Copy
Een gratis tool voor het berekenen van uw disconteringsvoet, tips voor de bedrijfswaarde, de RJ-richtlijnen en arrangeren financiering voor nieuwbouw op locatie QuaRijn
Bekijk online | Stuur door | Aanmelden
Nieuwsbrief zorg
Januari 2019
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Een goede start van 2019

Een handige gratis tool om uw disconteringsvoet voor de bedrijfswaarde onderbouwd bij te stellen! Lesley Zanen geeft u daarnaast 7 tips om de berekening van de bedrijfswaarde snel af te vinken. Wat staat er precies in de RJ-richtlijnen? We nemen u mee in de businesscase voor zonnepanelen. En heeft u investeringsplannen? Onze adviseurs praten u bij over het financieringstraject van QuaRijn.

Bereken eenvoudig de disconteringsvoet met onze gratis tool

In de praktijk zien we dat veel zorginstellingen al jaren dezelfde disconteringsvoet voor de bedrijfswaarde hanteren. Heeft u het idee dat uw disconteringsvoet te hoog is? Finance Ideas heeft een gratis tool ontwikkeld, waarmee u eenvoudig de disconteringsvoet kunt vaststellen inclusief onderbouwing en gehanteerde bronnen. Hiermee heeft u een onderbouwd uitgangspunt in de discussie met de accountant.
Direct de gratis tool aanvragen

7 tips voor het berekenen van uw bedrijfswaarde

De kerstvakantie is voorbij dus we gaan weer over tot de orde van de dag. Het afronden van de jaarrekening en de verplichte impairmenttoets staan weer voor de deur. De diverse variabelen hebben een grote impact op de bedrijfswaarde en maken het gecompliceerd. Wilt u het hoofdpijndossier ‘bedrijfswaarde’ afvinken zonder discussie met uw accountant? Lesley Zanen heeft 7 tips voor u opgesteld voor het berekenen van de bedrijfswaarde.
Bekijk de 7 tips voor het berekenen van uw bedrijfswaarde

Wat zeggen de richtlijnen van de RJ nu over de impairment?

Het is weer die tijd van het jaar waar u op een aantal zeer specifieke dossiers de discussie met de accountant aangaat waaronder die van de impairmenttoets. De accountant neemt ook voor dit dossier de richtlijnen van de RJ als vertrekpunt. Hoe zit het precies met de verschillende richtlijnen vanuit de RJ? Wat ziet de RJ als indicatie van een bijzondere waardevermindering? Hoe benadert de RJ de disconteringsvoet? Hoe definiëren zij de kasstroomgenererende eenheid? Pim Diepstraten praat ons bij.
Lees meer over de richtlijnen van de RJ

De businesscase van zonnepanelen

Ziekenhuizen overwegen om stroom op te wekken met zonnepanelen. Om te zorgen dat deze businesscase rendabel is moet de investering terugverdiend worden met de besparing op elektriciteit. Wat zijn hierin de knelpunten? Finance Ideas heeft de offertes en de doorrekening van de businesscase van een grote zorginstelling beoordeeld. Hieruit volgen een aantal belangrijke conclusies. Joost Huijbregts praat ons bij over deze businesscase.
Lees meer over de business case van deze zorginstelling

Arrangeren financiering voor nieuwbouw op locatie QuaRijn

QuaRijn heeft voor € 13,5 miljoen ongeborgde en € 11 miljoen geborgde financiering aangetrokken bij Triodos Bank. Zij is hiermee verzekerd van financiering voor aanvang van de bouw. Met de financiering kan QuaRijn nieuwbouw realiseren, waarin zij specialistische zorg aan 153 ouderen gaat leveren. Welke voorwaarden en uitdagingen waren onderdeel van dit onderhandelingstraject? Lesley Zanen neemt ons mee in dit proces.
Lees meer over het financieringstraject van QuaRijn

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring