Copy

Nieuwsbrief 7: DORIENDAVID, Figuurlijk gesproken, Autumn

View this email in your browser

DORIENDAVID is verhuisd!

Per 1 oktober is het nieuwe adres Van Oldenbarneveltstraat 92 ( drie deurnummers richting midden van de straat).
 
NIEUWSBRIEF van DORIENDAVID COUTURE

Na de uitgebreide Summertime Nieuwsbrief, deze keer het Autumn  nummer.
 
De volgende onderwerpen (in willekeurige volgorde) komen aan bod:

- voorbeelden van speciale of nieuwe ontwerpen en opvallende creaties (schetsen of foto's) voor onze bruidsjurken collectie, feestjurken en galajurken maar ook jasjes, rokken en pakjes voor bijzondere gelegenheden!

- opvallende bruidsreportages. Dit keer Jacqueline en Willem Visscher, ze trouwden op een ongelooflijke locatie, namelijk Paleis Het Loo!

- nieuws: een selectie van de DORIENDAVID sjaals en pochets in de serie 'Industrial and Urban Poetry' is te koop in de Rotterdamse Kunsthal bij de expositie over James Bond: Designing 007: 50 years of Bond style.

-een column/blog van David over zaken die DORIENDAVID bezighouden, vooral op het gebied van mode en vormgeving maar ook andere zaken! Deze keer over de nieuwe Rotterdamse Markthal die aanjager voor z'n omgeving en dit deel van de stad kan zijn en aldus een zegen voor de hele stad; 

-  Decembermaand geschenk
Sjaals en eventueel bijbehorende pochets in de serie 'Industrial and Urban Poetry' (zie vorige Nieuwsbrief en site) in cadeauverpakking. In cadeauverpakking voor Euro 195,- of Euro 35,-
Bestel tijdig want we werken met kleine oplages en het is geen massaproductie maar handwerk!

aanvullende rubrieken:

- DORIENDAVID klassiekers of 'onze iconen', maar wat we bedoelen zijn ontwerpen (of foto's daarvan) die we in de loop der jaren zijn blijven waarderen of zelfs meer zijn gaan waarderen. We lichten er steeds een uit en vertellen er iets over. Dit keer een grote galajurk: La belle de jour. Voor klant Pauline was het de inspiratie voor een kunstwerk.


- Afsluitend:
impressies van achter de schermen of backstage


Voor meer modellen, eerdere Nieuwsbrieven en info zie onze website (http://www.doriendavid.com ) met blog en webshop en de onze Facebookpagina (www.facebook.com/dorien.david.7)Like Figuurlijk gesproken on Facebook
 
 
Geef de Nieuwsbrief door aan anderen of maak ze abonnee!
Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.
Schrijf ze in voor de Nieuwsbrief (een e-mailadres met een naam volstaat) of nodig ze uit zich in te schrijven:
http://eepurl.com/KKVqn
 


Bruidspaar Jacqueline en Willem Visscher

Het bruidspaar dat in deze Nieuwsbrief centraal staat zijn Jacqueline en Willem Visscher.
Ze wonen 'on top of the world' met uitzicht op de Nieuwe Maas.

Willem is ondernemer en het sprak vanzelf dat hun huwelijksvoltrekking ook top moest zijn.
Op Paleis Het Loo genoten zij en vele genodigden van een prachtige, koninklijke ambiance.
De jurk van Jacqueline is van nude-kleurige zijde, kant en tule, echt van deze tijd, chique, vrouwelijk en vederlicht.

Voorbeeld van een nieuwe DORIENDAVID wollen winterjas

Zoals gebruikelijk bij DORIENDAVID is de jas in diverse kleurencombinaties en kleuren wol te bestellen.

Sjaals en pochets als geschenk...

DORIENDAVID sjaals en pochets uit de serie 'Industrial and Urban Poetry' zullen in de Rotterdamse Kunsthal bij de expositie over James Bond te koop zijn.


Column

De Markthal

Met de tot stand koming van de nieuwe Rotterdamse Markthal kan alles in het Blaakgebied op z’n plaats vallen en kunnen zelfs stedelijke ambities bijgesteld worden

 

Vorig jaar was het 25 jaar geleden dat de Willemsspoortunnel in Rotterdam in gebruik werd genomen.

Tot 1993 reed de trein hier bovengronds over een verhoogde treinbaan en viaducten.

Een ouwe Rotterdamse marktkoopman liet vorig jaar in het herdenkingsartikel in de krant opnemen ‘dat de nostalgie op de centrum-markt verdwenen was’. Waarschijnlijk bedoelde hij dat hijzelf met positief ingekleurde nostalgie terug dacht aan de markt van 25 jaar geleden, onder het oude spoorwegviaduct. Maar het was niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Vieze achterkanten van huizen met drogende was en allerlei onbestemde rommel zag je als je met de trein vanuit het zuiden Rotterdam binnenkwam. Het waren de keerzijden van de Rosestraat en de Oranjeboomstraat die in die tijd aan het verloederen waren.

Het was alsof je je bezoek in je nieuwe huis via de verwaarloosde tuin en schuur het huis binnenliet. Over het belang van eerste indrukken zijn boekenkasten vol geschreven. Als je deze straten gepasseerd was, kreeg je pas Rotterdam in zijn volle glorie te zien.

In 1906 bezocht de Franse impressionistische/pointillistische schilder Signac de havenstad Rotterdam. Hij was er zeer van onder de indruk. Op een prentbriefkaart met een havengezicht schreef hij: 'Vanuit mijn raam! Wat een bedrijvigheid! Ben enthousiast, maar verbijsterd.' Vooral dat woord ‘verbijsterd’ intrigeert in hoge mate.

De trein reed onder de Hef door over de Willemsbrug naar het Centraal Station.

Paul Signac, Le port de Rotterdam 1907

Bij Blaak, Hoogstraat, Meent en Weena/Pompenburg waren stalen viaducten die bij het passeren van een trein resoneerden dat het een lust was en de akoestiek van de omgeving op de proef stelden.

Onder het viaduct was de rommelmarkt. De toenmalige kraamhouders moeten bijna een gehoorafwijking opgelopen hebben van de herrie boven hun hoofd.

Mijn vader woonde aan de Grote Markt en was een man met vele gaven. Maar hij had vanwege deze locatie een nieuwe speciale gave ontwikkeld. Eerst hadden we het nog niet door maar steeds als er een trein langs denderde die ons het praten onmogelijk maakte, wachtten wij even met de conversatie maar mijn vader praatte gewoon door. Hij hoorde de trein niet meer of had er totaal geen last van, hij verstond ons prima maar wij hem niet.

 

Een jaar daarvoor waren wij met onze winkel verhuisd van de kubuswoningen op de Overblaak (toen nog ‘Modepromenade Overblaak geheten, zie mijn stuk met deze titel in Wikipedia) naar een winkel aan de Mariniersweg. Vanwege de bouwwerkzaamheden aan de spoortunnel werd de markt tijdelijk naar die straat verplaatst.

Omdat wij exclusieve couture kleding verkopen hielden wij ons hart vast voor de verkoop op marktdagen, maar deze angst bleek volkomen ongegrond. Op de markt kwam ook een kapitaalkrachtig publiek dat vaak interesse had in betere mode. Ze zagen de etalage, wipten even binnen of kwamen later terug.

Nu met de opening van de fantastische nieuwe Markthal zien we dit nogmaals bevestigd. De marktactiviteiten zijn aanjager voor een veelheid aan bedrijvigheid in de omgeving. In steden als Barcelona die van oudsher een markthal/mercado hebben, zie je hetzelfde beeld.

De wat gewild excentrieke kubuswoningen en de Oude Haven, het unieke station Blaak, de bibliotheek, krijgen er een publiekstrekker bij.

Wellicht verandert het in de afgelopen 25 jaar veel geziene beeld van een wat haastig geparkeerde touringcar die een drom toeristen uitspuugt, die massaal wat kiekjes schieten en weer snel de bus in gedreven worden (daarna waarschijnlijk door naar Kinderdijk of Amsterdam).

Er is nu alle reden om in het gebied te blijven. De rivier is vlakbij (maak een flaneer/ kunstroute a la Lange Voorhout op de middenberm van de Blaak als verbinding naar de Leuvenhaven), de nostalgische Oude Haven met Witte Huis en veel horeca onder handbereik, de Centrale Bibliotheek, de Laurenskerk (kleed dat schattige pleintje ervoor wat beter aan en waarom keert Rotterdam zijn rug naar het water van Steiger, Zijl en Hang, Stokviswater, Haagseveer en Delftsevaart in plaats van er terrassen en andere recreatie te creëren a la Utrechtse werven en grachten?).

 

De markt verhuisde terug naar de oude plaats en de levendigheid verhuisde mee. DORIENDAVID verhuisde in 1999 naar de Van Oldenbarneveltstraat en de rest is history.
 

Wat onveranderd is, is dat er weinig plaats is voor nostalgie in Rotterdam. Men heeft weinig op met bijna alles wat oud was. ‘Weg met die ouwe zooi’ was lange tijd de tijdgeest. Waardering voor oud cultuurgoed begint nu gelukkig langzamerhand door te breken.
 

 

 
De DORIENDAVID klassieker

De DORIENDAVID klassieker is een klassieke schoonheid, vernoemd naar de film Belle de jour van Luis Buñuel  uit 1967 met Catherine Deneuve, Jean Sorel, en Michel Piccoli. Gebaseerd op de gelijknamige klassieke roman van Joseph Kessel.
De bovenkant van de jurk is van velours, de rok van gemoulleerde organza zijde. Met een petticoat er onder.
(Fotograaf Marc Engelen, model  Barbara, locatie Oude Haven Rotterdam)Voor klant Pauline was de foto inspiratie voor een kunstwerk!OPROEP

Als u een kledingstuk heeft of foto's van kleding van DORIENDAVID van de afgelopen 25 jaar laat het ons weten.
Met vrij grote regelmaat spreken we klanten die vertellen dat ze ooit DORIENDAVID kleding hebben gekocht. Dat kan van alles zijn. Trouwkleding, feestjurken, tops, rokken, blouses, jassen, broeken, pakjes enz. Vaak vertellen ze bij welke gelegenheid ze het gedragen hebben, of ze het zijn blijven dragen, het opgeslagen hebben of het doorgegeven hebben. Meestal hebben ze het niet over hun hart kunnen verkrijgen (ook al eist de tand des tijds zijn tol) om het zo maar weg te gooien. Het wordt bewaard in een kast, op zolder of waar dan ook. Herkent u zich in dit beeld en zou u  het leuk vinden om deze kleding weer in de openbaarheid te brengen, laat het ons weten. Wij geven het graag een plaatsje in onze Nieuwsbrief!
 

Voorbeeld: sjaal 'CITY LIGHTS'

Scarves

Scarves for men and women made from 100% silk or wool which carry the theme of  'Industrial and Urban Poetry ' For those who dare to combine their outfits with a scarf that displays images of, for example, iron wheels, harbour cranes, a detail of a classic Buick, or a fairground attraction, these scarves can be worn as a statement with conventional clothing, or so as to appear effortless.
Unique photos in the series, ' Industrial and Urban Poetry ' show you the unexpected beauty of what man has created. Beauty that is sometimes obvious but often appears in a certain light, an outline, or in the composition of detail. Together they form a poem. Each scarf has its own title and can be completed with a complementary pocket square/pocket handkerchief.
 
DORIENDAVID has designed and manufactured couture clothes for many years (www.doriendavid.com). The exclusive line of scarves shows their love of fashion, design and passion for photography and poetry come together. 

 
 


Impressies van achter de schermen

Bijzondere stoffen en the making of a petticoatDORIENDAVID COUTURE

Van Oldenbarneveltstraat 92
3012 GV ROTTERDAM
The Netherlands
open:
di-vrijd van 10.00 - 18.00 uur
zat. van 10.00 tot 17.00 uur
tevens op afspraak
010-4148878,
06-12756350 

dddoriendavid@gmail.com

doriendavid@hetnet.nl

<a href="http://nl.linkedin.com/in/doriendavid" style="text-decoration:none;"><span style="font: 80% Arial,sans-serif; color:#0783B6;"><img src="http://s.c.lnkd.licdn.com/scds/common/u/img/webpromo/btn_in_20x15.png" width="20" height="15" alt="View DORIEN DAVID's LinkedIn profile" style="vertical-align:middle" border="0">View DORIEN DAVID's profile</span></a>

Copyright © 2014 DORIENDAVID Couture, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp