Copy
Nieuwsbrief zorg
Oktober 2019
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Tips, tools en kennis over investerings- en financieringsbeslissing

Deze maand: Welke vijf stappen kunt u nemen om te komen tot een investerings- en financieringsbeslissing? 90 procent van de ziekenhuizen verwacht dit jaar het omzetplafond bij één of meerdere zorgverzekeraars te overschrijden. Wat zijn de 10 belangrijkste rekenbegrippen bij investeringsbeslissingen? Heeft u het seminar over de stad van de toekomst gemist? We delen de inzichten van de sprekers in het dagverslag.

Vijf stappen voor uw investerings- en financieringsbeslissing

Om de realisatie van nieuwbouw te financieren heeft een zorginstelling vaak twee opties. Nieuwbouw realiseren in samenwerking met een vastgoedbelegger of het project in eigendom realiseren. Wat is de juiste keuze? Pim Diepstraten deelt zijn financieel stappenplan om u met deze afweging te helpen.
Het stappenplan voor uw investerings- en financieringsbeslissing

Ziekenhuizen gaan dit jaar omzetplafonds overschrijden

90 procent van de ziekenhuizen verwacht dit jaar het omzetplafond bij één of meerdere zorgverzekeraars te overschrijden. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan, mede vanwege contractuele doorleverplicht, zorg te blijven doorleveren ondanks de mogelijk negatieve financiële impact. Dit blijkt uit de resultaten van de meest recente Financiële Zorgthermometer.
Bekijk de resultaten van Financiële Zorgthermometer Q3

10 belangrijke rekenbegrippen bij investeren

Wat is ook alweer het verschil tussen de BAR en de NAR? En hoe bepaal je eigenlijk het rendement van een investering? Onze collega’s van de corporatiesector hebben de 10 belangrijkste rekenbegrippen bij investeringsbeslissingen op een rij gezet. Ook voor uw zorginstelling handig bij het nemen van dergelijke beslissingen.
Bekijk de 10 belangrijkste rekenbegrippen

Betaalbaarheid, mobiliteit, super steden, zieken(t)huis en circulair bouwen

Dit waren de thema’s van Finance Ideas Talks afgelopen donderdag. Nieuwsgierig naar wat er besproken is? Het dagverslag en de presentaties staan online. Liever luisteren? Ook dat kan. In een podcast delen de sprekers hun belangrijkste inzichten over de stad van de toekomst.
Inzichten van de sprekers over de stad van de toekomst

Congres over Sustainable Buildings 2.0

Bent u benieuwd naar het effect van het binnenklimaat op de gezondheid? Onze collega prof. dr. Piet Eichholtz, hoogleraar vastgoedfinanciering en -beleggingen, doet onderzoek naar het effect van het buiten- en binnenklimaat van gebouwen op de menselijke prestaties. Een nieuw en financieel materieel duurzaamheidsthema voor real estate beleggingen.

Tijdens het congres Sustainable Buildings 2.0 op 7 november geven wereldwijd gerenommeerde sprekers hun visie, waaronder onderzoekers van Harvard en MIT.
Bekijk het programma

Heeft u al een ZorgRating van uw instelling aangevraagd?

Bent u benieuwd naar hoe uw instelling zich de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld. Waar u staat ten opzichte van de markt?

Een individuele rating geeft onderbouwing voor een financieringsaanvraag. Het geeft antwoord op hoe de krediet- of borgingverstrekker uw kredietwaardigheid ziet. Heeft u hem nog niet aangevraagd? Wij bieden deze rating van uw eigen instelling éénmalig aan tegen een gereduceerd tarief van € 295,- in plaats van € 495,-.
Vraag de rapportage van uw instelling hier aan

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring