Copy
Nieuwsbrief 16 | DORIENDAVID | Figuurlijk gesproken | september 2016 | All summer long |
View this email in your browser
Deze editie | Ontwerpen voor het nieuwe seizoen | Nieuwe ontwerpen voor Miss Eneco Tour 2016 |  Blog van David: De bruid die niet wist dat ze ging trouwen | DD Klasieker | Toys for boys, een sjaal eruit gelicht| www.doriendavid.com

All summer long

Het is nog volop zomer, het ontwerpen en het atelierwerk gaan door, Miss Eneco Tour wordt totaal anders dan andere jaren, we zijn overladen met foto's van creaties die we deze zomerperiode voor bruiden ontworpen hebben. Maar het winterseizoen nadert dus Dorien is weer nieuwe jassen aan het ontwerpen!

Winterjassen van wol en cashmere

 

De bruiden

Onderstaande foto's van bruiden laten zien dat DORIENDAVID niet voor de standaard middle of the road bruid ontwerpt. Er is een grote diversiteit in stijlen en kleuren. Bruiden in unieke en persoonlijke creaties van alle leeftijden passeren de revue. Naast zijde en blends zien we o.a. tule, organza, kant en bont (fun fur).
Dit is een beperkte selectie want niet iedere bruid of bruidsmoeder stuurt een foto.
Chantal en Cees

 
Germaine, laatste passessie in de winkel. Zoontje Sven ontwerpt mee.

 
Joyce trouwfeest op het strand 

 

Marlies en Ed trouwden op Bali
 
Mieken Robert in hogere (Rotterdamse) sferen

 
Marlijn dressing up for the wedding

 
Els, de moeder van bruid Marlijn, droeg ook onze kleding

 

Blog van David

in de reeks 'Klanten en andere passanten'

De bruid die niet wist dat ze ging trouwen

 
Op een regenachtige maandag wandelden ze in Rotterdam langs onze gesloten winkel toen zij haar partner staande hield om hem te wijzen op een bijzondere tule rok in de etalage.
Je kent dat wel, man en vrouw lopen voorbij, de vrouw kijkt, houdt in, stopt, de man wil automatisch doorlopen, maar de vrouw wijst hem op iets wat ze bijzonder of mooi vindt.
Wat ze niet wist is dat haar vriend dit moment opgeslagen had en een heimelijk plan beraamde.
Ze zijn al jaren samen, ouders van een aantal kinderen maar trouwen was er nog niet van gekomen.
Enkele dagen later kwamen wij in het scenario. Een dame stapte binnen en zei: ‘’Mag ik u een rare vraag stellen? Kunt u een bruidscombinatie maken zonder dat u de  bruid te zien krijgt?”. Het antwoord laat zich raden, als we over de juiste maten konden beschikken, waren er geen barrières.
Dat bleek geen probleem want deze dame was de moeder van de (onwetende) bruid en kon er wel voor zorgen dat we een passend jurkje kregen voor de maten.
In overleg met de aanstaande bruidegom en de ook in het complot zittende vader van de bruid werd een combinatie met de bewuste rok uitgekozen. Kleur en stof werden bepaald en de bestelling werd gedaan. Uiteraard was de tule rok een deel van de bestelling.
 
Er bleek een reis naar Las Vegas besproken, er zou in het geheim kleding voor de kinderen uitgezocht worden  (die mochten ook niets weten want zouden hun mond voorbij kunnen praten). Pas op de avond voor het verrassende aanzoek, zou de kleding als bij toverslag tevoorschijn komen.
De maten lieten zich goed aflezen uit het voorbeeld jurkje, we maakten een patroon op deze maten en vervolgens de definitieve uitvoering in de uitgekozen stoffen. We misten natuurlijk de gebruikelijke passessies maar zijn vol vertrouwen over de goede afloop. We hopen binnenkort foto’s te zien van een stralende bruid en te horen hoe het allemaal afgelopen is.
Dit soort spannende opdrachten is natuurlijk zeldzaam maar we hebben meer niet voor de hand liggende situaties gehad….
 
 

Dit is de jurk, nu de man nog

 
Als je in je werk met grote regelmaat met mensen te maken hebt die gaan trouwen weet je dat de waarde die aan de trouwdag gehecht wordt uiteenloopt van ‘de mooiste dag van m’n leven’ tot ‘even een boterbriefje halen’. Het is niet zelden voor velen een goede aanleiding om een leuk feestje te organiseren. Bij de een is het wat beter te zien dan bij de ander maar het is toch een gebeurtenis die nauwelijks voor te stellen is zonder emoties.
Voor zo’n belangrijke stap wil men doorgaans speciaal gekleed gaan. Vrouwen nemen hierin traditioneel het voortouw.

 
 
 
 
Aanstaande bruiden en hun moeders zijn vaak een genot om te helpen. Aan alles is te merken dat beiden er naar toegeleefd hebben, het is een feestje. Moeders raken niet zelden ontroerd als ze hun dochter in een trouwjurk zien. Maar ook het vooruitzicht voor zichzelf iets leuks te kunnen kiezen, laat velen niet onberoerd.
We hadden een keer een bruid die er niet bij stil gestaan had hoe belangrijk het ook voor haar moeder was. Ze was bij wijze van verrassing  voor iedereen, in het buitenland getrouwd.
Toen ze haar moeder vertelde tijdens de vakantie getrouwd te zijn, was deze hevig teleurgesteld en zei emotioneel dat ze zo had uitgekeken naar de hele ceremonie. Het samen uitzoeken van kleding, de accessoires  en alle andere voorbereidingen miste ze nu. De oplossing was dat het huwelijk met alles erop en eraan thuis toch nog eens over gedaan werd met niet alleen een stralende bruid maar ook een stralende moeder.
Maar soms is de volgorde wat anders. We hadden een keer een zelfbewuste jonge vrouw in de winkel die verliefd werd op een van onze jurken. Ze besloot de combinatie te kopen met de woorden: ‘Zo de jurk heb ik, nu de man nog’. Wie schetst onze verbazing toen ze aardig wat jaren later terug kwam en verzocht wat kleine aanpassingen aan de jurk te doen want ze ging erin trouwen.
Zoals gezegd, spelen emoties vaak een belangrijke rol in de beslissing om te gaan trouwen en bij de gebeurtenis zelf. Maar soms lijkt het vooral om praktische zaken te gaan, bijvoorbeeld een tatoeage of een paar schoenen.....
Een pittige Spaanse schone kwam in onze studio in Amsterdam met de vraag of we een jurk voor haar konden maken waarin haar tatoeage op haar rug goed uit zou komen. Zowel het model jurk als de kleur en het materiaal waren belangrijk. en als een echte Latijnse moest het natuurlijk behalve stoer, ook romantisch zijn.
We hebben toen een jurk ontworpen met mooi decolleté en een diep uitgesneden rug van een lichtblauwe metallic-zijde. Het witte kant maakte het ontwerp af.
> Lees ook de andere blogs/columns van David

Nieuws

Iets later dan andere jaren vanwege de Olympische Spelen, zal de Eneco Tour 2016 dit jaar in september in Nederland en België gereden worden. De voorbereidingen zijn in volle gang. Daarbij horen ook de voorbereidingen voor de kleding van Miss Eneco Tour. Evenals de afgelopen jaren is Felice Dekens, de bekende Belgische tv- en radiopresentatrice, de Tourmiss.
Inmiddels is het de zevende keer dat het ontwerp van de Rotterdamse ontwerpster DORIENDAVID  komt. We hebben een verrassend spectaculaire en kleurrijke nieuwe outfit ontworpen op basis van de Eneco huisstijl kleuren.
Zoals gebruikelijk de afgelopen jaren is de finish in het Belgische stadje Geraardsbergen, bekend van het steile parcours, de beruchte Muur van Geraardsbergen.
Ook wij - absolute wielren-analfabeten zullen op 19 september bij de finish aanwezig zijn en genieten van de ambiance en de sfeer in dit unieke stadje. 
Zie voor meer info http://www.touretappe.nl/eneco-tour-2016

De DORIENDAVID klassieker

De klassieker is deze keer het Gisela-jurkje.
Het korte jurkje is jong, stoer maar toch ook een beetje  klassiek en vooral DORIENDAVID.
Onze dochter Deirdre Gisela droeg het als trouwjurk.Vandaar.
De eerste foto is genomen tijdens een modeshow waarbij het gedragen werd met een super lange sluier. De andere is de cover van het JAN-magazine gedragen met hoed door actrice Jelka van Houten bij een fotoshoot in de USA.
Een groter contrast is nauwelijks denkbaar. Scarves 'Industrial and Urban Poetry' by DORIENDAVID


een sjaal eruit gelicht: Toys for Boys
Sjaal voor mannen en vrouwen van wol of zijde (ca. 2.00 x 45 cm).
Informeer naar de verkoopadressen!
> Lees het artikel verder op de blog

FIGUURLIJK GESPROKEN
Deel de nieuwsbrief


Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.

Wil je de eerdere edities van de nieuwsbrief bekijken? Klik hier

Deel de nieuwsbrief met aan anderen!  Ja, ik schrijf ......... direct in

Of stuur de nieuwsbrief door d.m.v. onderstaand 'Forward' knop.
 
Forward

VOLG ONS VIA

Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © DORIENDAVID 2015, All rights reserved.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier

DORIENDAVID - Couture 
Openingstijden: di - vrij van 10.00 tot 18.00 uur en zat van 10.00 tot 17.00 uur
Tevens op afspraak: Bel 010-4148878 of 06-12756350 
Van Oldenbarneveltstraat 92 | Rotterdam | doriendavid@hetnet.nl | www.doriendavid.com
DORIENDAVID is ook online verkrijgbaar Shop online