Copy
Nieuwsbrief 12 | DORIENDAVID | Figuurlijk gesproken | nazomer 2015
View this email in your browser

Nazomeren bij DORIENDAVID

Er is veel gebeurd deze zomer. Een voorproefje van onze nieuwe modellen in deze Nieuwsbrief. We hebben spectaculaire bruiden gehad. Aan een bijzondere categorie klanten, namelijk kinderen, besteden we aparte aandacht in David's column/blog 'Meisjes van dertien'. Prinsjesdag is bij ons niet ongemerkt voorbij gegaan. We hopen nog op wat foto's. Ook wij ontkwamen er niet aan, we zijn wat actiever op Facebook, Linkedin gaan we ook serieuzer naar kijken. Er komen binnenkort nieuwe sjaals van David in de serie 'Industrial and Urban Poetry (2)'. En er blijven foto's en verhalen binnenkomen van klanten van vroeger. Dit keer gaat het over een jurk die 'The Wave' heette. Het is een van de DORIENDAVID Klassiekers.

VASTE RUBRIEK

Actueel, nieuw ontwerp van DORIENDAVID: 
de Dauphine jurk. 

Uitvoering in blauwe satijn zijde

NIEUWS

Nieuwe sjaals van DORIENDAVID in de serie Industrial and Urban Poetry

Een voorproefje: DORIENDAVID, dutch design, series Industrial and Urban Poetry (2), title ON THE ROAD.

DE BRUIDEN VAN DE AFGELOPEN PERIODE

Katalin Zelenak draagt de 'Rose is a Rose' dress van DORIENDAVID, uitgevoerd in satin duchesse met een royale sleep van bruidstule.

BRUIDSPAAR
DORIENDAVID kleedt de eerste bruid in de geschiedenis van de Dag van de Romantische Muziek (artikel AD 24-08-2015)

Suzanne Baerends en Arno Vander Kraan in Het Park bij de Euromast.
BRUIDSPAAR  
Joke en Eddy komt uit het oosten van het land. Toen Joke als advocate in Amsterdam moest zijn, zag ze onze winkel op de Keizersgracht en dacht 'Als ik ga trouwen, ga ik naar DORIENDAVID voor mijn bruidscombinatie'. Jaren later, we zaten niet meer in Amsterdam, voegde ze in Rotterdam de daad bij het woord en koos een heel eigenzinnige combinatie uit. Eddy heeft er een bijpassend pak bij gezocht. Voorwaar geen standaard bruidsstel! 
BRUIDSPAAR
Michelle Geurts en Willem Kerssemeijer runnen samen reclame-atelier Leo Mineur. Lees hun verhaal op de blog: 'Verre van mooi, maar mooi van verre'. 

BRUID Bruid Marie-Josee Rombouts

> Bekijk meer bruiden en andere klanten

NIEUWS

Deirsons
In de vorige Nieuwsbrief berichtten we over de eigenzinnige kledinglijn voor jongetjes die onze dochter Deirdre gestart was. Dit traject is met succes afgesloten en DEIRSONS zal met groot enthousiasme verder ontwikkeld worden! www.deirsons.com

BLOG VAN DAVID 

De column/blog van David over zaken die DORIENDAVID bezighouden. Vooral op het gebied van mode en vormgeving, maar ook over ander zaken! Dit keer staan onze jongste klanten centraal.

Meisjes van dertien 

Deze column gaat niet over meisjes van dertien ( maar het is zo’n leuke titel).
Waar het wel over gaat zijn onze jongste klanten, soms inderdaad dertien maar soms ook ruim ervoor of juist een beetje ouder. Het zijn niet alleen  bruidsmeisjes maar ook over meisjes die een jurk krijgen voor hun eerste communie of meisjes die het voor hun verjaardag krijgen. Het gaat zelfs over creatieve jongetjes die we over de vloer krijgen.
Pas geleden nog kwam er een aanstaande bruid, moeder van 2 schatten maar gelukkig ook best wel ondeugende jongetjes van zes en twee jaar. De oudste van de twee had zich al uitgebreid bezig gehouden met de gewenste trouwjurk voor mamma en had er zelfs al tekeningen voor gemaakt. In de winkel gedroeg hij zich - na over z’n eerste verlegenheid heen gekomen te zijn - als een volleerde fijnproever. En, het moet gezegd,  hij had er oog voor. We hoorden dat hij na het eerste bezoek aan de winkel aan de slag was gegaan met ‘proefmodellen’ van vuilniszakken. Z’n broertje wilde ook een duit in het zakje doen en had een meetlint bemachtigd, waarmee hij gewichtig door de winkel liep.
Iets langer geleden, kwam Valery met haar moeder binnen. 

 

> Lees het artikel verder op de blog
Het briefje van de Spaanse Nathalie.
> Lees ook de andere columns van David

RUBRIEK

Klanten en andere passanten 

Born in the USA 
Ze woont in Manhatten en viert vakantie in Nederland als haar oog valt op een bruidscombinatie in onze Amsterdamse etalage.
Als ze in de winkel is, vertellen we haar dat we altijd op maat werken en dat ze stof en kleur zelf kan bepalen. Onze eigen collectie is afwijkend van alles wat ze in de States heeft gezien of denkt te kunnen kopen. Ze is super enthousiast, het de ‘Oh my God’s' zijn niet van de lucht . Ze past een aantal modellen. Uiteindelijk wordt het toch de jurk uit de etalage.
We kiezen een kleur en stof en nemen de maten. Ze krijgt een staal van de stof mee en wat adviezen voor de styling. We gaan de jurk naar haar opsturen en zij heeft in New York een naaister die de finishing touch kan doen. Jammer voor ons want we zien altijd zo graag het eindresultaat.

 
Hoe lang duurt geluk
Het is zaterdagmiddag, een uur voor sluitingstijd.
Een meisje van in de twintig komt samen met haar vader binnen.
Ze zoeken een trouwjurk voor haar die er snel moet zijn.
De zoektocht elders was bepaald geen succes.
Ze moet tussen de bedrijven door vaak zitten.
Ze blijkt ernstig ziek en nog maar kort te leven hebben.
Het trouwen is uiterst belangrijk voor haar en haar vriend.
We vinden samen de jurk van haar dromen en zetten alles op alles om hem op tijd klaar te hebben.
Dat lukt. Hoe het verder gaat weten we niet, maar we moeten er nog vaak aan denken. 

VASTE RUBRIEK

De DORIENDAVID Klassieker

We hebben even de foto opgezocht van de Wave waar Desiree over schrijft. De foto dateert ongeveer uit 1994 (let op de Allstar gympen eronder!).
De foto is genomen door Marc Engelen en het model was Carola, een balletdanseres die jarenlang modeshows voor ons gelopen heeft.
De Wave is eigenlijk de naam van een rok, waar we bij het ontwerpen golven wilden verbeelden. Er boven een losse strapless top. Beide van dupion zijde. Het was ook mogelijk er losse mouwen bij te dragen (denk aan lange handschoenen).

Meer voorbeelden van onze klassiekers vind je op onze website bij de rubriek Specials en op onze Facebook pagina

FIGUURLIJK GESPROKEN
Deel de nieuwsbrief


Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.

Wil je de eerdere edities van de nieuwsbrief bekijken? Klik hier

Deel de nieuwsbrief met aan anderen!  Ja, ik schrijf ......... direct in

Of stuur de nieuwsbrief door d.m.v. onderstaand 'Forward' knop.
 
Forward

VOLG ONS VIA

Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © DORIENDAVID 2015, All rights reserved.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier

DORIENDAVID - Couture 
Openingstijden: di - vrij van 10.00 tot 18.00 uur en zat van 10.00 tot 17.00 uur
Tevens op afspraak: Bel 010-4148878 of 06-12756350 
Van Oldenbarneveltstraat 92 | Rotterdam | dddoriendavid@gmail.com| www.doriendavid.com
DORIENDAVID heeft een webshop Shop online