Copy
Nieuwsbrief 18 | DORIENDAVID | Figuurlijk gesproken | februari 2017
View this email in your browser
Deze editie | Na de Amuse in de vorm van een nieuwe creatie, staat deze Nieuwsbrief vooral in het teken van onze geheel vernieuwde SITE en heet dan ook: The sunny SITE of the street | Daarnaast: foto's van klanten | David's blog: Genius at work met de hand van God |  De DORIENDAVID klassieker, De Graceland-jurk | Video-clip van Beau Monde met de Graceland jurk ook op You Tube |


Amuse

Voorproefje van de nieuwe collectie. Robemanteau van ivoorkleurige zijden organza met petticoat.

 

The sunny Site of the street

Met onze site hadden we al eerder last van de wet van de remmende voorsprong. Toen modestudio DORIENDAVID in het begin van de negentiger jaren met een site begon, was dit nog geenszins gemeengoed. Behalve teksten in het Nederlands, Engels, Duits en Frans waren er van meet af aan niet alleen bijzondere foto's van onze creaties maar ook videofilms van de modeshows (tegenwoordig op Youtube , zie ons kanaal) .

Op ons verzoek heeft MilenQ ​ |​ Visual communication, design & Photography de vernieuwing ter hand genomen.

Aan de hand van afbeeldingen van het scherm, leiden we u met gepaste trots door onze nieuwe site in deze Nieuwsbrief.
Maar eerst foto's die klanten ons stuurden.
We kunnen niet genoeg benadrukken hoe we dit waarderen.
Geniet mee met ons!

Foto's van klanten

Aan Germaine, Michiel en hun twee zoontjes besteedden we eerder aandacht in Nieuwsbrief 16, All summer long van september 2016. We waren verrast want normaal gesproken doet Dorien het ontwerp werk maar in dit geval werd ze geassisteerd door Sven, het oudste zoontje, die onmiskenbaar inzicht en creativiteit toonde.
Sven aan het werk in onze studio.

We ontvingen ook foto's van Monica en van Fleur en Kevin

De nieuwe SITE in hoofdlijnen

Bruidsmode
De foto hierboven met de zwaan is de eerste Homepage, daarna volgen de bladen Luxe accessoires en Unieke avondkleding. 
Als je op Meer info drukt of boven op Collecties en daarna op Bruidsmode ziet u een stukje tekst met daarna een ruime greep uit de door DORIENDAVID ontworpen en op maat gemaakte bruidskleding.
 
Hetzelfde geldt voor Avondkleding en voor Accessoires.
Via de kleinere foto's eronder kun ook naar Jurken, Jasjes, Tops etc. klikken.
 
Boven in het Menu, naast Collectie (Bruidsmode, Jasjes, Jurken Tops, Publicaties en Video) kun je Over Ons, Contact, Blog, Shop en samenvattingen aanklikken in het Engels, Duits en Frans.
Voor de echte liefhebbers is er nog een uitgebreid Archief onder Eerder Werk.


Blog David

 

Genius at work met de hand van God 
Een genie aan het werk met de hand van God
 
Het zijn niet de minste kwalificaties die ons naar het Groninger Museum lokken. Genius at work is de wervende omschrijving van de expositie in het museum en de bewonderende kwalificatie Hand van God komt van de schrijver George Bernard Shaw.
De persoon waarover het gaat is een ambitieuze ‘kleier’ die beeldhouwer wil worden maar tot drie keer toe geweigerd wordt op een van de  belangrijkste academies van Parijs (Ecole des Beaux Arts) en die bovendien bijziend is (tenminste om die reden ontslagen uit het Franse leger).
We hebben het over de later wereldberoemd geworden Franse kunstenaar Auguste Rodin, die in z’n beginjaren wel ietwat badinerend met het eerder genoemde‘kleier’of ‘ boetseerder’ aangeduid werd (omdat hij beeldhouwde door te boetseren met klei of gips en de beelden niet uit steen houwde).
 
Een bezoek aan een heel oude en heel lieve oom en tante in het hoge Noorden combineren we met het museumbezoek.

Toevalligerwijs kwam in onze meest recente blog  'Madame Grès kennen we niet, Coco Chanel wel' de beeldhouwer  Antoine Bourdelle ter sprake, een leerling van Rodin. 

Rodin wordt tegenwoordig als geniaal gezien en is zo wereldberoemd dat iedereen wel eens werk van hem gezien zal hebben, bijvoorbeeld het beeld De Denker.
 
De denker (le penseur)
 
Wij, als kunstliefhebbers hebben veel van zijn werk gezien in het Rodin Museum in Parijs en in diverse musea in Amerika. Daarnaast hebben wij als Rotterdammers een speciale band met zijn werk omdat een bronzen beeld van hem, de Lopende Man, op een prominente plek staat in de stad op de Westersingel. Het eerste werk van Rodin werd overigens in deze stad al getoond op een tentoonstelling in 1899 (!). Deze tentoonstelling leidde tot de schenking van het gipsen beeld ‘Eva na de zondeval’ door Boijmans van Beuningen aan het museum.
 
Het museum zegt over dit werk: Vlak na de zondeval buigt Eva schaamtevol het hoofd en slaat de armen om haar borsten. Deze levensgrote, in gips gegoten 'Eva' is in 1899 na een Rodin-tentoonstelling in Rotterdam aan het museum geschonken. Het was de eerste Rodin in een Nederlandse collectie. Naar aanleiding van de schenking heeft Rodin zelf Museum Boijmans bezocht.
 
 
Maar aan deze voorspoedige tijden en internationale belangstelling gingen grote teleurstellingen vooraf. Zo werd werk bij inzendingen voor musea/exposities niet alleen geweigerd maar ook bespot en werd hij er zelfs van verdacht, afgietsels van modellen te gebruiken voor zijn beelden (een doodzonde in die tijd).
Een beeld van de beroemde schrijver Honore de Balzac kreeg forse kritiek, het zou een onbehouwen structuur hebben, terwijl latere kunstenaars als Picasso het een meesterwerk vonden.
 
Het beeld ‘De lopende man’ is een belangrijk stuk in z’n oeuvre. Rodin had een soort schetsmatige stijl en hij hield van onaffe beelden (dit beeld is bijvoorbeeld zonder hoofd of armen maar met een zeer aanwezige torso en gespierde benen). Hij vond het niet erg als het maakproces (bijv. gietnaden) zichtbaar bleef en het oppervlakte ruw was. Hij deinsde er ook niet voor terug zijn creaties door een toen zeer ongebruikelijke assemblagetechniek (eerder gemaakte onderdelen van beelden) te creëren.
De lopende man (L'homme qui marche)
De Lopende Man is bijvoorbeeld samengesteld uit ‘onderdelen’ van verschillende personen. Rodin hechtte ook grote waarde aan het fotograferen van zijn kunst. Dat was nieuw in zijn tijd. Eigenzinnig als hij was had hij een sterke voorkeur voor niet al te scherpe beelden.
 
Na tien zalen een verpletterende hoeveelheid Rodin werk gezien te hebben (waaronder de tekeningen), lopen we nog even door een deel van het museum waar zogenaamde Capita Selecta uit de collectie getoond worden. Tot ons genoegen is mode goed vertegenwoordigd met o.a. enkele haute-couture stukken van Viktor&Rolf. Altijd leuk om naar te kijken.
 
 
Het museum: In de tentoonstelling Capita Selecta wordt een keuze getoond uit de veelzijdige collectie hedendaagse kunst van het Groninger Museum. Een van de speerpunten van deze verzameling is werk op het grensvlak van beeldende kunst, mode, design en fotografie. Het museum verzamelt van ontwerpers vooral bijzondere haute couture-stukken of unieke design-objecten, die als grote sculpturen in de ruimte staan. Mode en design worden in deze tentoonstelling op dezelfde manier gepresenteerd als ‘autonome’ kunst. Per zaal zijn prikkelende combinaties gemaakt die elkaar inhoudelijk versterken en uitnodigen om overeenkomsten en verschillen te ontdekken.
 
Tenslotte zien we in een middenzaal sculpturen van een eigentijdse beeldhouwer, Joost van de Toorn.
Het museum: In de middenzaal zijn sculpturen te zien van Joost van den Toorn, waarin indringende thema’s als geweld, seks en religie op een even humoristische als melancholische wijze aan de orde worden gesteld.
Je mag de vergelijking met Rodin waarschijnlijk niet maken maar woorden als esthetica en eeuwigheidswaarde versus sensatielust en waan van de dag dringen zich bij ons op. Mogen bijgaande afbeeldingen dit verduidelijken.

Dìt is natuurlijk wel een van de geneugten van museumbezoek. De indrukken blijven je nog lang bezighouden en er is volop stof voor discussie en interpretatie.

 

VASTE RUBRIEK

De DORIENDAVID klassieker:

de Graceland jurk

De Graceland jurk is een asymmetrische jurk gemaakt van twee soepele stoffen: satijn en voile/kant.
Zoals meer ontwerpen van DORIENDAVID was de jurk zowel geschikt om in te trouwen als om tijdens een gala/ feest te dragen.
Een aantal jaren geleden vond een stylist van Beau Monde hem zo chique en apart dat ze de jurk gebruikte in een spotje voor de glossy waarbij het DORIENDAVID label vervangen was door een Beau Monde etiket.
De Graceland jurk gebruikt door Beau Monde.

FIGUURLIJK GESPROKEN
Deel de nieuwsbrief


Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.

Wil je de eerdere edities van de nieuwsbrief bekijken? Klik hier

Deel de nieuwsbrief met anderen!  Ja, ik schrijf ......... direct in

Of stuur de nieuwsbrief door d.m.v. onderstaand 'Forward' knop.
 
Forward

VOLG ONS VIA

Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © DORIENDAVID 2015, All rights reserved.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier

DORIENDAVID - Couture 
Openingstijden: di - vrij van 10.00 tot 18.00 uur en zat van 10.00 tot 17.00 uur
Tevens op afspraak: Bel 010-4148878 of 06-12756350 
Van Oldenbarneveltstraat 92 | Rotterdam | doriendavid@hetnet.nl | dddoriendavid@gmail.com | www.doriendavid.com
DORIENDAVID is ook online verkrijgbaar Shop online


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
DORIENDAVID Couture · Van Oldenbarneveltstraat 86 · Rotterdam, 3012GV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp