Copy
Nieuwsbrief 4: bruidsreportage, nieuwe of opvallende creaties, column, nieuw: achter de schermen en DORIENDAVID klassiekers.
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF van DORIENDAVID COUTURE


In de Nieuwsbrief besteden we aandacht aan:

- opvallende bruidsreportages. De bruid die deze keer in de schijnwerpers staat is Aukje Dijkstra. Aukje is een moderne bruid die precies weet wat ze wil. Het moet een beetje speels zijn en een beetje rock&roll. Bijzonder is dat de moeder van Aukje, Ineke de Vos,  zo'n 22 jaar geleden vaste klant bij DORIENDAVID was aan de toenmalige Modepromenade Overblaak, de naam voor de mode en aanverwante zaken onder de kubuswoningen van Piet Blom;

- andere opvallende creaties, foto's of schetsen van ontwerpen waar we mee bezig zijn en een selectie uit de nieuwste stoffen;

- voorbeelden van speciale of de nieuwste ontwerpen voor onze bruidsjurken collectie, feestjurken en galajurken maar ook jasjes, rokken en pakjes!

- wetenswaardigheden over onze geheel vernieuwde website (http://www.doriendavid.com )en de nieuwe Facebookpagina (www.facebook.com/dorien.david.7)Like Figuurlijk gesproken on Facebook

-een column/blog van David over zaken die DORIENDAVID bezighouden, vooral op het gebied van mode en vormgeving maar ook andere zaken! Deze keer La Dolce Vita over een bruiloft op Sicilië.

de nieuwe rubrieken:

- impressies van achter de schermen, backstage, een aspect van ons werk of onze werkplek dat  je nooit ziet, maar leuk is om te tonen.

- DORIENDAVID klassiekers. We noemen ze ook wel 'oldies but goodies' of 'onze iconen' maar wat we bedoelen zijn ontwerpen (of foto's daarvan) die we in de loop der jaren zijn blijven waarderen of zelfs meer zijn gaan waarderen. We lichten er steeds een uit en vertellen er iets over.

- OPROEP aan lezers. Heeft u een kledingstuk van DORIENDAVID of een foto daarvan van de afgelopen 25 jaar waarvan u het leuk vindt om het aan anderen te laten zien, laat het ons weten dan krijgt het een plaats in deze Nieuwsbrief.

 
 

Geef de Nieuwsbrief door aan anderen!
Ken je iemand die van bijzondere kleding houdt, iemand die zich graag onderscheidt door haar kledingkeuze, of iemand die trouwplannen heeft of iemand die kleding zoekt voor een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld een huwelijk of andere belangrijke gebeurtenis, of iemand die er representatief uit wil zien, of iemand die graag kleding op maat heeft of iemand die een specifieke kleurkeuze heeft of iemand die ...enz., enz.
Schrijf ze in voor de Nieuwsbrief (een emailadres met een naam volstaat) of nodig ze uit zich in te schrijven:
http://eepurl.com/KKVqn
 
Op ons verzoek heeft Ineke het jasje dat ze ruim 20 jaar geleden in 1993 bij DORIENDAVID liet maken, meegenomen naar de pas-sessie van haar dochter. Aukje doet het voor de foto aan en het zit als gegoten. Het verkeert in uitstekende staat. Het model en de stof zijn nog steeds leuk maar we constateren dat we de schouder/mouw nu wat anders zouden vormgeven.


 

 
 
 


 

Wat heeft DORIENDAVID ontworpen voor Aukje?

Aukje wilde het liefst een kort jurkje met een speelse uitstraling. Na diverse modellen gepast te hebben, viel de keus op het 'Monroe' jurkje met een tulen blauwe petticoat eronder en een blauwe sluier. Het materiaal van de jurk is ivoorkleurige dupionzijde. Accessoires als een tasje en een boeket zorgen voor de finishing touch. 

Voorbeelden van modellen die op de nieuwe site www.doriendavid.com (rubriek New and Special) en in een aantal gevallen op www.facebook.com/dorien.david.7 te zien zijn.  

DORIENDAVID COUTURE

Van Oldenbarneveltstraat 86
3012 GV ROTTERDAM
open:
di-vrijd van 10.00 - 18.00 uur
zat. van 10.00 tot 17.00 uur
tevens op afspraak
010-4148878,
06-12756350 
doriendavid@hetnet.nl 
 
De DORIENDAVID klassieker is deze keer de La Strada, een lange galajurk van een fantastische stof. Het is het soort jurk dat altijd wel in de collectie terugkomt. Met recht een klassieker.
De naam is een verwijzing naar de wereld van de Italiaanse regisseur Federico Fellini die met films als La Strada, La Dolce Vita en Otto e mezzo de filmwereld veranderde. 
Bij de fotoshoot wilden we een foto van een glamorous jurk in een vervreemdende, bijna industriële omgeving. In dezelfde serie fotografeerden we ook modellen in een galajurk op de roltrappen van de metro.

Column

La Dolce Vita
Nadat mijn vader totaal onverwachts en veel te jong gestorven was in Sicilië, is het eiland een regelmatige reisbestemming van ons geworden.
We hielden al van Italië en de liefde voor Sicilië is erbij gekomen.
We arriveren in het voorjaar en na geïnstalleerd te zijn in ons appartement tussen  de citroenbomen, huren we een scooter en begint de vakantie pas echt. In een overzichtsspiegel bij een onoverzichtelijke bocht van de weg zetten we onszelf met onze helmen op op de foto, sprekend  de typetjes Annie en Bob de Rooij van Paul de Leeuw.
Voor we de scooter bij het strand van Letojanni parkeren, strijken we eerst neer op een terras om te genieten van heerlijke Italiaanse koffie met gebak. Het is na 11 uur een tijd waarop Italianen zelf geen cappu meer nemen maar basta!
Het terras staat op een pleintje ingesloten tussen de boulevard en een evenwijdige drukke straat met winkels en horeca. Het publiek bestaat uit Italianen in stijlvolle lichte kleding die met flair gedragen wordt  en ons soort mensen, toeristen, iets te nonchalant of iets te bloot gekleed. Recht tegenover het terras is het bordes van een rooms katholieke kerk.
Bij het aan komen rijden, horen we klokkengebeier en als we net zitten, begint de kerk leeg te stromen. Er is kennelijk een bruidsdienst geweest want  het bruidspaar komt omstuwd door een menigte chique geklede mensen naar buiten. Mannen keurig in donker pak en vrouwen in decente, kleurrijke jurken en keurige mantelpakjes. Veel kinderen in smetteloze jurkjes en pakjes. Iedereen is er voor gekleed, het contrast met de mensen op het terras is niet te missen.
Wij genieten zowel van de koffie als van het tableau op straat en zeggen tegen elkaar dat in Italië de dingen altijd erger zijn: de goede dingen maar ook de slechte dingen. We blijven Hollanders die terecht zijn gekomen in een leven in een hogere versnelling, maar tegelijkertijd in La Dolce Vita.
De bruid is verdwaald in een enorme witte jurk met veel tule en fijn kant en een meterslange sleep. Ook in Nederland zie je dit soort bruidskleding wel. Het is vaak van Franse, Spaanse, Italiaanse of Griekse designers. Daar tegenover staan de strak gestileerde jurken zonder toeters en bellen uit de noordelijke contreien. Bij onze eerste eigen ontwerpen streefden we - naar Hollandse traditie - expliciet en streng naar schoonheid door eenvoud (liefst wel met een onverwachte twist). Trends als less is more deden opgeld. Later ondekten we dat het combineren van beide ‘stromingen, het kale en het overdadige decadente, mits juist gedoseerd, spannend is en zichzelf versterkend.
De bruidegom heeft het haar glad en vet naar achteren en draagt bij zijn pak zo’n lange jas die je in maffiafilms altijd gedragen ziet worden door Don Corleone-types ( de kledingstijl van Jules Deelder komt aardig in de buurt). Het kapsel is als dat van de Rotterdamse haarsnijder en barbier Schorem, maar avant la lettre. Het aantal bruidsmeisjes is niet te bepalen want ze dwarrelen als lieftallige koolwitjes door de massa.
Iedereen op het terras heeft  als een man het hoofd gedraaid om niets van de bruid en haar aanhang te hoeven  te missen. Ademloos als bij een spannende wedstrijd. Vreugde en vertedering hangen als een vluchtige stof in de lucht en het lijkt er even op dat het terras in een spontaan applaus zal uitbarsten. Maar dat gebeurt niet. Het is geen voorstelling, het is Italië, het is echt.
David
DORIENDAVID
PREVIEW NIEUWE STOFFEN EN MODELLEN
Naam: La Strada jurk, lange galajurk uitgevoerd in satin duchesse zijde
DORIENDAVID ontwerp uit de collectie High Fashion of the Lowlands (1999-2000)
Fotograaf: Bernhard Quade
Model: Claudia
Locatie: Onder Erasmusbrug  Rotterdam.

OPROEP

Als u een kledingstuk heeft of foto's van kleding van DORIENDAVID van de afgelopen 25 jaar laat het ons weten.
Met vrij grote regelmaat spreken we klanten die vertellen dat ze ooit DORIENDAVID kleding hebben gekocht. Dat kan van alles zijn. Trouwkleding, feestjurken, tops, rokken, blouses, jassen, broeken, pakjes enz. Vaak vertellen ze bij welke gelegenheid ze het gedragen hebben, of ze het zijn blijven dragen, het opgeslagen hebben of het doorgegeven hebben. Meestal hebben ze het niet over hun hart kunnen verkrijgen (ook al eist de tand des tijds zijn tol) om het zo maar weg te gooien. Het wordt bewaard in een kast, op zolder of waar dan ook. Herkent u zich in dit beeld en zou u  het leuk vinden om deze kleding weer of alsnog in de openbaarheid te brengen, laat het ons weten. Wij geven het graag een plaatsje in deze Nieuwsbrief!
 

Impressies van achter de schermen

<a href="http://nl.linkedin.com/in/doriendavid" style="text-decoration:none;"><span style="font: 80% Arial,sans-serif; color:#0783B6;"><img src="http://s.c.lnkd.licdn.com/scds/common/u/img/webpromo/btn_in_20x15.png" width="20" height="15" alt="View DORIEN DAVID's LinkedIn profile" style="vertical-align:middle" border="0">View DORIEN DAVID's profile</span></a>

Copyright © 2014 DORIENDAVID Couture, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp