Copy
Nieuwsbrief 14 | DORIENDAVID | Figuurlijk gesproken | Early Spring 2016
View this email in your browser
Deze editie | Voorbeelden van nieuwe modellen | Schetsen van Dorien | Column, Klanten en andere passanten: De Opera zangeres | Blog van David: Met deze (semi)overheid als vriend heb je geen vijanden nodig |  DD Klasieker | www.doriendavid.com


Early Spring by DORIENDAVID

 

Onvermijdelijk kruipt de lente dichter bij. Zelfs na een zeer zachte winter kan je verlangen naar een nieuwe lente. Hoewel DORIENDAVID niet aan de ratrace mee doet van ieder jaar minstens twee nieuwe collecties en meer aanhanger zijn van 'slow-fashion' vernieuwt de collectie zich wel steeds weer door de gestage aanwas van nieuwe modellen. De lente is ontegenzeggelijk een bron van inspiratie. Voorbeelden zijn soepele, lichte jurkjes van zijde en luchtig kant. Een aantal prints zorgt voor afwisseling.

Ook nieuws in de bruidscollectie.
Column
Klanten en andere passanten:


De operazangeres
 
Al slenterend over de Amsterdamse grachten ontdekt ze onze winkel.
Ze blijkt een internationaal bekende operazangeres die regelmatig in Amsterdam is voor zanglessen van haar vaste zanglerares.
Ze is verrukt van de kleding en de mogelijkheid alles naar haar wens voor concerten maar ook daarbuiten uit te kunnen kiezen.
Aan de kleding voor de bühne worden speciale eisen gesteld. Behalve dat het allemaal wat uitbundiger mag zijn, waarbij glitter geen vies woord is, moet het ook prettig dragen, duurzaam zijn en zo mogelijk ook ‘reisbestendig’ zijn. Boven al moet het de drager een soort zekerheid geven.
Ze komt met een vrij grote regelmaat in Amsterdam, meestal voor zanglessen maar soms ook voor een optreden. Een bezoek aan onze studio is inmiddels vaste prik geworden.
Als ze niet in Amsterdam kan komen, spreken we af in een andere stad voor een doorpas of laatste pas. Een niet onbelangrijke, bijkomende beloning voor ons is dat we regelmatig uitnodigingen  krijgen voor voorstellingen of concerten.
Als volslagen leken op het gebied van klassieke muziek maken we kennis met een nieuwe wereld. Buiten een enkel klassiek muzieknummer in een modeshow reikte onze kennis nauwelijks.
Als kinderen van de zestiger jaren hadden wij ons bijna dwangmatig afgezet tegen de muziek-voorkeuren van onze ouders en opvoeders. We hadden de opkomende popcultuur omarmd en meer dan dat. Dit tot afgrijzen van het ‘establishment’.
Maar nu moesten wij, fanatieke pop-liefhebbers, analfabeten en ongelovigen in de kerk van de klassieke muziek, ons oordeel bijstellen en toegeven dat er best te genieten viel in die andere wereld.

Zo genoten we van muziek  in het concertgebouw van Keulen (o.a. Beethoven), de Opera Bastille van Parijs (zware kost, Der Ring des NibelungenDie Walküre) en de Rotterdamse Doelen.
Interieur Opera Bastille
Vanwege de lastige en dure invoerprocedures in Zwitserland, haar verblijfsplaats, zorgden we er bij gelegenheid voor dat de kleding op de plek was waar ze deze nodig had. Vrienden die naar Zwitserland gingen namen een pakket mee naar Zwitserland.
Wijzelf hebben vanuit Miami wel eens een pak kleding gestuurd naar The Metropolitan Opera in New York en namen kleding mee naar Frankrijk of Duitsland.
Een aantal jaren geleden leek het erop dat haar zangcarrière op z’n eind liep, ze ging minder stralen en we zagen haar nog maar sporadisch. Enige tijd leek het helemaal opgedroogd.Tot een zeer recent mailtje. Er was weer kleding nodig, er kwamen concerten in o.a. Zurich, Warschau en Parijs. We gaan weer een mooie creatie maken en de eerste uitnodiging voor een concert is er al weer. Wij verheugen ons er op!

Nieuwe verkooppunten sjaals DORIENDAVID 

Nieuwe sjaal uit de serie 'Industrial and Urban Poetry', Container Song
Naast ons verkooppunt in ''s-Hertogenbosch Outspoken (http://www.outspokenstore.nl/)  by Majke Husstege worden de DORIENDAVID sjaals nu ook verkocht bij JET & NEL (zie foto's), in de Basement van restaurant Vicini aan de Kortekade in Rotterdam, Kralingen (ook online http://jetennel.com/ ) en bij Judy Straten ( www.galeriejudystraten.com)  in Horst, Limburg.
Daarnaast zal er een presentatie zijn in de atelierruimte van Aad de Wit, Nieuwe Weg 6A, Reeuwijk Dorp, tijdens de komende Kunstroute Bodegraven-Reeuwijk (http://www.kunstkringbodegraven-reeuwijk.nl) 21 en 22 mei 2016.
Sjaal Prefering the beauty of chaos over ugly perfection

 
Foto's van de site van Jet & Nel
Blog van DAVID

Met de (semi)overheid als vriend heb je geen andere vijanden nodig
Illustratie uit een brochure van Min. van BIZA...
Als ondernemer heb je hoe dan ook met de overheid en semi overheid te maken.Daar wordt je maar zelden blij van. Vandaar dat wij wel eens verzuchten Als de overheid je vriend is, heb je geen vijanden meer nodig.
 
Zijn sloffende manier van lopen en zijn vaal grijze uiterlijk – zelfs de feminiene zilveren sieraden zijn machteloos – doen al het ergste vermoeden. Maar je mag geen vooroordelen hebben.
We zijn gedwongen afgereisd naar zo’n vesting van een semi-publieke instelling, waar je als ondernemer niet omheen kunt.
Na de aanmelding bij de receptie, krijg je een nummer en wordt je opgehaald door een medewerker naar zijn bureau in deze kantoortuin (altijd nog beter dan zo’n neurotisch verspringende nummertjes bord met het loketnummer).
We hadden van te voren een formulier uitgeprint en ingevuld en dachten er verstandig aan te doen het vast in de bus te doen van deze would-be huiskamer voor ondernemers.
Maar dat bleek nou net niet de bedoeling.
Want eenmaal aan het bureau van eerder genoemde beambte botsten we op een dwangmatige en onverzettelijke regeltjes dwang en een peilloze desinteresse.
Waar ons ingevulde formulier is? Ja, hoe moet hij dat weten. Zo hoort het niet. Het kan wel ergens boven zijn (we zitten op de begane grond, een amateur acteur waardig heft hij de armen machteloos ten hemel). Als we vragen hoe we de zaak kunnen oplossen, maakt hij ons, ingeleid door een diepe zucht, duidelijk dat hij ons niet verder kan helpen. We moesten nog maar eens langskomen.
Omdat ik slecht kan tegen dit soort stand-up Kafka’s, vraag ik – ik moet bekennen geïrriteerd - naar zijn superieur. Hij druipt beledigd af.
Na iets te lange tijd vraagt hij ons te volgen naar een collega in een echte kantoorkamer. Kijken wat ons nu weer te wachten staat. We vrezen het ergste.
Maar de dame in kwestie is vriendelijk, doortastend en oplossingsgericht. Ook sterk, ze zegt niets onvriendelijks over haar collega. Het door ons geposte formulier kan zij wel achterhalen en ze ziet wat er fout is gegaan. Een noodzakelijk mailtje van onze boekhouder kunnen we ter plekke regelen, ontbrekende informatie wordt ingevuld, er worden zelfs persoonlijke ervaringen  uitgewisseld en voor we het weten is de zaak rond en staan we buiten. Zo kan het dus ook.
De DORIENDAVID Klassieker

Het Elvira jurkje

In 2003 hadden we de 'Urban Chic' modeshow in de Pilgrim Fathers kerk in Delfshaven, Rotterdam.
Een van de jurken die we showden was een aansluitend jurkje met een subtiele plooi vanuit de taille, een 'valletje' als hals en een asymmetrische onderkant.
Op dat moment had het jurkje nog geen naam maar omdat het exotische model dat de jurk showde dat zo leuk deed, vernoemden we het naar haar, het Elvira-jurkje.
Het jurkje maakt inmiddels geen deel meer uit van de collectie maar bepaalde 'features' ervan hebben we verwerkt in nieuwe ontwerpen.
 

VOLG ONS VIA

Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © DORIENDAVID 2015, All rights reserved.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier

DORIENDAVID - Couture 
Openingstijden: di - vrij van 10.00 tot 18.00 uur en zat van 10.00 tot 17.00 uur
Tevens op afspraak: Bel 010-4148878 of 06-12756350 
Van Oldenbarneveltstraat 92 | Rotterdam | doriendavid@hetnet.nl | www.doriendavid.com
DORIENDAVID is ook online verkrijgbaar Shop online