Copy
Nieuwsbrief 9: DORIENDAVID, Figuurlijk gesproken, A new spring
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF DORIENDAVID couture


In deze Nieuwsbrief:

- Nieuws van klanten. Een opvallende bruidsreportage. Charlotte Muller trouwde met een Amerikaan. Dat betekende niet alleen een trouwfeest in Nederland maar ook in Amerika. Dit leverde een prachtig bruidsreportage op.


- de column/blog van David over zaken die DORIENDAVID bezighouden, vooral op het gebied van mode en vormgeving maar ook andere zaken! Deze keer impressies van de werkvloer 'Klanten en andere passanten. Opvallende ontmoetingen en andere gebeurtenissen.


- afbeeldingen of schetsen van speciale of nieuwe ontwerpen voor onze bruidsjurken collectie, feestjurken en galajurken maar ook jasjes, rokken en pakjes voor bijzondere gelegenheden. Bijvoorbeeld ook voor moeders en zus(sen) van de bruid!

.andere nieuwtjes
Met galerie Majke Hüsstege in 's-Hertogenbosch hebben we een nieuw verkooppunt voor onze sjaals en pochets in de serie 'Industrial and Urban Poetry'

- DORIENDAVID klassiekers. We noemen ze ook wel onze 'iconen'. Ontwerpen (of foto's daarvan) die we in de loop der jaren zijn blijven waarderen of zelfs meer zijn gaan waarderen. We lichten er steeds een uit en vertellen er iets over.

- impressies van achter de schermen, backstage, een aspect van ons werk of onze werkplek dat  je nooit ziet, maar leuk is om te tonen

- OPROEP aan lezers. Heeft u een foto van een kledingstuk van DORIENDAVID die u graag wilt delen, laat het ons weten dan krijgt het een plaats in deze Nieuwsbrief.

- voor meer modellen, info zie  onze geheel vernieuwde website (http://www.doriendavid.com ) met blog en de onze Facebookpagina (www.facebook.com/dorien.david.7)Like Figuurlijk gesproken on Facebook
Geef de Nieuwsbrief door aan anderen!
Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.
Schrijf ze in voor de Nieuwsbrief (een e-mailadres met een naam volstaat) of nodig ze uit zich in te schrijven:
http://eepurl.com/KKVqn
 


De internationale bruiloft van Charlotte Muller

 


Column
door David

Klanten en andere passanten


In den beginne

Het is meer dan 25 jaar geleden. We zijn gevestigd op de Overblaak, onder de kubuswoningen, de toenmalige Modepromenade Overblaak. We staan aan het begin, het is onze eerste winkel. Het is de periode waarin we verklaren ‘last te hebben van goede ideeën op het gebied van mode’.Onze ontwerpen zijn heel afwijkend van het gangbare aanbod en alleszins betaalbaar.
Een oudere vrouw beladen met boodschappen van de markt ziet iets wat ze wil kopen maar ze heeft weinig geld. Ze heeft een Oost-Europees accent. We zijn goed van vertrouwen en spreken af dat ze een deel betaalt en de rest later. Ze komt iedere week trouw wat betalen, meestal in muntgeld. Ze betaalt in de loop van de tijd keurig het hele bedrag af. Het is echt een lieve vrouw. Iedere keer krijgen we als toegift een stukje fruit van de markt. Ook later komt ze af en toe nog even wat fruit brengen en gedag zeggen.
 
 
De kleren van de keizer
 
Ze woont ietsje verderop op de Keizersgracht waar we onze winkel hebben,
We kunnen het statige grachtenpand waar ze woont vanuit de winkel zien
Ze is erfgename van een al om bekende onderneming en schijnt kind aan huis te zijn bij de royals
Alle winkeliers in de buurt kennen haar en vrezen haar met grote vreze

Ze praat heel erg bekakt en heel erg hard maar heeft absoluut een feilloos gevoel voor mode en stijl,
Ze houdt ervan te pingelen en is bijna niet tevreden te stellen
Maar ze waardeert het vakmanschap en haat ‘s lands  bekendste couturiers, die ook in dit deel van Amsterdam gevestigd zijn.
Naast een overdosis aan stijlgevoel heeft ze ook haar wat rauwe humor. Bij tijd en wijle vindt ze het heerlijk zich grof tot zeer grof te uiten.
Als we naar Turkije met vakantie gaan, geeft ze ons een reistip. ‘Koop  een worst van goud om je hals, heb ik ook gedaan, lekker voordelig daar’.
Mijn dochter leent haar ‘Alleen maar nette mensen’ uit. Binnen de kortste keren is ze trerug. Ze heeft het boek verslonden en genoten van het hoge Amsterdam-Zuid gehalte.
Ze laat weten dat als we uit Amsterdam vertrekken ze echt niet naar Rotterdam zal komen. Als ze Rotterdam zegt, kijkt ze alsof ze iets vies in de mond heeft. Ze houdt woord maar is kennelijk verknocht aan onze kleding want recent vraagt ze voor haar naaister advies hoe onze kleding te vermaken.
 
Ons bin zuunig
 
Van het oudere stel dat binnenkomt herkennen we hem onmiddellijk.
Hij was primus interparis van ‘s lands hoogste vergaderorgaan
Ze hebben binnenkort een bijeenkomst waar het staatshoofd bij is
En willen gepast gekleed gaan.
Het is een vriendelijk stel. Ze kwamen al eerder.
Zij kijkt kritisch rond maar heeft vooral belangstelling voor de prijzen
Maar ook het uitverkooprekje biedt geen uitkomst
Hij meldt met enige trots pas nog zo goed geslaagd te zijn bij Action
Ik vraag hem of hij als politicus de berichtgeving over de misstanden in de Aziatische confectieateliers bijhoudt.
Hij zegt dat je dan helemaal niks goedkoops meer kan kopen.
Ik zeg dat dat misschien ook wel beter is.
Als we hem weer eens op tv zien, letten we extra op zijn kleding.
 
 
Een eminente dame
 
Ze komt op een oud fietsje aan en blijkt de vrouw die in een ver verleden m’n mannenhart met haar Stille kracht sneller deed kloppen. Ze is nog steeds prachtig en woont wat verder aan de Amsterdamse gracht. Ze zegt zich nog immer Rotterdamse te voelen. Dat is de reden dat ze naar ons toe gekomen is. Ze vindt het leuk om door Dorien, een Rotterdamse ontwerpster gekleed te worden. Wij doen het met erg veel plezier. Er verschijnen foto’s van haar in de showbladen met onze kleding en met onze sieraden. We zijn trots.
 
Pleunie Touw, jurk en collier DORIENDAVID


Nieuws

Na de verkoop van onze sjaals en pochets van de serie 'Industrial and Urban Poetry' in de Rotterdamse Kunsthal bij de expositie over James Bond zijn ze vanaf maart te koop bij de gerenommeerde Galerie Majke Husstege in 's-Hertogenbosch http://www.majkehusstege.nl/

NB
OP 26 maart organiseert de galerie een 'Herenavond' waar de sjaals met andere kunst en design gepresenteerd worden.

 


 
Nieuwe aanwinsten en de klassieker
Overslag hesje
van zijden organza
Zijden v-hals jurkje met transparante mouwen


Voorbeelden van modellen die op de site www.doriendavid.com (rubriek New and Special) en in een aantal gevallen op www.facebook.com/dorien.david.7 te zien zijn.  
De DORIENDAVID klassieker
De klassieker is dit keer een kort organza jasje boven een klassieke straplessjurk. Het is een geplisseerde metallic/zijden organza. Een heel dun metaaldraadje (meestal koper) is met de zijde verweven. Het draagt als een gewone stof. Het jasje is zo ontworpen en gesneden dat het heel erg grillig lijk. Ook het sluiten d.m.v. knopen draagt daar aan bij. Boven een strak jurkje wordt de sculpturale uitstraling benadrukt.  

Fotograaf: Bernhard Quade
Model: Claudia
Locatie: Bij Erasmusbrug Rotterdam.
 

OPROEP

Als u een kledingstuk heeft of foto's van kleding van DORIENDAVID van de afgelopen 25 jaar laat het ons weten.
Met vrij grote regelmaat spreken we klanten die vertellen dat ze ooit DORIENDAVID kleding hebben gekocht. Dat kan van alles zijn. Trouwkleding, feestjurken, tops, rokken, blouses, jassen, broeken, pakjes enz. Vaak vertellen ze bij welke gelegenheid ze het gedragen hebben, of ze het zijn blijven dragen, het opgeslagen hebben of het doorgegeven hebben. Meestal hebben ze het niet over hun hart kunnen verkrijgen (ook al eist de tand des tijds zijn tol) om het zo maar weg te gooien. Herkent u zich in dit beeld en zou u  het leuk vinden om deze kleding weer in de openbaarheid te brengen, laat het ons weten. Wij geven het graag een plaatsje in deze Nieuwsbrief!
 Impressies van achter de schermenDORIENDAVID COUTURE

Van Oldenbarneveltstraat 92
3012 GV ROTTERDAM
The Netherlands
open:
di-vrijd van 10.00 - 18.00 uur
zat. van 10.00 tot 17.00 uur
tevens op afspraak
010-4148878,
06-12756350 
doriendavid@hetnet.nl

Copyright © 2015 DORIENDAVID Couture, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp