Copy
Nieuwsbrief zorg
Augustus 2019
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Financieren, tips zekerheden en resultaten ZorgRating benchmark

Deze maand: financiële positie ziekenhuizen verbetert, maar operationele kasstroom wel onder druk. Is een achtergestelde lening een alternatief voor aandelenkapitaal? Hoe is het financierings- en borgingstraject van Ziekenhuis Gelderse Vallei verlopen? Tips voor het vestigen van zekerheden bij uw financiering. En u kunt de individuele ZorgRating weer aanvragen!

Solvabiliteit ziekenhuizen verder toegenomen, operationele kasstroom wel onder druk

De financiële positie van ziekenhuizen is in 2018 verder verbeterd. Echter personeel niet in loondienst en dure geneesmiddelen zetten de operationele kasstroom onder druk. Dit blijkt uit de resultaten van de ZorgRating benchmark, waarbij de cijfers zijn gebaseerd op de jaarverslagen van algemene en topklinische ziekenhuizen over de periode 2009 tot en met 2018.
Bekijk de resultaten van de ZorgRating benchmark

Achtergestelde lening alternatief voor aandelenkapitaal?

Voor de intramurale zorgsector geldt een verbod op dividenduitkering. Hierdoor is het aantrekken van risicodragend kapitaal in de vorm van aandelen niet mogelijk. Investeerders kunnen wel achtergestelde leningen verstrekken. Wat zijn achtergestelde leningen en is dit gebruikelijk in de zorg? We zetten de voor- en nadelen, risico’s en mogelijkheden voor u uiteen.
Lees meer over achtergestelde leningen

Waar staat uw zorginstelling ten opzichte van de markt?

Waar staat u ten opzichte van de markt en hoe heeft u zich de afgelopen zes jaar ontwikkeld? Met ZorgRating heeft u een overzichtelijke en informatieve vergelijking van de financiële prestaties en kredietwaardigheid van uw zorginstelling ten opzichte van de (deel)sector. Wij bieden deze rating van uw eigen instelling nu éénmalig aan tegen een gereduceerd tarief van €295,- in plaats van €495,-
Vraag een individuele ZorgRating aan voor uw zorginstelling

Verkrijgen borging en arrangeren financiering voor Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft voor € 52 miljoen borging verkregen van het WFZ en kredietovereenkomsten met Rabobank en BNG Bank getekend voor € 34 miljoen tegen zeer gunstige voorwaarden. Hiermee is het ziekenhuis de komende jaren verzekerd van financiering voor de benodigde investeringen. Hoe zijn we tot dit mooie resultaat gekomen? Lesley Zanen neemt ons mee in het proces.
Lees meer over het traject van Ziekenhuis Gelderse Vallei

Tips voor zekerheden bij financiering

Na maandenlange onderhandelingen heeft u eindelijk de financiering rond. Net nu u wilt ontspannen komt het besef van de ontbindende voorwaarden. Eén van de ontbindende voorwaarden is het vestigen van zekerheden. We geven u graag een aantal tips om deze tijdrovende klus zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
Tips voor vestigen van zekerheden bij financiering

Woon- en zorgbehoefte in stad van de toekomst

Hoe speelt u in op de groeiende woon- en zorgbehoefte? Welke nieuwe woonzorgconcepten ontstaan er door de verdere extramuralisering en ambulantisering? Welke invloed hebben slimme auto’s op ons mobiliteitssysteem? Hoe zit het met de betaalbaarheid van wonen in de stad? Een slimme woonomgeving die zich kan aanpassen aan de behoefte van de bewoner wordt steeds urgenter. Tijdens Finance Ideas Talks op 10 oktober delen sprekers uit verschillende sectoren hun inzichten, ideeën en visie over de toekomst van de stad.
Bekijk het programma en de sprekers

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring