bemachtigd.
Leuk dat er foto's bij zitten. Het is inderdaad een jurkje van dupion zijde, ook wel ruwe zijde genoemd. Op de foto lijkt het bijna blauw. Wat frappant is, is het etiket.

We hebben in 1995 naast onze studio in Rotterdam gedurende 17 jaar een vestiging gehad aan de Keizersgracht in Amsterdam (tot 2011). Maar toen hadden we al snel etiketten waar DORIENDAVID ROTTERDAM/AMSTERDAM op stond.  Het zou dus kunnen dat het jurkje van voor deze periode is, dwz meer dan 20 jaar oud! Over kwaliteit en duurzaamheid gesproken! (Dan vallen onze prijzen toch eigenlijk wel mee.....grapje).
Voor zover we het kunnen beoordelen, ziet het er nog erg goed uit. De gewichtjes aan de veter zijn niet origineel, maar wel leuk.

We wensen je heel veel succes vanavond op het bal en zegt het voort...
We gaan natuurlijk vanavond kijken of we een glimp ervan zien.

Hartelijke groet,
Dorien en David
DORIENDAVIDHet jurkje heette om begrijpelijke reden HET VETERJURKJENa het Boekenbal kregen we deze foto toegestuurd

Een ander bewijs van duurzaamheid van onze creaties:

 
Hallo beste Dorien David,
 
14 jaar terug heb ik een prachtige creatie bij jullie laten maken. Helaas past het geheel mij bijna niet meer. Nu is er iemand dit dit graag wil overnemen. Mijn vraag is of jullie nog stof hebben van de rijg top, die is haar net een plooitje te klein bovenin. En een andere vraag is hoe duur is die ketting geweest die ik ook bij jullie heb gekocht, zie de foto?
 
Alvast bedankt voor de moeite, 
 
Hg, 
 
Arlette 

Dorien David dddoriendavid@gmail.com

22 mrt. (10 dagen geleden)
 
 
Hoi Arlette, het is inderdaad een mooie combi. Helaas hebben we de stof niet meer. 
Leuke foto's, bedankt.
Groetjes DorienDavid.

Na dit mailtje nam Arlette telefonisch contact op o.a. om te vragen of het bedrag waarvoor ze de jurk en het collier kon verkopen (best nog aanzienlijk na 14 jaar) niet te hoog of te laag was. Op deze vraag moesten wij het antwoord schuldig blijven. Het is een gewetensvraag die te maken heeft met gevoelswaarde. De een bewaart de jurk voor immer de ander bewaart hem tijdelijk of helemaal niet. We hebben tot onze verbazing zelfs wel eens iemand ontmoet die het bij een outlet gekochte confectiejurkje waarin ze trouwde de dag er na op Marktplaats zette. Dat was niet uit geldgebrek.

Blog van David

Toelichting
Deze keer niet een column over opvallende klanten of over onszelf maar over een buurman-ondernemer.
Deze column van David is (eind 2015) eigenlijk geschreven voor het plaatselijke sufferdje, een wijkblad Centrum/Cool maar is te elfder ure afgekeurd met de motivatie: 'erg commercieel'.
Het begon met een oproep van de redactie waarin inbreng van lezers gevraagd werd. Na contact gezocht te hebben, zou er een stuk over kunst in de wijk door mij geschreven worden. We spreken over eind 2015.
Na eindeloos geharrewar ( na inlevering december: 'leuk artikel gaat geplaatst worden', 'mijn excuses, ik heb jouw stuk door iedereen laten lezen en aan de DTP'er doorgegeven dat het er in moest komen, inclusief het beeldmateriaal dat je gestuurd had', 'Ik zie het inderdaad nu ook niet staan. Ik ga na wat er verkeerd is gegaan'. medio maart: 'Helaas vinden we het karakter van het artikel nog steeds erg commercieel van aard. Vandaar dat het ook in deze editie niet geplaatst is').

Het gewraakte artikel is een column van David in de vorm van een interview met Zic Zerp, zoals gezegd, een buurman in de straat van de gelijknamige galerie op no. 105. 
Kunst in de wijk was de opdracht van de redactie.
Aan de lezer het oordeel of deze (ongewijzigde) column 'erg commercieel van aard is'

Kunst vanaf 500 tot vijf nullen

 
Altijd als ik er langs loop op weg naar onze zaak kijk ik even bij Galerie ZERP naar binnen. Net als je vreugde kan putten uit een mooie boom die je passeert, kan steeds wisselende kunst een lichtpuntje zijn in je dagelijkse leven.
De crisis was nog niet echt over toen Zic Zerp de galerie startte in de Van Oldenbarneveltstraat.
Wij en andere ondernemers keken blij verrast en met respect naar dit initiatief.
Inmiddels is galerie ZERP ingeburgerd en Zic een bekende verschijning in de straat. Je kan ook niet om hem heen, hij is rustig en vriendelijk maar boomlang.
Om hem en zijn galerie wat beter te leren kennen, stelde ik hem een aantal vragen.
 
 
Wat is je achtergrond, ben je opgeleid voor dit werk

Ik ben in de buurt geboren in de Boomgaardstraat. Eigenlijk woonden veel familieleden in de buurt van de Oude Binnenweg en omliggende straten. Heb zelf ook nog in de Jacobusstraat gewoond.

lees het vervolg op de site


Rotterdammers in het nieuws

In het Algemeen Dagblad kwamen we twee artikelen tegen over Rotterdammers die aan de weg timmeren, respectievelijk een steeds bekender wordende architect, Robert Winkel en Hans Leijtens, voormalig commandant van de marechaussee en nu directeur-generaal van Rijksbelastingen.
Beiden leerden wij kennen door hun echtgenotes die in karakteristiek creaties van ons trouwden. Echtgenotes die overigens zelf ook flink aan de weg timmeren als respectievelijk architect en hoogleraar. Beiden hadden een uitgesproken voorkeur voor de kleurencombinatie. Bij de een moest de jurk passen bij een geliefd collier en bij de ander behoeft de keuze voor oranje met klassiek blauw geen nadere uitleg.
 
26-03-2016
Foto Algemeen Dagblad (30-3-'16), Klanten/Clients van DORIENDAVID site ( http://www.doriendavid.com/klanten/) en Wikipedia (https://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Leijtens)

De DORIENDAVID klassieker

De Rococo rok

De Rococo rok wordt gedragen door Sabrina. Fotograaf Bernhart Quade.
De Rococo wordt gedragen door Saskia. Fotograaf Jeroen Evers.
De klassieker is deze keer de Rococo-rok. De Rococo-rok was een excentrieke rok met een golvende lijn van onderen, veroorzaakt door de toepassing van baleinen. Er zijn diverse uitvoeringen geweest waaronder zelfs een variatie als broek.
> Lees ook de andere columns van David


Als je een stoffige doos vindt met video-registraties op VHS-banden en cd/dvd's van veel van onze gefilmde modeshows en je weet dat ze niet alleen gedoemd zijn te verstoffen maar ook langzaam verteren, ligt het voor de hand ze op YOU TUBE te zetten zodat iedereen ze kan bekijken.
Voor ons was dat bekijken na lange tijd verrassend. Behalve alle creaties en ontwerpen waarvan we er veel vergeten waren, zagen we vrolijke, gedanste shows waar enthousiasme en jeugdigheid vanaf straalden. De shows werden dan ook (hoofdzakelijk) gelopen door studentes van balletacademies die de show een welkome afwisseling vonden van hun zware opleiding. Ook de choreografie was veelal in handen van een student van de dansacademie.
Op ons eigen kanaal  https://www.youtube.com/channel/UCfLCW0LCjSGgLkjUqh1UyLg  vind je de oogst tot nu toe. Er zijn er nog een aantal die klaar gemaakt moeten worden voor YOU TUBE. Die volgen spoedig.  

FIGUURLIJK GESPROKEN
Deel de nieuwsbrief


Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.

Wil je de eerdere edities van de nieuwsbrief bekijken? Klik hier

Deel de nieuwsbrief met aan anderen!  Ja, ik schrijf ......... direct in

Of stuur de nieuwsbrief door d.m.v. onderstaand 'Forward' knop.
 
 Like Figuurlijk gesproken on Facebook
Forward

VOLG ONS VIA

Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © DORIENDAVID 2015, All rights reserved.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier

DORIENDAVID - Couture 
Openingstijden: di - vrij van 10.00 tot 18.00 uur en zat van 10.00 tot 17.00 uur
Tevens op afspraak: Bel 010-4148878 of 06-12756350 
Van Oldenbarneveltstraat 92 | Rotterdam | doriendavid@hetnet.nl | www.doriendavid.com
DORIENDAVID is ook online verkrijgbaar Shop online