Copy
Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
Mei 2019

Artikelen, tips en tools rondom CO2-neutraal

Hoe werkt de salderingsregeling voor zonnepanelen? Tot wanneer is de salderingsregeling verlengd? Zijn de beperkingen van zonnepanelen verleden tijd? Waarom zijn de BENG-eisen niet haalbaar per 1 januari 2020? Onze adviseurs delen artikelen uit de media met u.

10 veelgestelde vragen over zonnepanelen

Hoe werkt de salderingsregeling voor zonnepanelen? Moet al het bezit een slimme meter hebben in 2023? Welk type zonnepaneel heeft het hoogste rendement? Waarvan is de terugverdientijd afhankelijk? Een greep uit de vele vragen die onze adviseurs rondom dit onderwerp voorbij zien komen.
Bekijk veelgestelde vragen over zonnepanelen

Beperkingen zonnepanelen verleden tijd

Bij het aanleggen van zonnepanelen lopen corporaties in de praktijk aan tegen de beperking van ‘het gebied van de volkshuisvesting’ (artikel 45 Woningwet). Er moet een verbinding zijn met de bewoning. Bij gespikkeld bezit en VvE’s leidt dit tot de situatie dat het dak slechts gedeeltelijk van zonnepanelen kan worden voorzien. Jeroen Dungelmann deelt een artikel waarin wordt verwezen naar de toezegging van de minister voor een wetswijziging. Mogelijk gaat de Aw al anticiperend handhaven na instemming in de Kamer.
Lees de toezegging van de minister voor een wetswijziging

Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

Alert gemist? Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris Snel van Financiën hebben besloten de salderingsregeling voor zonnepanelen tot 1 januari 2023 ongewijzigd voort te zetten. Onze adviseurs hebben de belangrijkste zaken over de terugverdientijd en de slimme meter voor u uiteengezet.
Bekijk de volledige corporatie alert

BENG-eisen niet haalbaar per 1 januari 2020

De nieuwe BENG-eisen gaan niet in per 1 januari 2020. Dit heeft een ambtenaar van BZK laten weten. De deadline is niet haalbaar omdat de NTA 8800 softwarepakketten nog niet gereed zijn. Deze pakketten moeten zes maanden van te voren gereed zijn om de BENG-berekeningen te kunnen maken. Een nieuwe datum voor invoering van de nieuwe eisen is nog niet bekend. Rob Sukaldi deelt het artikel met ons waarin dit verder wordt uitgelegd.
Lees meer over het uitstel van de BENG-eisen

Aan de slag met uw eigen duurzaamheidsinvestering?

Hoe kunt u zorgen dat de investeringen in zonnepanelen aansluiten bij uw doelstellingen voor betaalbaarheid en beschikbaarheid? Tijdens deze training duiken we in de verschillende verdienmodellen. Het resultaat? Aan de slag met uw eigen duurzaamheidsinvestering en inzicht in het maatschappelijk en financieel rendement, de effecten op de beleidswaarde en de consequenties op de woonlasten van de huurder.
Training: aan de slag met uw duurzaamheidsinvestering

Save the date: Finance Ideas Talks op 10 oktober

Tijdens Finance Ideas Talks delen sprekers uit verschillende sectoren hun inzichten, ideeën en visie over de toekomst van de stad. Een middagseminar rondom sociale huurwoningen en zorgvastgoed waarbij we ingaan op de trends en ontwikkelingen die impact hebben op de manier van wonen en zorg in de toekomst.
Bekijk het programma

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring