Copy

Nieuwsbrief 6: DORIENDAVID, Figuurlijk gesproken, Summertime

View this email in your browser

DORIENDAVID gaat verhuizen!

Per 1 oktober is het nieuwe adres Van Oldenbarneveltstraat 92 (ons huidige nummer is 86).
 
NIEUWSBRIEF van DORIENDAVID COUTURE

Na de Summerbrake hervatten we de Nieuwsbrief (met deze keer extra veel nieuws) met de volgende onderwerpen:

DORIENDAVID heeft een nieuw project: sjaals met als thema 'Industrial and Urban Poetry', unieke, zelf ontworpen, digitaal bedrukte zijden of wollen sjaals (eventueel met bijbehorend pochet) voor mannen en vrouwen. David vertelt in interview-format alle ins en outs;

. een collage van Miss Eneco Tour, die dit jaar voor het 5e jaar door ons gekleed werd;

- voorbeelden van speciale of nieuwe ontwerpen en opvallende creaties (schetsen of foto's) voor onze bruidsjurken collectie, feestjurken en galajurken maar ook jasjes, rokken en pakjes voor bijzondere gelegenheden!

-een column/blog van David over zaken die DORIENDAVID bezighouden, vooral op het gebied van mode en vormgeving maar ook andere zaken! Deze keer 'Kunst in de polder' een impressie van zomerse open kunstdagen in het hart van Holland;

aanvullende rubrieken:

- DORIENDAVID klassiekers of 'onze iconen', maar wat we bedoelen zijn ontwerpen (of foto's daarvan) die we in de loop der jaren zijn blijven waarderen of zelfs meer zijn gaan waarderen. We lichten er steeds een uit en vertellen er iets over.
Deze keer een echte klassieker, de Sappho-jurk, van voren gesloten maar een zeer lage rug!

- Een reactie van.... op onze oproep aan lezers:' Heeft u een kledingstuk van DORIENDAVID of een foto daarvan van de afgelopen 25 jaar waarvan u het leuk vindt om het aan anderen te laten zien, laat het ons weten dan krijgt het een plaats in deze Nieuwsbrief'.
Dit keer 2 reacties. De een van Karin Kameraat  en de ander van Koos Plantenga.

- Afsluitend:
impressies van achter de schermen of backstage


Voor meer modellen, eerdere Nieuwsbrieven en info zie onze website (http://www.doriendavid.com ) met blog en webshop en de onze Facebookpagina (www.facebook.com/dorien.david.7)Like Figuurlijk gesproken on Facebook
 
 
Geef de Nieuwsbrief door aan anderen of maak ze abonnee!
Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.
Schrijf ze in voor de Nieuwsbrief (een e-mailadres met een naam volstaat) of nodig ze uit zich in te schrijven:
http://eepurl.com/KKVqn
  

Sjaals 'Industrial and Urban Poetry' DORIENDAVID, Rotterdam NL


 
Links een voorbeeld pochet 'Wonder how your engine feels' en rechts een miniatuur van sjaals en bijbehorende pochets
Sjaals voor vrouwen én mannen gemaakt van 100% zijde of wol met als thema ‘Industrial and Urban Poetry’.
 
Voor wie het aandurft kleding te combineren met een sjaal met afbeeldingen van ijzeren raderen, havenkranen, een detail van een classic Buick of van een kermisattractie. Te dragen als statement bij ‘nette’ kleding of juist quasi nonchalant.
 
Unieke foto’s in de serie‘Industrial and Urban Poetry’ laten de onverwachte schoonheid zien van wat de mens industrieel heeft voortgebracht.
Schoonheid die soms overduidelijk is maar vaker zit in een bepaalde lichtval, uitsnede, compositie of  detail. Samen vormen ze een gedicht. Iedere sjaal heeft een eigen titel en kan gecompleteerd worden met een bijbehorend pochet.
 
DORIENDAVID ontwerpt en vervaardigt al vele jaren couture kleding (www.doriendavid.com). In deze exclusieve sjaals komt hun liefde voor mode, vormgeving en  passie voor fotografie en dichtkunst samen. 
 
 
 
Voorbeeld: sjaal 'CITY LIGHTS'

Scarves

Scarves for men and women made from 100% silk or wool which carry the theme of  'Industrial and Urban Poetry ' For those who dare to combine their outfits with a scarf that displays images of, for example, iron wheels, harbour cranes, a detail of a classic Buick, or a fairground attraction, these scarves can be worn as a statement with conventional clothing, or so as to appear effortless.
Unique photos in the series, ' Industrial and Urban Poetry ' show you the unexpected beauty of what man has created. Beauty that is sometimes obvious but often appears in a certain light, an outline, or in the composition of detail. Together they form a poem. Each scarf has its own title and can be completed with a complementary pocket square/pocket handkerchief.
 
DORIENDAVID has designed and manufactured couture clothes for many years (www.doriendavid.com). The exclusive line of scarves shows their love of fashion, design and passion for photography and poetry come together. 
 
 

Interview met David over nieuwe sjaals in de serie Industrial and Urban Poetry

 
In de taxi van het vliegveld naar de studio van DORIENDAVID vraag ik de taxichauffeur wat voor soort straat de Van Oldenbarneveltstraat eigenlijk is. Hij heeft er een duidelijke mening over: 'Vroeger was het een leuke straat met gewone winkels, zoals een stofzuigerzaak, een houtzaak, ja zelfs een autowasserij. Maar sinds de modemaffia het geleidelijk aan overgenomen heeft, is het een yuppenstraat. Eigenlijk kom ik er nooit meer'.
Zo dat is duidelijke taal, maar als we de straat ingereden zijn, zie ik dat het allemaal wel meevalt. Wat waar is, is dat de bekende winkelketens die je overal ziet, hier gelukkig ontbreken en de betere modezaak hier goed vertegenwoordigd is.
 
David en Dorien zijn de eigenaren van DORIENDAVID Couture en ze verkopen al jaren een eigen ontworpen collectie couture, vooral bruidskleding en feestelijke kleding. Alles op maat en in een stof naar keuze, maar daar kom ik niet voor. Ik kom voor die sjaals met die intrigerende omschrijving ‘Industrial and Urban Poetry.’
 
Als ik David vraag waarom ze naast couture kleding voor vrouwen ook luxe sjaals zijn gaan ontwerpen voor vrouwen én mannen zegt hij dat ze iets in de collectie wilden hebben dat net zo eigenzinnig en mooi is als de zelf ontworpen collectie en daar een goede aanvulling op is ' 'Onze liefde voor mode, vormgeving en passie voor fotografie en dichtkunst komen samen in dit product. Maar het is natuurlijk ook leuk dat we nu iets exclusiefs en stoers voor mannen in de collectie hebben'.
Ze zijn gemaakt van pure zijde of wol en ze kunnen gecompleteerd worden met een bijpassend zijden pochet. Voor de eerste serie is een selectie gemaakt van twaalf ontwerpen.
Ik merk op dat de liefde voor mode en vormgeving niet verrassend is, maar de fotografie en  dichtkunst moet hij wat toelichten.
De afbeeldingen die voor de digitaal gedrukte sjaals gebruikt zijn, blijken David's eigen unieke
foto's te zijn, soms een uitsnede, soms bewerkt. Beelden kunnen een poëtische lading hebben, vindt hij.
Daarnaast zijn er de titels van de sjaals en pochets, vaak delen van songteksten of andere opmerkelijke taaluitingen. Wat te denken van 'Wonder how your engine feels' voor een sjaal met de stalen raderen van een machine en 'The curse of curves' voor een sjaal met een golvend lijnenspel van glanzend metaal voor spiegelend glas. De eerste duidelijk geënt op een industriële machine de andere op urbane architectuur.
Een derde aspect dat niet onvermeld moet blijven is de relatie die hun geboortestad Rotterdam heeft met de dichtkunst zoals die al jaren een podium krijgt bij Poetry International. Welke andere stad heeft op z'n gemeentelijke vuilniswagens een dichtregel staan, en is een neon dichtregel als 'Alles van waarde is weerloos' zo ingeburgerd? ‘Het ogenschijnlijk rauwe en ruwe Rotterdam vindt troost in dichtregels. Spannend toch?
De vraag kan natuurlijk niet uitblijven of dit dan typisch Rotterdamse sjaals zijn. David vindt dat de beeldtaal van de sjaals internationaal is, ze misstaan niet in bijvoorbeeld New York, Rome of Sjanghai, maar hij zegt wel:’Je kunt de jongen wel uit Rotterdam halen, maar Rotterdam uit de jongen halen lukt niet!’.
En dat zie je misschien wel terug in de sjaals.
 

 
.Verder pratend over het thema van deze serie sjaals en pochets zegt hij dat hij graag de onverwachte schoonheid wil tonen van wat de mens industrieel heeft voortgebracht. Schoonheid die soms overduidelijk is maar vaker zit in een bepaalde lichtval, compositie of detail. Deze elementen tezamen vormen een beeldgedicht.
'Industrieel and urban’ moet je in de ruime zin van het woord zien. Het kunnen producten zijn die ooit in een fabriek of werkplaats zijn gemaakt maar ook architectonische of stedenbouwkundige zaken. Verbindend element is de vervaardiging door mensen. Dit keer geen decoratie met bloemetjes en beestjes zoals je zo vaak ziet maar zogenaamd zielloze objecten. Er zijn waarschijnlijk miljoenen van dit soort ‘natuur-thema’ sjaals, van Hermes sjaals tot Xenos sjaals, mooi of lelijk, statusverhogend of puur functioneel. Maar hier geldt 'Behalve de stof zijn onze sjaals 100% niet natuurlijk'.
 
Over de toekomstige klant hebben David en Dorien een duidelijke mening. 'Je moet het aandurven je kleding te combineren met een sjaal met ijzeren raderen, een classic Buick, een kermisattractie of havenkranen. Draag het als statement bij 'nette kleding' of juist quasi nonchalant'.
De een kiest voor puur zijde de andere misschien voor pure wol. 
Het lokt bijna zeker verbaasde of nieuwsgierige reacties uit.
Het moet gezegd, dDit is geen standaardproduct. Dit is van deze tijd, stoer en elegant, uniek in z'n soort en onmiskenbaar eigenzinnig, passend in de DORIENDAVID traditie. Ook niet onbelangrijk is dat ze verkocht worden in een fraaie cadeauverpakking met een overzicht van de hele serie.
 
Resten nog wat feitelijkheden
De afmeting van de sjaals is ca. 1.75 x 0.45 meter voor de zijden sjaals en ca. 2.00 x 0.45 voor de wollen sjaals. De pochets zijn van zijde en zijn ca. 0.35 x 0.35 meter.
Verpakt in cadeau-verpakking.

De sjaals kosten Euro 195,- (ca.$ 245) en de pochets Euro 35,- (ca. $ 45). Bij aankoop van beide Euro 225,- (ca. $ 280)

Naast de verkoop via de site zullen goede verkooppunten gezocht worden bijv. exclusieve winkels, musea en hotels. Dorien en David staan open voor voorstellen.Foto's nieuwe modellen en combinaties

Lange aubergine kleurige jurk gecombineerd met sjaal uit de nieuwe collectie Industrial and Urban Poetry.
Rood kanten jurk met losse onderjurk.

Voorbeelden van modellen die op de site www.doriendavid.com (rubriek New and Special) en in een aantal gevallen op www.facebook.com/dorien.david.7 te zien zijn.  

Collage Miss Eneco Tour 5 jaar gekleed door DORIENDAVID
Column

Kunst in de polder
 
Het was in polders onder de rook van Rotterdam, een zondag, mooi weer, we stapten op de fiets met goede vrienden, we wilden wat van een georganiseerde kunstroute volgen.
 
Voor ons is kunst een belangrijke inspiratiebron. We lieten ons in het verleden inspireren door grootheden als Dali, Rothko en Willem de Kooning. Het zal duidelijk zijn, het laven aan de kunst ervaren we niet als een straf.
 
Modeontwerpers houden zich net als architecten en andere vormgevers bezig met toegepaste kunst. Een idee of concept ontstaat in een creatief proces en wordt vertaald naar iets functioneels. Autonome kunst bekommert zich daar niet om. Door het ontbreken van de noodzaak van functionaliteit is er meer vrijheid en worden grenzen overschreden. Dat kan interessant zijn voor toepassingen.
 
We zagen brede rivieren die traag door oneindig laagland gaan, en belandden in de polder waar onze eerste gepande locatie was, een soort vakantiehuisje verscholen in het groen. Hier exposeerde Aad de Wit, een goede bekende,  zijn unieke schilderijen en beelden en was er werk van anderen. De leeftijd van de exposerende kunstenaars liep sterk uiteen. Van beginnend op de academie tot 70-80. Maar wat ze gemeen hadden was de levensvreugde die van de doeken en sculpturen afspatte.
De locatie was paradijselijk en de kunststukken deden hun uiterste best om de toeschouwer te behagen.  Kunst aan de schutting, aan de muren en ja het kon, het was prachtig weer, midden in het open veld. 
De schilderijen in het open veld waren creaties van een stel, Marcella Martha en Gerard 't Hart. In een unieke samenwerking  kwamen de doeken tot stand. De biografie liet het leven van een waar kunstenaar zien waar verrassenderwijs ook toegepaste kunst (meubels, interieur) bij hoorde. We vonden z,n levensverhaal en kunst zeer inspirerend.

Omdat we ons voorgenomen hadden ons te beperken tot enkele krenten uit de pap, gingen we verder om nog enkele andere kunstenaars aan te doen. We bezochten een grafisch kunstenaar die zich gespecialiseerd had in polderiek  absurdisme en surrealisme, een erg artistiek uitziend collectief  op een landgoed met mooie buiten-objecten en een beeldhouwster van geometrisch uiterst strakke beelden (denk aan belijning a la Eye Filmmuseum Amsterdam).
 
Het was een mooie dag. Terugkijkend op het hele gebeuren geeft het grote voldoening te zien hoeveel mensen zich met kunst bezig houden en hoeveel belangstelling daar voor is. Deze atelier kunstroute omvatte 5 dorpen/buurtschappen en meer dan 100 kunstenaars. Bij eerder bezochte kunstroutes in andere regio’s was dit aantal ook niet ongewoon. Uiteraard is het rijp en groen dat er vertoond wordt maar dat lijkt inherent aan de kunst. We realiseerden ons dat een maatschappij waar kunstuitingen zo massaal belangrijk gevonden worden,  niet de slechtste maatschappij is. Een goed tegenwicht tegen al het negativisme.
David
DORIENDAVID
  
 
 

 

De DORIENDAVID klassieker

De klassieker is dit keer de Sappho jurk in gewone en in bruidsuitvoering. De oer-versie werd ooit geschetst tijdens een vakantie op het eiland Lesbos. De prachtige belijning heeft er voor gezorgd dat we steeds een variant in de collectie hebben.
Foto-locatie: DD-studio Keizersgracht, Amsterdam en hotel Atlanta Rotterdam.
OPROEP
Als u een kledingstuk heeft of foto's van kleding van DORIENDAVID van de afgelopen 25 jaar laat het ons weten.
Met vrij grote regelmaat spreken we klanten die vertellen dat ze ooit DORIENDAVID kleding hebben gekocht. Dat kan van alles zijn. Trouwkleding, feestjurken, tops, rokken, blouses, jassen, broeken, pakjes enz. Vaak vertellen ze bij welke gelegenheid ze het gedragen hebben, of ze het zijn blijven dragen, het opgeslagen hebben of het doorgegeven hebben. Meestal hebben ze het niet over hun hart kunnen verkrijgen (ook al eist de tand des tijds zijn tol) om het zo maar weg te gooien. Het wordt bewaard in een kast, op zolder of waar dan ook. Herkent u zich in dit beeld en zou u  het leuk vinden om deze kleding weer in de openbaarheid te brengen, laat het ons weten. Wij geven het graag een plaatsje in onze Nieuwsbrief!

De foto's van Roskilde, Denemarken zijn ingestuurd door Karin Kameraat.
Karin bezocht 13 jaar geleden samen met vriend Jasper onze winkel in Amsterdam met de vraag om een bruidscombinatie te maken voor hun huwelijk op het popfestival van Roskilde (juli 2001). De fotocollage geeft de sfeer weer.
 
De foto die Koos Plantenga opstuurde van twee vriendinnen in onze creaties is van recente datum en vervult ons met trots.


 

Afsluitend:

Impressies van achter de schermen

Close up van bijzondere stoffen
 DORIENDAVID COUTURE

Van Oldenbarneveltstraat 86 (vanaf 01-10-2014 no 92)
3012 GV ROTTERDAM
The Netherlands
open:
di-vrijd van 10.00 - 18.00 uur
zat. van 10.00 tot 17.00 uur
tevens op afspraak
010-4148878,
06-12756350 
doriendavid@hetnet.nl

<a href="http://nl.linkedin.com/in/doriendavid" style="text-decoration:none;"><span style="font: 80% Arial,sans-serif; color:#0783B6;"><img src="http://s.c.lnkd.licdn.com/scds/common/u/img/webpromo/btn_in_20x15.png" width="20" height="15" alt="View DORIEN DAVID's LinkedIn profile" style="vertical-align:middle" border="0">View DORIEN DAVID's profile</span></a>

Copyright © 2014 DORIENDAVID Couture, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp