Copy
Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
April 2018

Artikelen, tips en tools rondom CO2 neutraal

CO2-neutraal krijgt steeds meer aandacht in de media. In 2050 een CO2-neutrale woningvoorraad? Dat is geen makkelijke opgave. Naast de corporatie alert met nieuwsfeiten, hebben onze adviseurs interessante artikelen voor u en uw collega’s geselecteerd. Wat kunt u verwachten? Wij zorgen dat u maandelijks de meest relevante actualiteiten rondom CO2-neutraal van ons ontvangt, zodat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Plannen kabinet voor windparken op zee

Jan Martijn Buruma geeft aan dat het kabinet werk maakt van extra opwekking met windenergie. In 2030 moeten windparken op de Noordzee 40% van ons huidige totale elektriciteitsverbruik opwekken. Windenergie heeft de potentie om te voorzien in de energievraag voor woningen waarbij energie niet op of aan de woning zelf kan worden opgewekt.
Lees meer over de 'routekaart windenergie op zee 2030'

Energietransitie: The next big thing

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) schetst een beeld over hoe het Nederlands energiesysteem er in 2050 uit gaat zien. Het energiesysteem gaat verregaand elektrificeren, meldt Jeroen Dungelmann. De warmtevraag wordt overwegend door warmtepompen geleverd en we wekken 80% van het elektriciteitsverbruik op met windenergie en 20% met zonne-energie.
 
Hoe ziet het energiesysteem eruit in 2050?
Zelf aan de slag met het plan van aanpak CO2-neutraal?

Zelf aan de slag met het plan van aanpak CO2-neutraal?

Onze experts hebben een stappenplan voor u gemaakt. Met 14 stappen in 4 verschillende fases kunt u zelf gestructureerd aan de slag met het plan van aanpak voor een CO2-neutrale voorraad.
Bekijk het stappenplan
De traditionele cv-ketel verdwijnt

De traditionele cv-ketel verdwijnt

Een brede coalitie heeft een plan aangeboden aan Diederik Samson waarbij in 2030 25% van alle woningen gasloos moet zijn en waarbij vanaf 2021 geen ‘traditionele’ CV installatie meer mag worden geplaatst. Volgens Joost Huijbregts wordt de (hybride) warmtepomp de nieuwe standaard. Woningen zullen vooraf goed geïsoleerd moeten worden voor een verhoogd comfort en lagere energielasten.
 
Lees meer over de plannen die zijn ingediend
Aan de slag met CO2-neutraal?

Aan de slag met CO2-neutraal?

Het verduurzamingsvraagstuk kan een veelkoppig monster zijn, waarbij verschillende disciplines samenkomen. Spreekt iedereen dezelfde taal en is er een eenduidige visie? Tijdens deze interactieve inspiratie- en werksessie op MT-niveau gaat u aan de slag om uw eigen afwegingskader CO2-neutraal op te stellen.

Aan de slag met het afwegingskader CO2-neutraal

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer