Copy
Duurzaamheidsinvesteringen, zonnepanelen, Green Deal, zorgvastgoed en integreren meerjarenraming in de P&C cyclus.
Bekijk online | Stuur door | Aanmelden
Nieuwsbrief zorg
November 2018
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Duurzaamheidsinvesteringen, zonnepanelen en zorgvastgoed

Waarvan is de terugverdientijd van zonnepanelen afhankelijk? Hoe krijgt u inzicht in het rendement? Onze adviseurs praten u bij over de veelgestelde vragen rondom zonnepanelen en de Green Deal voor de zorgsector. We bespreken deze maand de case van Radboudumc, dat de meerjarenraming heeft geïntegreerd binnen de P&C cyclus. En het blijkt dat woningcorporaties veruit de grootste bezitter van woon-zorgvastgoed zijn. Wat zien zij als grootste uitdagingen? Bekijk de resultaten van dit onderzoek.

Een ziekenhuis op zonne-energie: rendeert dat eigenlijk wel?

Ziekenhuizen overwegen steeds vaker om zelf stroom op te wekken met zonnepanelen. Hoe krijgt u inzicht in het rendement van deze duurzaamheidsinvestering? Joost Huijbregts vertelt ons meer over de mogelijkheden en consequenties voor zorginstellingen. Hij praat ons bij over de grootste uitdaging, de opbouw van de SDE subsidie, hoe u met energiebesparing de investering kan terugverdienen en op welke wijze een businesscase kan bijdragen aan de interne besluitvorming.
Lees meer over deze duurzame businesscase

Alles wat u als zorginstelling moet weten over zonnepanelen

Zonnepanelen zijn bij veel instellingen onderdeel van de duurzaamheidsambities. Welk type zonnepaneel heeft het hoogste rendement? Waarvan is de terugverdientijd van een zonnepaneel afhankelijk? Kunt u subsidie krijgen voor zonnepanelen? Een greep uit de vele vragen die onze adviseurs rondom dit onderwerp voorbij zien komen. Joost Huijbregts heeft deze vragen voor u uiteengezet.
Bekijk de veelgestelde vragen over zonnepanelen

Begeleiden traject financiële meerjarenraming Radboudumc

De meerjarenraming integreren binnen de P&C cyclus. Dit was de wens van Radboudumc. Het resultaat? Inzicht in de meerjarige prognose voor de winst- en verliesrekening, de kasstromen en de balanspositie inclusief alle relevante financiële ratio’s. Radboudumc kan het model nu zelfstandig gebruiken om diverse scenario’s door te rekenen bij begrotings- en financieringsprojecten. Corstiaan Verweij neemt ons mee in het proces van deze professionaliseringsslag.
Lees meer over de case van Radboudumc

Green Deal: concrete afspraken verduurzaming in de zorg

Minstens vijf procent van de totale CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de zorg. Om deze reden zijn verschillende brancheorganisaties een initiatief gestart om de zorg te verduurzamen. De Green Deal verbindt duurzaamheid en de (landelijke) doelstellingen met de corebusiness van de gezondheidszorg. Het doel? Een gezonde leefomgeving en een gezonde toekomst voor de zorg in Nederland. Onze adviseurs praten u bij over de concrete afspraken.
Bekijk de concrete afspraken van Green Deal

Kijktip: Het seminar over technologische innovatie en verduurzaming

De aftermovie van de Dag van de Publieke Financiering. Een interactieve middag met inzichten in trends, ontwikkelingen en de impact hiervan op het publiek vastgoed. Bestuurders, toezichthouders en het management van woningcorporaties, zorginstellingen, verzekeraars, pensioenfondsen en banken kwamen samen om meer te leren over de thema’s technologische innovatie en energietransitie. Bekijk de aftermovie in 1,5 minuut en download de presentaties.
Bekijk de aftermovie van Dag van de Publieke Financiering

Woon-zorgvastgoed een belangrijke maar complexe taak voor corporaties

Woningcorporaties blijken in Nederland de grootste bezitter van woon-zorgvastgoed te zijn. Bijna 10% van hun vermogen bestaat uit zowel eerstelijns zorgvastgoed als verplegingstehuizen, aanleunwoningen, levensloopbestendige woningen en seniorenwoningen. Wat vinden corporaties de grootste uitdagingen binnen zorgvastgoed? Bekijk de resultaten van de Corporatie Survey die elk kwartaal onder circa zeshonderd corporatiebestuurders en -managers wordt uitgevoerd.
Bekijk de resultaten van de Corporatie Survey Q4

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer