Copy
Nieuwsbrief 13 | DORIENDAVID | Figuurlijk gesproken | winter 2015
View this email in your browser
Deze editie Nieuwe jurken van kant, fluweel en zijde | Loes Luca in een DORIENDAVID jurk | Nieuws van de sociale media | Preview nieuwe serie sjaals| Een terugblik op 2 jaar Nieuwsbrief DORIENDAVID | Blog over expositie Fotomuseum| Klanten en andere passanten | De Prima Donna jurk, een speciale DORIENDAVID Klasieker | www.doriendavid.com

Overwinteren met DORIENDAVID

 

 
Fluweelzachte winterjurkjes en andere feestelijke ontwerpen.
Deze week staan ze in de etalage, letterlijk en figuurlijk. H
et Dauphine jurkje, uitgevoerd in fluweel in een diep blauwe kleur,
geflankeerd door een spiksplinternieuw groen fluwelen jurkje Zo nieuw dat het nog geen naam heeft). Ook is er een nieuw jurkje van zacht groene zijde  met een wijd rokje. Prachtige kleuren voor het einde van het jaar om het nieuwe jaar mee te beginnen.
 
 
Zoals bekend zijn uitvoeringen van het zijden jurkje in een veelheid van kleuren mogelijk maar ook de diverse modellen fluwelen jurkjes (met of zonder mouw, kort of lang) kunnen we maken in heel veel kleuren, bijvoorbeeld, groen, rood, paars, terra, lichtblauw etc. Meer modellen vind je op onze website bij de rubriek Specials en op onze Facebook pagina / Like us on Facebook
 


 

LOES LUCA in DORIENDAVID jurk

Het zal geen toeval zijn dat de Rotterdamse actrice en comedienne Loes Luca de blauwe zijden jurk voor de uitreiking van de Lof der Zotheidspeld op 28 oktober jl. in het stadhuis van Rotterdam heeft laten maken door de Rotterdamse modeontwerpster DORIENDAVID

> Meer over prijsuitreiking Loes Luca op de site

NIEUWS
Jet en Nel in Kralingen en online

Op 28 november opende Jet en Nel officieel hun fysieke winkel in het basement van Osteria Vicini op de Kortekade in Rotterdam, Kralingen. (http://jetennel.com/).
Daarnaast hebben ze een webshop.
DORIENDAVID sjaals uit de serie Industrial and Urban Design behoren tot het assortiment.
Foto van onderstaande stralende dame die een sjaal van DORIENDAVID uitkoos, vonden we op Facebook.

Nieuwe serie sjaals van DORIENDAVID


DORIENDAVID heeft een tweede set van 12 sjaals ontworpen in serie Industrial and Urban Poetry
Ook deze serie is bedoeld voor mannen vrouwen en zal uitgevoerd worden in cashmere/modal.
Onderstaande collage geeft een eerste indruk

2 jaar Nieuwsbrief Figuurlijk gesproken,
een terugblik

Het is alweer 2 jaar geleden dat we met onze eerste Nieuwsbrief startten. Een terugblik laat een rijk scala aan onderwerpen zien. In de eerste plaats natuurlijk een niet aflatende stroom van onze nieuwe ontwerpen en schetsen daarvan. Daarnaast was er aandacht voor nieuwtjes maar ook DORIENDAVID klassiekers. En er waren de blogs van David. Niet alleen allerlei zaken op het gebied van mode en vormgeving die wij als ontwerpers de moeite waard vonden om door te geven passeerde de revue maar ook aspecten van ons persoonlijk leven kwamen om de hoek kijken. 

Het begon in het decembernummer van 2013 met een expositie van Fong Leng in Amsterdam, afgezet tegen bezoeken aan Madame Gres in Musee Bourdelle in Parijs en Gaultier in de Rotterdamse Kunsthal. Het Momu in Antwerpen met de 
Zes van Antwerpenhet Gemeentemuseum met Chanel volgden.

Bangladesh Bastards gaat over de misstanden in de mode-industrie en in Kinderen van de zestiger jaren staan wij en onze jongste dochter centraal. Ook in Kunst in de polder en De nieuwe Rotterdamse Markthal klinken onze persoonlijke ervaringen door. In Het blauwe huis in Coyoacan gaan we in op vrouwelijke kunstenaars als Frida KahloTamara de Lempicka en meer recent Marlene Dumas als inspiratiebronnen voor ons. Maar ook een reis naar Parijs of Berlijn (Berlijn in mei) zorgt voor inspiratie. Meisjes van dertien gaat over leuke ervaringen met onze jongste klanten.
Dat de stroom ervaringen, emoties, gedachten, visies niet ophoudt, bewijzen de nieuwe blogs in deze Nieuwsbrief: Southern Thrills over bezoeken aan het Nationaal Textielmuseum in Tilburg en de Dutch Design Week in Eindhoven. De laatste  Van tweedimensionaal naar driedimensionaal en weer terug over het Nationaal Fotomuseum in Rotterdam met een expositie van modeontwerper Beumer in de schaduw van de grote modefotograaf Horst P. Horst volgt hieronder.

Like us on Facebook

BLOG
De column/blog van David over zaken die DORIENDAVID bezighouden. Vooral op het gebied van mode en vormgeving, maar ook over ander zaken! Dit keer was de inspiratie een expositie in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Van tweedimensionaal naar driedimensionaal en weer terug 

Een expositie in het Nederlands Fotomuseum Rotterdam over mode en foto’s (http://www.doriendavid.com/van-tweedimens…-en-weer-terug/)

Het is altijd leuk om naar werk te kijken van mensen die  met ongeveer hetzelfde bezig zijn als jijzelf.

We hadden er wat over gelezen en zagen vervolgens z’n werk in de etalage van de Bijenkorf en wisten zeker dat we er heen zouden gaan.

Ik heb het over de expositie van modeontwerper Mattijs van Bergen in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam (http://www.nederlandsfotomuseum.nl/)
In zijn laatste project maakte hij kleding van bedrukte stoffen.

 Lees verder op de site http://www.doriendavid.com/van-tweedimens…-en-weer-terug/

> Lees ook de andere columns van David

Klanten en andere passanten


De vrouw van de bankier
 

Ze is een lieve, chique vrouw en overdonderd ons omdat ze zich altijd laat halen en brengen door een privé chauffeur in uniform. Hij is degene die de aankopen draagt. Ze koopt wat en vraagt of ze een aantal jurken mee naar huis mag nemen om daar haar keuze te maken. We reageren wat onwennig maar komen eruit. Later wordt vaak de chauffeur gestuurd om iets te halen of brengen. Ook haar man – zeer bekend in financiële kringen - pikt wel eens wat op. Ze blijft met een zekere regelmaat kopen maar plotsklaps niet meer. Later horen we van een klant die bij die bank werkt, dat ze uit beeld is geraakt omdat haar man voor een jongere vrouw heeft gekozen. De bankier in kwestie kent iedereen tegenwoordig bij naam.
 

 

Ruilen
 

Lijdend aan een beroepsdeformatie schat ik bij binnenkomst haar maat tussen de 44 en 46. Ze heeft een tasje waar een jurkje uitkomt dat ze wil ruilen. Ik herken het onmiddellijk als
van ons. Het is maat small en ik schat het zo’n 15 jaar oud.
Ze zegt dat ze het zo’n twee, hooguit drie jaar geleden gekocht heeft. Buiten de stof en het model, zie ik aan het ingenaaide etiket dat het meer dan 10 jaar geleden gekocht moet zijn. Dat zeg ik haar. Ze zegt dat dat onmogelijk is. Ik vraag haar of ze dit  – al zou het twee a drie jaar oud zijn -  ook bij de Bijenkorf zou proberen te ruilen. Ze wordt boos. Dreigend vertrekt ze met de mededeling dat ik nog van haar zal horen. Stom genoeg word ik ook boos en zeg dat ik niet kan wachten tot het zover is. We wachten nog steeds.


 

VASTE RUBRIEK
De DORIENDAVID Klassieker

De PRIMA DONNA jurk, een speciale DORIENDAVID klassieker
 
De catch of the day was het berichtje dat we kregen dat onze oude Prima Donna jurk werd aangeboden op Marktplaats.
Er stond bij Prachtig gemaakte zijden gelegenheidsjurk door de bekende studio DORIENDAVID. De punten aan beide kanten kunnen op de buik of op de rug geknoopt worden waardoor de jurk altijd fit.
De vraagprijs is Euro 175,-
 

 
Op de foto’s die erbij zitten zien we een bruine - zoals pure chocolade - kleur. De jurk wordt op verschillende manieren getoond maar is behoorlijk verfomfaaid. Hij lijkt zo uit een doos of plastic zak gehaald te zijn waar hij jarenlang opgeborgen was. Eufemistisch gezegd, de presentatie kon beter.
Omdat zo’n presentatie toch een beetje pijn doet en de jurk veel beter verdient, maken we van deze gelegenheid gebruik om de Prima Donna-jurk als speciale DORIENDAVID klassieker in z’n volle glorie te laten zien.

 
 
> Lees het artikel verder op de blog van onze site

FIGUURLIJK GESPROKEN
Deel de nieuwsbrief


Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.

Wil je de eerdere edities van de nieuwsbrief bekijken? Klik hier

Deel de nieuwsbrief met aan anderen!  Ja, ik schrijf ......... direct in

Of stuur de nieuwsbrief door d.m.v. onderstaand 'Forward' knop.
 
Forward

VOLG ONS VIA

Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © DORIENDAVID 2015, All rights reserved.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier

DORIENDAVID - Couture 
Openingstijden: di - vrij van 10.00 tot 18.00 uur en zat van 10.00 tot 17.00 uur
Tevens op afspraak: Bel 010-4148878 of 06-12756350 
Van Oldenbarneveltstraat 92 | Rotterdam | doriendavid@hetnet.nl | www.doriendavid.com
DORIENDAVID is ook online verkrijgbaar Shop online