Copy
Nieuwsbrief 11 | DORIENDAVID | Figuurlijk gesproken | zomer 2015
View this email in your browser

Zomer bij DORIENDAVID

Het is zomer, het ontwerpen en het atelierwerk gaan door, Miss Eneco Tour wordt afgerond, we staan met onze sjaals op de Pop-Up Market in Amsterdam, we werken aan een creatie die gedragen zal worden door Suzanne Baerends, die haar bruiloft zal hebben op het festival 'Dag van de Romantische Muziek' op 23 aug, Kortom het begrip business as usual bestaat bij ons niet.

Het is nog even SALE bij Dorien. Bijvoorbeeld deze lange rode zijden jurk met een roze accent, maat S, van 1.1195,- voor 595,- Naast deze creatie zijn er nog meer kledingstukken met voordeel. Kom snel voor een kijkje in onze studio.

DORIENDAVID terug in Amsterdam?

We denken wel eens met weemoed terug aan onze vele Amsterdamse jaren. Maar een echte terugkeer zit er niet in.
Wat we wel doen is op 30 augustus acte de presence geven met onze sjaals op de Locally Yours Pop-Up Market Amsterdam, Frederiksplein 6-8, 1017XM, op zondag 30 augustus van 12:00 tot 17:00 uur.

Wat zeggen zij zelf over de Market:

"Onze pop-ups zijn altijd in Studio Pistache, een coole, rauwe maar creatieve ruimte om de hoek van de Utrechtsestraat. De markt wordt door bezoekers en verkopers vaak ervaren als niet TE groot en daarom een fijne sfeer, goed contact met de klant/verkopers, intiem; gewoon een lekkere vibe.
Qua aanbod denk je aan coole sieraden, prachtige kunst, hippe kleding voor kids en volwassenen, handgemaakte leren tassen, maar ook bedrijfjes als party planners, thuismasseurs, tuinstylisten, life coaches, mobiele schoonheidsspecialisten, taartenbakkers, noem maar op! De mix is elke keer anders.
Onze markt is altijd een heel weekend, ook nu op 29 en 30 augustus, beide dagen van 12:00-17:00. Je vindt tevens een aantal foodie ondernemers voor de lekkere trek (yummm, Libanese humus rolls, dimsums, Keniaase pittige schotels, Mexicaanse tortilla’s, elke keer hebben we er minstens twee verschillende staan)". 
Muziek wordt verzorgd door onze huis DJ Ivy VanderVorst die heerlijke lazy indie-pop tunes speelt. Gratis toegang. Nieuwsgierig naar de markt? Proef alvast de sfeer van de Pop-Up Market. Bekijk het filmpje
> Meer over de Pop-Up Market in Amsterdam

NIEUWS

Onze dochter Deirdre start een eigen kledinglijn voor jongens: Deirsons.

Deirdre heeft vanaf haar schooltijd tot in 2010 meegewerkt bij ons in Rotterdam en Amsterdam. Klanten zijn haar nog niet vergeten, het gebeurt nog regelmatig dat ze naar haar vragen. Inmiddels is ze getrouwd met Krispijn en zijn ze de trotse ouders van een prachtige zoon, Wessel.

Maar het bloed kruipt…dus is ze weer actief in de mode. Ze is druk bezig een eigenzinnige lijn te ontwerpen voor jongetjes, onder de naam Deirsons.
Om de ontwikkeling van deze nieuwe lijn te financieren, is er een crowd funding traject opgezet.Deelname kan al voor een heel klein bedrag. Deirdre hoopt zo haar project een nieuwe boost te kunnen geven. Lees meer over deze crowdfunding

De wintercollectie 2015 wordt nu uitgeleverd! www.deirsons.com

> Ga naar www.deirsons.com

NIEUWS 
Miss Eneco Tour 2015

De voorbereidingen voor het internationale wielerspektakel - de Eneco Tour 2015 - zijn in volle gang. Daarbij horen ook de de voorbereidingen voor de kleding van Miss Eneco Tour. Het ontwerp wordt gedragen door Felice Dekens in België bekend als tv- en radio- presentatrice. Voor de zesde keer op rij komt het ontwerp van de Rotterdamse ontwerpster DORIENDAVID. Ze hebben een verrassend, spectaculaire en kleurrijke nieuwe outfit ontworpen op basis van de Eneco-huisstijl. Geniet mee van een voorproefje van de kleding die in augustus tijdens de Tour door Felice gedragen wordt.
Blijf op de hoogte van deze nieuwtjes en like ons op Facebook. Ga naar Facebook

DE BRUIDEN VAN DIT SEIZOEN

BRUID Els van Kooij: "De dag dat ik bij Dorien in de winkel kwam, was ik gelijk verkocht. Mijn moeder en ik waren die dag al vroeg begonnen. We hadden al veel bruidswinkels bezocht in de stad, maar nee, dat was het niet... 
BRUID Isabelle Huijgen: "We zijn op 20 september getrouwd in Pompgebouw De Esch en verder hebben we alles gevierd in Hotel Quartier du Port in de Van Vollenhovenstraat (alle locatie zijn in Rotterdam)" 
> Lees meer over deze bruiden op de blog

VASTE RUBRIEK
Een actueel DORIENDAVID ontwerp

 
Deze week staat de creatie ook in etalage, letterlijk en figuurlijk. Het Alix jurkje is uitgevoerd in zijde in een zachte turkoois/mint kleur. Een prachtige kleur voor zomerse dagen. Meer voorbeelden van speciale modellen vind je op onze website bij de rubriek Specials en op onze Facebook pagina

BLOG VAN DAVID 

De column/blog van David over zaken die DORIENDAVID bezighouden. Vooral op het gebied van mode en vormgeving, maar ook over ander zaken! Dit keer vonden we de inspiratie bij thuiskomst van een korte vakantie.

Een weekje weg 

Tijdens vakanties scheppen wij er plezier in om mode en design te spotten. Dat is absoluut geen probleem in bijvoorbeeld Barcelona of Berlijn, maar na onze vakantie op een Grieks eiland zagen we het mooiste ontwerp bij terugkeer toen we het Centraal Station van Rotterdam uitliepen. Wat een fantastisch entree naar onze stad! En wat een grootstedelijke allure!
En dat uit de mond van iemand die hartgrondig vloekte toen het oude station van Sybold Ravesteyn moest verdwijnen. Maar dat hoort helaas bij het dna van het na-oorlogs Rotterdam, denk aan de Koninginnekerk en veel eerder de oude Beijenkorf. Ik zeg het niet graag en met de nodige voorzichtigheid, maar in het geval van het CS heb ik mijn mening bij moeten stellen.... 
 
> Lees ook de andere columns van David

VASTE RUBRIEK
Klanten en andere passanten 

Eeuwige liefde 
Hij is uitgever geweest van een succesvolle reeks populair wetenschappelijke boekjes voor de jeugd en heeft de zaak goed kunnen verkopen. 
Hij zoekt een prachtige japon voor z’n geliefde. Ze blijken tegenover de winkel te wonen en zijn beiden dik in de tachtig. Zij is herstellende van een ernstige ziekte en hij wil haar verwennen. We krijgen de indruk dat hij dat decennia lang heeft gedaan in hun huwelijk. Na de laatste pas dit keer geen jong vitaal krachtig stel dat onze winkel onder de kubuswoningen verlaat maar een broos zeer bejaard en zeer verliefd stel. Ze zijn dolblij met de droomjurk. We kijken elkaar aan en denken hetzelfde. Liefde is leeftijdloos. Eeuwige liefde een godsgeschenk.   
 
Inpakken en wegwezen
Het is doordeweeks, eind van de middag. Ze zijn met z’n vieren, nogal volumineus en komen uit Nigeria maar het kan ook zomaar Senegal of Mozambique geweest zijn. 
De taal is nauwelijks een barrière. Er moet getrouwd worden en wel direct. De bestelde jurk ergens anders blijkt een flop en de vraag is of wij ze uit de brand kunnen helpen.

Er zijn wat ingrepen nodig maar wonder boven wonder lukt het. De kleding is wat ze zoeken en er wordt contant afgerekend. Het is een bijna surrealistisch tafereel, men gaat op een drafje naar het stadhuis op de Coolsingel.
Het hele gebeuren duurt niet langer dan een kort bezoek aan Albert Heyn.

VASTE RUBRIEK
De DORIENDAVID Klassieker

Het moet ergens in 1990 geweest zijn dat Dorien het Puntenjurkje ontwierp. Het was in de beginjaren (we startten onze eerste winkel in 1987) en de ontwerpen hadden nog geen echte namen. Toen er steeds meer modellen kwamen, begonnen we ze namen te geven, om ze van elkaar te onderscheiden en omdat we het leuk vonden. 
Vaak had de naam met de ontstaansplek te maken, zoals de Figueroa jurk die Dorien tekende in het Figueroa hotel in Los Angeles of met associaties zoals de Nabokov voor een vlinderachtigjurkje.

Maar het Puntenjurkje moest het met deze naam doen. In 1991 showden we het in onze modeshow in de toenmalige Danssalon, die toen net een jaar bestond... 
 
> Lees het artikel verder op de blog

FIGUURLIJK GESPROKEN
Deel de nieuwsbrief


Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.

Wil je de eerdere edities van de nieuwsbrief bekijken? Klik hier

Deel de nieuwsbrief met aan anderen!  Ja, ik schrijf ......... direct in

Of stuur de nieuwsbrief door d.m.v. onderstaand 'Forward' knop.
 
Forward

VOLG ONS VIA

Facebook
LinkedIn
Email
Website
Copyright © DORIENDAVID 2015, All rights reserved.

De nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier

DORIENDAVID - Couture 
Openingstijden: di - vrij van 10.00 tot 18.00 uur en zat van 10.00 tot 17.00 uur
Tevens op afspraak: Bel 010-4148878 of 06-12756350 
Van Oldenbarneveltstraat 92 | Rotterdam | doriendavid@hetnet.nl | www.doriendavid.com
DORIENDAVID is ook online verkrijgbaar Shop online