Copy
Nieuwsbrief zorg
Februari 2020
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Alternatieve financiering, ouderenzorg in 2030 en nieuwe beleidsregels

Welke (alternatieve) financieringsmogelijkheden heeft u als zorginstelling? Is een achtergestelde lening een alternatief voor aandelenkapitaal? Ouderenzorg in 2030: wat zijn de kansen, risico’s en aanbevelingen? En het College sanering zorginstellingen (CSZ) gaat de verkoop en verhuur van relatief klein zorgvastgoed niet meer beoordelen.

Welke (alternatieve) financieringsmogelijkheden heeft u als zorginstelling?

Zorginstellingen wenden zich steeds vaker tot alternatieve financiering voor het realiseren van hun investeringsopgave. Welke financiering past het beste bij uw situatie? Balansfinanciering of off-balance? Lesley Zanen zet de verschillende vormen in een overzicht voor u uiteen.
Bekijk de (alternatieve) financieringsmogelijkheden

Achtergestelde lening alternatief voor aandelenkapitaal?

Voor de intramurale zorgsector geldt een verbod op dividenduitkering. Hierdoor is het aantrekken van risicodragend kapitaal in de vorm van aandelen niet mogelijk. Investeerders kunnen wel achtergestelde leningen verstrekken.

Wat zijn achtergestelde leningen en is dit gebruikelijk in de zorg? We zetten de voor- en nadelen, risico’s en mogelijkheden voor u op een rij.
Lees meer over achtergestelde leningen

Bent u al lid van het treasurynetwerk?

Op vrijdag 13 maart organiseert Finance Ideas de volgende kwartaalbijeenkomst van het treasurynetwerk voor de langdurige zorg en de GGZ. Een dag waarin we elkaar op de hoogte brengen van de ontwikkelingen binnen de sector en dieper ingaan op de geld- en kapitaalmarkt.

Bent u nog geen lid van het netwerk? 20 zorgaanbieder gingen u voor. Lees meer over de mogelijkheden, voordelen en kosten.
Lees meer over het treasurynetwerk

Ouderenzorg in 2030: kansen, risico’s en aanbevelingen

Ruim 92% van de 75-plussers woont momenteel zelfstandig. De verwachting is dat dit de komende jaren zal toenemen. Om de zorg voor thuiswonende ouderen in de toekomst op peil te kunnen houden, heeft de Commissie Toekomst zorg thuiswonende ouderen in opdracht van het ministerie van VWS een adviesrapport opgesteld.

Wij hebben de kansen, risico’s en aanbevelingen voor u samengevat.
Lees meer over het adviesrapport van de commissie

Geen beoordeling meer van verkoop en verhuur klein zorgvastgoed

Het College sanering zorginstellingen (CSZ) gaat de verkoop en verhuur van relatief klein zorgvastgoed en de vestiging van diverse beperkt zakelijke rechten niet langer beoordelen. Wel blijft het voor zorginstellingen verplicht om alle verkoop en verhuur van zorgvastgoed en het vestigen van alle beperkt zakelijke rechten bij het College te melden. Dit staat in de vernieuwde Beleidsregel vervreemding onroerende zaken.
Lees meer over deze nieuwe beleidsregels

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2020 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring