Copy
Stappen bij een overname- en verkooptraject, gevoeligheids- en scenarioanalyse, lessen uit de routekaart CO2-neutraal van woningcorporaties en tips voor zekerheden bij financiering.
Bekijk online | Stuur door | Aanmelden
Nieuwsbrief zorg
Maart 2019
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Zorg op de juiste plek: welke keuzes maakt u?

De snelheid van de ontwikkelingen in de sector stellen zorginstellingen op de proef. Daarom deze maand: De stappen rondom een overname- en verkooptraject. Waarom een gevoeligheids- en scenarioanalyse bijdraagt aan de wendbaarheid van uw zorginstelling. We geven u tips rondom het vestigen van zekerheden bij de financiering en CO2-neutraal zorgvastgoed in 2050? We delen de lessen uit de ‘routekaart’ van woningcorporaties.

Stappen bij een overname- en verkooptraject

Zorginstellingen zijn volop bezig om hun strategische koers te herijken en de benodigde transitie vorm te geven. Een complexe taak voor de financial die bijvoorbeeld niet dagelijks te maken heeft met overname- of verkooptrajecten. Hoe gaat u om met de waardering? Is er informatie beschikbaar over vergelijkbare transacties? Wat is het perspectief van de investeerder? Pim Diepstraten beschrijft de vier basisstappen in dit proces.
Bekijk de 4 stappen van een overname- en verkooptraject

CO2-neutraal zorgvastgoed in 2050…Lessen uit de routekaart van woningcorporaties

In 2050 95% CO2-reductie in alle sectoren. Waar moet de zorgsector beginnen om dit te realiseren? Woningcorporaties werken met een instrument ‘routekaart CO2-neutraal’. Hiermee kunnen zij een beeld vormen van de mogelijkheden voor het verduurzamen van vastgoed en de globale investering. Is dit ook een goede eerste stap voor de zorgsector? In dit artikel delen wij de belangrijkste lessen vanuit de corporatiesector
Lees meer over de lessen uit de routekaart

5 tips voor zekerheden bij financiering

Na maandenlange onderhandelingen heeft u eindelijk de financiering rond. Net nu u wilt ontspannen komt het besef van de ontbindende voorwaarden. Eén van de ontbindende voorwaarden is het vestigen van zekerheden. We geven u graag een aantal tips om deze tijdrovende klus zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.
Bekijk de 5 tips voor zekerheden bij financiering

In control met gevoeligheids- en scenarioanalyse

De snelheid van de ontwikkelingen in de markt maken het lastig voor zorginstellingen om de strategische koers te bepalen. Met welke kansen en bedreigingen heeft u te maken? Is uw instelling voldoende flexibel om tegenslagen op te vangen? Door het uitvoeren van een gevoeligheids- en scenarioanalyse krijgt u meer inzicht in de impact van deze factoren en kunt u de financiële continuïteit van uw zorginstelling beter waarborgen.
Lees meer over inzicht in scenario’s en risico’s

Seminar: Vastgoedontwikkeling en financiering

UMC's en ziekenhuizen zullen de komende jaren veel gaan investeren in vastgoed, apparatuur en ICT. Een enorme opgave om de benodigde financiering te verkrijgen. Op 11 april praat Pim Diepstraten ons tijdens het seminar 'Vastgoedontwikkeling en financiering voor universiteiten, hogescholen, UMC's en ziekenhuizen' bij over het arrangeren van financiering. Dit seminar wordt georganiseerd door VanDoorne. Samen met andere deskundigen wordt deze middag de uitdaging vanuit verschillende invalshoeken besproken.
Bekijk het programma

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring