Copy
Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
Oktober 2018

Artikelen, tips en tools rondom CO2-neutraal

Wat zijn 10 veelgestelde vragen over zonnepanelen? Wat is de grootste uitdaging van gemeenten rondom klimaatdoelstellingen? Kan Amsterdam in 2040 de helft van haar warmtevraag invullen met warmtenetten? Waarom zet WSW vraagtekens bij de financiële haalbaarheid verduurzaming? Onze adviseurs hebben voor u en uw collega’s interessante artikelen uit de media geselecteerd.

10 veelgestelde vragen over zonnepanelen

Welk type zonnepaneel heeft het hoogste rendement? Waarvan is de terugverdientijd van een zonnepaneel afhankelijk? Hoe werkt de salderingsregeling voor zonnepanelen? Een greep uit de vele vragen die onze adviseurs rondom dit onderwerp voorbij zien komen. Stan Wetzels heeft deze vragen voor u uiteengezet.
Bekijk de veelgestelde vragen over zonnepanelen

Gemeenten worstelen met klimaatdoelstellingen

Gemeenten krijgen steeds meer focus op klimaatdoelstellingen. Samen met energieleveranciers, netbeheerders en corporaties hebben zij een uitdagende klus te klaren. Dit korte bericht van RTV-noord is een goed voorbeeld van de situatie in veel gemeenten. Volgens Jeroen Dungelmann is de bewustwording om in actie te komen aanwezig, maar tegelijkertijd worstelen zij ook met het bepalen van de doelstellingen.
Bekijk meer over de zoektocht van gemeente naar de juiste aanpak

Is de gekozen route naar CO2-neutraal financieel haalbaar?

Heeft u de routekaart ingevuld en bent u benieuwd wat de financiële impact is? Kunt u met deze route ook uw andere beleidsdoelstellingen op het gebied van betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit realiseren? Samen gaan we aan de slag om u inzicht te geven in de haalbaarheid en consequenties, zodat u de ambities op het gebied van duurzaamheid kunt integreren in het totale beleid van uw corporatie.

Lees meer over de financiële haalbaarheid van uw duurzaamheidsdoelstellingen

Amsterdam kan helft warmtevraag in 2040 invullen met warmtenet

Rob Sukaldi brengt graag het rapport Grand Design 2.0 onder uw aandacht. Grand Design 2.0 is een samenwerking tussen 37 partijen en is het resultaat van een onderzoek naar de warmtevraag en potentiële warmtebronnen in de Metropoolregio Amsterdam. De studie van APPM, CE Delft en Generation Energy gaat voor 2040 uit van een drietal scenario’s waarbij onderscheid wordt gemaakt in de beschikbaarheid van warmtebronnen. Volgens het meest reële scenario kunnen er 700.000 woningequivalenten middels een warmtenet worden verwarmd.
Lees meer over de warmtevraag en potentiële warmtebronnen

WSW zet vraagtekens bij financiële haalbaarheid verduurzaming

WSW heeft onderzocht of woningcorporaties de verduurzaming naar gemiddeld label A in 2030 voor het totale DAEB bezit kunnen financieren. Dit is een update van het eerdere onderzoek waarin de haalbaarheid van gemiddeld label B in 2021 werd getoetst. Om op koers te liggen is er de komende vijf jaar een extra investering van € 6,9 miljard nodig. Hiervoor dienen extra leningen te worden aangetrokken óf er moet bezit worden verkocht. Anne-Floor Blonk heeft in de alert de belangrijkste conclusies voor uw samengevat.
Lees meer over het onderzoek van WSW

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer