Copy
Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
Februari 2019

Artikelen, tips en tools rondom CO2-neutraal

Met welke 10 tips komt u tot een duurzame meerjarenbegroting? Slaat het doorvoeren van renovaties binnen corporatiebezit een gat in de begroting? De Financiële sector ziet heil in het klimaatakkoord, wat zijn hun ambities? Volksvertegenwoordigers missen focus in het klimaatakkoord debat dus laten wij constructief nadenken over hoe we dit collectief kunnen oplossen. Onze adviseurs delen interessante artikelen uit de media met u.

10 tips voor een duurzame meerjarenbegroting

Bij het doorrekenen van duurzaamheidsinvesteringen in de meerjarenbegroting blijkt vaak dat de ratio’s onder druk komen te staan. Is dit wel terecht? Heeft u rekening gehouden met de kasstroom- en waarde-effecten, met de onderhoudslasten, de overlap tussen onderhoud en investeringen en eventuele subsidies? Zijn de lange termijn effecten ook meegenomen? Onze adviseurs hebben 10 tips uiteengezet om u hierbij te ondersteunen.
10 tips meerjarenbegroting met duurzaamheidsinvesteringen

Woningcorporaties: ‘0 op de meter’ financieel onverantwoord

Het doorvoeren van verregaande renovaties van corporatiebezit zal een gat slaan in de begroting. Dit blijkt uit de resultaten van de Corporatie Survey van Q1 2019. Woningcorporaties verduurzamen over het algemeen door het aanbrengen van schilisolatie en het overgrote deel overweegt het plaatsen van zonnepanelen. Renovatie naar een ‘0 op de meter’ woning is vooralsnog financieel niet haalbaar volgens de woningcorporaties. Victor Burger deelt graag de bevindingen uit deze survey met u.
Bekijk de resultaten van de Corporatie Survey

Investeren in duurzaamheid op projectniveau

In 2050 al uw bezit CO2-neutraal. Wat mag dit kosten? Hoe kunt u zorgen dat de investeringen aansluiten bij uw ambities voor betaalbaarheid en beschikbaarheid? Tijdens onze training duiken we in de verschillende verdienmodellen. Het resultaat? Inzicht in de impact op de volkshuisvestelijke bijdrage, de woonlasten voor de huurder en de financiële haalbaarheid. Daarna gaat u aan de slag met een eigen duurzaamheidsinvestering, zodat u inzicht heeft in het maatschappelijk en financieel rendement, de effecten van de ingreep op de beleidswaarde en de consequenties op de woonlasten van de huurder.
Training: Investeren in duurzaamheid op projectniveau

Financiële sector ziet wél heil in het klimaatakkoord

Terwijl een deel van de sectoren moppert over het Klimaatakkoord, legt de financiële sector zichzelf ‘vrijwillig’ 49 procent CO2-reductie op. Dit is de uitkomst van een werkcongres met tweehonderd deelnemers om te praten over de vraag wat zij kunnen doen met betrekking tot klimaatimpact. Jeroen Dungelmann deelt graag het bericht van Duurzaambedrijfsleven, waar dit nader wordt toegelicht.
Lees meer over de ambitie van de financiële sector

Volksvertegenwoordigers missen focus in het klimaatakkoord debat

Wat een debat moest worden over het Klimaatakkoord, werd overspoeld door persoonlijke aantijgingen. In plaats van een weloverwogen discussie over de benodigde aanpassingen, werd er gepraat over de standpunten van Dijkhoff en de vliegreisjes van Jetten. Volgens Stan Wetzels is dit een voorbeeld van hoe we het met z’n allen niét moeten aanpakken. Laten we constructief nadenken over hoe we collectief het energievraagstuk kunnen oplossen. Hij deelt een artikel van zijn collega waarin drie prioriteiten worden besproken.
Lees meer over de drie prioriteiten van iedere duurzaamheidsopgave

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring