Copy
Richtlijnen voor uw informatiememorandum | Aantal borgingsverzoeken neemt toe | Kennisrapport zorg thuiswonende ouderen | Integrale tarieven vragen om nieuwe kaders
Bekijk online | Stuur door | Aanmelden
Nieuwsbrief zorg
Mei 2019
Goedemiddag <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Arrangeren financiering: De richtlijnen voor uw informatiememorandum

Aan de slag met uw financieringsaanvraag of borgingsverzoek? Onze adviseurs delen de richtlijnen voor het informatiememorandum. Verder deze maand: Volgens het jaarverslag van WFZ neemt het aantal borgingsverzoeken toe. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) publiceert een kennisrapport over zorg voor thuiswonende ouderen. En waarom vragen integrale tarieven om nieuwe kaders? Pim Diepstraten legt het ons uit.

Jaarverslag WFZ: Het aantal borgingsverzoeken neemt toe

Het WFZ heeft zijn jaarverslag gepubliceerd. Daaruit blijkt dat het aantal borgingsverzoeken is toegenomen. In 2018 zat er ruim € 300 miljoen aan garantietoezeggingen door het WFZ in de pijplijn. In 2017 was dit ongeveer de helft. De positieve signalen die het WFZ presenteert in het jaarverslag kunnen erop duiden dat zorginstellingen inderdaad meer gaan investeren. Lesley Zanen heeft de belangrijkste zaken uit het jaarverslag voor u samengevat.
Lees de samenvatting van het WFZ jaarverslag

Financiering nodig? De richtlijnen voor uw informatiememorandum

Gaat u zelf aan de slag met uw financieringsaanvraag of borgingsverzoek? Een complexe en tijdrovende klus. De kunst is de juiste informatie te verzamelen en vervolgens te structureren tot een volledig en overzichtelijk informatiepakket. Waar moet het minimaal aan voldoen? Welke elementen dient het te bevatten? Finance Ideas heeft een document opgesteld met richtlijnen om u op weg te helpen bij dit complexe traject.
Download de richtlijnen voor het informatiememorandum

SCP publiceert kennisrapport over zorg voor thuiswonende ouderen

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) heeft de huidige situatie van thuiszorg voor ouderen in kaart gebracht. Daarnaast hebben ze dit aangevuld met toekomstige trends en ontwikkelingen die gevolgen hebben voor deze zorg. Onze adviseurs zetten de belangrijkste bevindingen van het SCP op een rij.
Bekijk de belangrijkste conclusies uit het kennisrapport

Integrale tarieven vragen om nieuwe kaders

Mede door de invoer van één tarief zonder separate NHC komen investeringskaders voor zorginstellingen te vervallen. Dit betekent eigen kaders bepalen. Als zorginstelling wilt u houvast krijgen bij de financiële impact van verschillende transities en wendbaar zijn voor de toekomst. Hoe kunt u dit realiseren? Lange termijn contracten en investeren in kapitaalgoederen vragen om een lange termijn perspectief. Hoe kunt u de primaire taken blijven uitvoeren, voldoen aan alle eisen en toch financieel verantwoord een lange termijn visie uitrollen? Pim Diepstraten deelt zijn visie met ons.
Lees meer over het effect van de integrale tarieven

Save the date: Finance Ideas Talks op 10 oktober

Tijdens Finance Ideas Talks delen sprekers uit verschillende sectoren hun inzichten, ideeën en visie over de toekomst van de stad. Een middagseminar rondom zorgvastgoed waarbij we ingaan op de trends en ontwikkelingen die impact hebben op de manier van wonen en zorg in de toekomst. Welke concepten sluiten daarbij aan? Welke mogelijkheden biedt de slimme woning die dankzij de nieuwste technologieën volledig zelfvoorzienend is? De ervaringen van de sprekers zorgen voor nieuwe ideeën zodat u aan de slag kunt om uw koers te bepalen.
Bekijk het programma

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring