Copy
Nieuwsbrief 5: DORIENDAVID, Figuurlijk gesproken
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF van DORIENDAVID COUTURE


In deze Nieuwsbrief:

- Deze keer geen opvallende bruidsreportage maar aandacht voor de kleding die DORIENDAVID ontwierp voor Josee Koning, Nederlands meest Braziliaanse Jazz zangeres. Ze is al jaren de ambassadrice van de Braziliaanse muziek (en vaak ook een beetje van DORIENDAVID kleding).
Het begon in 2005: 
Sinds ik dit jaar tijdens mijn voorstellingen de kleding van modeontwerpster Dorien David draag, krijg ik voortdurend complimenten over mijn kleding. Op 31 oktober presenteert Dorien haar nieuwe ontwerpen tijdens een show in Rotterdam. En ik ga er zelfs aan meedoen: modeshow lopen en zingen!!! Kijk maar op de doriendavid site. En de inspiratie voor de nieuwe lijn deed Dorien op in Brazilie!!! 

- andere opvallende creaties, foto's of schetsen van ontwerpen waar we mee bezig zijn;

- voorbeelden van speciale of de nieuwste ontwerpen voor onze bruidsjurken collectie, feestjurken en galajurken maar ook jasjes, rokken en pakjes voor bijzondere gelegenheden!

-een column/blog van David over zaken die DORIENDAVID bezighouden, vooral op het gebied van mode en vormgeving maar ook andere zaken! Deze keer autobiografisch: Kinderen van de zestiger jaren en kinderen van nu.

de nieuwe rubrieken:

- impressies van achter de schermen, backstage, een aspect van ons werk of onze werkplek dat  je nooit ziet, maar leuk is om te tonen.

- DORIENDAVID klassiekers. We noemen ze ook wel 'oldies but goodies' of 'onze iconen' maar wat we bedoelen zijn ontwerpen (of foto's daarvan) die we in de loop der jaren zijn blijven waarderen of zelfs meer zijn gaan waarderen. We lichten er steeds een uit en vertellen er iets over.

- OPROEP aan lezers. Heeft u een kledingstuk van DORIENDAVID of een foto daarvan van de afgelopen 25 jaar waarvan u het leuk vindt om het aan anderen te laten zien, laat het ons weten dan krijgt het een plaats in deze Nieuwsbrief.
We hebben voor deze Nieuwsbrief hele leuke foto's ontvangen van Neeltje die 1991 trouwde in een rode creatie van DORIENDAVID!

- voor meer modellen, info zie  onze geheel vernieuwde website (http://www.doriendavid.com ) met blog en de onze Facebookpagina (www.facebook.com/dorien.david.7)Like Figuurlijk gesproken on Facebook
 


 

Geef de Nieuwsbrief door aan anderen!
Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.
Schrijf ze in voor de Nieuwsbrief (een e-mailadres met een naam volstaat) of nodig ze uit zich in te schrijven:
http://eepurl.com/KKVqn
 
Fotografie Josee Koning: Jos Fielmich
Als je Josee Koning googelt zie je welke uitzonderlijke plaats zij inneemt in de muziekwereld:

Veel mensen kennen Josee van Batida, de Braziliaanse fusion-formatie waarmee zij in de jaren tachtig furore maakte. Batida bracht drie albums uit, toerde in binnen- en buitenland en speelde onder andere op het North Sea Jazz Festival.
Na het uiteenvallen van Batida bouwde Josee aan haar eigen solocarrière met inmiddels 4 soloalbums en vele optredens in zowel Nederland als in Brazilië. Samen met haar internationale band swingt Josee moeiteloos heen en weer tussen haar twee werelden. Zo zingt ze Portugese teksten alsof ze een zusje van Astrud Gilberto is en swingt gewoon door als ze overschakelt naar het Nederlands. Haar ingetogen zang en de perfecte timing doen de rest. Haar repertoire reikt inmiddels van bekende Braziliaanse toppers als Mascenada en Aqua de Bebe tot Nederlandse evergreens als Verdronken Vlinder en De Reiziger.
 
Verdronken Vlinder
Josee Koning is door haar huwelijk met Lennaert Nijgh (1945-2002) zeer vertrouwd met zijn teksten. Het moest er dan ook een keer van komen, een combinatie van haar twee grote liefdes: Braziliaanse muziek en de teksten van Lennaert, die bekend was als tekstschrijver van Boudewijn de Groot. Met haar cd Verdronken Vlinder [2005] ging dan ook een lang gekoesterde wens in vervulling.


Wij zijn er trots op haar te mogen kleden! 


 

 
 
 


 

Wat heeft DORIENDAVID ontworpen voor Josee?

Het oranje zijden jasje is het model Maxima, de lange rok eronder de La Strada rok, Het jasje bij de uitvoering met het Metropole orkest is het Mi Hija jasje, gecombineerd met een knooprok.
De rode robemanteau is de Lempicka..

 

Voorbeelden van modellen die op de site www.doriendavid.com (rubriek New and Special) en in een aantal gevallen op www.facebook.com/dorien.david.7 te zien zijn.  

Column

Kinderen van de zestiger jaren en kinderen van nu
 
Als partners in crime in de wereld van de fashion en bruidsmode is er altijd wel een klant die ons vraagt welke jurk in ons eigen huwelijk de hoofdrol speelde. De eerste keer overvalt de vraag je omdat je weet dat de vrager van ons als ontwerpers verwacht dat er bij ons trouwen sprake was van een spectaculaire outfit. Maar de waarheid is veel prozaïscher. We droegen als kinderen van de zestiger jaren beiden een spijkerpak d.w.z. een blauwe jeansbroek met jack.
Witte trouwjurken vonden we toen afschuwelijk en bedoeld voor burgerlijke provincialen. Het hele trouwgebeuren was in onze toenmalige visie vaak een slecht geregisseerd  en sleets familie theaterstuk. Veel volk, weinig betrokkenheid.
Ons eigen trouwgezelschap bestond uit ons tweeën. We reden in een door vriend Jan voor de gelegenheid ter beschikking gestelde Ford Taunus 17M naar het stadhuis, voegden ons bij de ongeveer 20 andere bruidsparen die op deze gratis dag gingen trouwen en werden in recordtijd in de echt verbonden. De getuigen waren twee gemeenteambtenaren. Daar moesten we apart voor betalen. Een chic-bedoeld wit plastic trouwboekje met gouden opdruk was onze beloning en om het te vieren namen we ergens koffie met gebak. De herinnering schiet tekort maar we zullen het ongetwijfeld later ook nog gevierd hebben met vrienden en heel veel bier in de stamkroeg.
Als onze kinderen foto’s van ons uit die tijd zagen, dachten ze altijd dat wij ‘hippies’ waren. Zelf zien we dat niet zo. In onze herinnering zag iedereen er toen zo uit.
Maar gelukkig verandert een mens met de wereld om hem heen.
Nog niet zo lang geleden trouwde onze dochter in een prachtige couture jurk van het huis. Ook de bruidegom was tip top. De locatie was een lief, statig museum. Er was een honderdtal veelal speciaal geklede gasten (thema Fellini en dat valt op in een slaperig provinciestadje) waarvan een groot deel na de trouwceremonie (geleid door de zus van een heuse BN’er) genoten van een rijke lunch (haar man is chef-kok) en een kroegfeest tot in de late uurtjes. Enkele ietwat schuchter voorgedragen gedichten van Rutger Kopland ‘Weggaan’, ‘Jonge Sla’ en ‘Vertrek van dochters’ en Jules Deelder 'Blues on Tuesday' maakten bij velen emoties los en versterkten voor ons het nostalgische gevoel van een wereld die definitief veranderd was. Maar het was een prachtige dag, we zagen een overgelukkig kind en aanhang, een zeer bont gezelschap, beleefden ontroerende momenten en eindigden als gepland en als vanouds in de kroeg. Alles verliep zoals we hoopten of zelfs beter.
Zoals wel vaker gebeurt met drinkende mensen in de kroeg werden de dingen steeds duidelijker: niet alleen dat trouwceremonies bij uitstek een weerspiegeling zijn van de tijd waarin je leeft maar ook dat de kroegtijger in ons inmiddels tot de bedreigde diersoorten gerekend moet worden.
David
DORIENDAVID

 

De DORIENDAVID klassieker

De klassieker is dit keer 'A Lady Suit by DORIENDAVID'.
Het pak had zijn première in de de Urban Chic Collection Show van 2003 in de Pilgrims Fathers Kerk in Delfshaven, Rotterdam. 
Uitgangspunt bij het ontwerpen was dat het niet een 'verbouwd mannenpak' moest worden maar een feminien  ontwerp met een ronde vrouwelijke belijning maar toch zakelijk en representatief. Het is uitgevoerd in een fantastische mooi-blijvende soepele stof.
Door het gebruik van de satijnen zijde van de stof krijgen de revers en de manchetten een extra accent. Het pak is (wat aangepast) nog steeds te bestellen bij DORIENDAVID.
Een aardige bijkomstigheid is dat Josee Koning naar aanleiding van een foto van dit pak in de Spits of Metro contact opnam met DORIENDAVID, waarna een jarenlange relatie ontstond.

Fotograaf: Jeroen Evers
Model: Saskia
Locatie: Westelijk Handelsterrein  Rotterdam.
 

OPROEP

Als u een kledingstuk heeft of foto's van kleding van DORIENDAVID van de afgelopen 25 jaar laat het ons weten.
Met vrij grote regelmaat spreken we klanten die vertellen dat ze ooit DORIENDAVID kleding hebben gekocht. Dat kan van alles zijn. Trouwkleding, feestjurken, tops, rokken, blouses, jassen, broeken, pakjes enz. Vaak vertellen ze bij welke gelegenheid ze het gedragen hebben, of ze het zijn blijven dragen, het opgeslagen hebben of het doorgegeven hebben. Meestal hebben ze het niet over hun hart kunnen verkrijgen (ook al eist de tand des tijds zijn tol) om het zo maar weg te gooien. Het wordt bewaard in een kast, op zolder of waar dan ook. Herkent u zich in dit beeld en zou u  het leuk vinden om deze kleding weer in de openbaarheid te brengen, laat het ons weten. Wij geven het graag een plaatsje in deze Nieuwsbrief!

Op de oproep in de vorige Nieuwsbrief kregen we een hele leuke reactie van Neeltje met heel originele foto's:

Hallo Dorien,
Wat leuk om je nieuwsbrief te voorzien van prachtige eerdere ontwerpen!
Ik zeg speciaal "eerdere", want mijn jurk vind ik nog steeds zo uniek, omdat ze niet vastzit aan een modebeeld.
Op 29 november 1991 zijn Martin en ik getrouwd in uitbundige stilte.
De fotoreportage hebben we in de stad gemaakt zonder draaiboek. Allerlei stadsbeelden die we tegenkwamen hebben we gebruikt, zoals de trein, het oude station Blaak, we kwamen een frietkar tegen en Zwarte Pieten die in ruil voor een donatie voor het goede doel wel met ons voor een kleurige tram op de foto wilden.
 

 
Fantastisch om te zien dat een ontwerp uit onze beginjaren zo'n blijvende waardering heeft gekregen. Het klinkt als een platitude maar DAAR DOEN WE HET VOOR! 
Bedankt Neeltje en Martin.Impressies van achter de schermenDORIENDAVID COUTURE

Van Oldenbarneveltstraat 86
3012 GV ROTTERDAM
The Netherlands
open:
di-vrijd van 10.00 - 18.00 uur
zat. van 10.00 tot 17.00 uur
tevens op afspraak
010-4148878,
06-12756350 
doriendavid@hetnet.nl

<a href="http://nl.linkedin.com/in/doriendavid" style="text-decoration:none;"><span style="font: 80% Arial,sans-serif; color:#0783B6;"><img src="http://s.c.lnkd.licdn.com/scds/common/u/img/webpromo/btn_in_20x15.png" width="20" height="15" alt="View DORIEN DAVID's LinkedIn profile" style="vertical-align:middle" border="0">View DORIEN DAVID's profile</span></a>

Copyright © 2014 DORIENDAVID Couture, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp