Copy
Nieuwsbrief zorg
Juni 2020
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Deze maand:

Hoe een scenarioanalyse u kan helpen in onzekere tijden

Langzaam komt er meer ruimte voor een blik vooruit in een onzekere periode. Hoe kunt u als financial in de zorg omgaan met de onzekere tijden van COVID-19 en grip krijgen op de situatie?

Pim Diepstraten legt het ons uit in een gesprek met Wouter Geerlings. Ze bespreken hoe een scenarioanalyse u hierbij kan helpen. Pim biedt handvatten die bruikbaar zijn om er zelf mee aan de slag te gaan. De inzichten uit de scenarioanalyse helpen uw zorginstelling om meer in controle te komen.
Bekijk de video

Plan van aanpak impactanalyse

Heeft u zicht op de gevolgen van de coronacrisis die niet gecompenseerd worden door de maatregelen? Weet u welke gevolgen structureel zijn van aard? Welke bijsturing nodig is om het oude niveau te herstellen?

Onze adviseurs hebben diverse zorginstellingen begeleidt bij het opstellen van een COVID-19 impactanalyse ten behoeve van de interne en externe stakeholders. Wij hebben hiervoor een plan van aanpak opgesteld dat inzicht geeft in het proces.
Bekijk het COVID-19 impactanalyse plan van aanpak

Onzekerheid troef op de kapitaalmarkten

Na een periode van fluctuaties laat de rente nu een stabieler verloop zien. De economische maatregelen door de centrale banken, de Europese Unie en de diverse regeringen lijken een effect te hebben, maar de onzekerheid is nog niet uit de markt. Wat betekent dit voor zorginstellingen? Onze adviseurs blikken voorzichtig vooruit.
Meer over de renteontwikkeling

Financiële compensatie COVID-19 leidt niet tot volledig herstel

De aangekondigde maatregelen vanuit onder andere de Nza en zorgverzekeraars leidt niet tot een groeiend vertrouwen in de financiële positie van zorginstellingen. Bijna 90 procent van de financials in de zorg verwacht een lager jaarresultaat te realiseren dan begroot. Dit blijkt uit de resultaten van de meest recente Financiële Zorgthermometer.
Bekijk de resultaten van de Financiële Zorgthermometer

Vastberaden vooruit met een scenarioanalyse

Vanuit de modus van handelen kijken we ook weer met de blik vooruit. Wel nog steeds met onzekerheid. Wat gaat er dit najaar gebeuren? Moet u als zorginstelling rekening houden met een structurele impact ondanks een eventueel vaccin? Hoe lang is de periode voor compensatie?

Veel vragen, maar geen antwoord. Pim Diepstraten deelt zijn kennis zodat u het stuur in handen kunt nemen.
Lees meer over de weg vooruit

Wat is de financiële impact van scheiden wonen en zorg?

Het scheiden van wonen en zorg heeft een flinke impact op de organisatie en de bedrijfsvoering van zorginstellingen. Welke financiële consequenties heeft het aanbieden van verblijf in een instelling versus volledig pakket thuis? Finance Ideas heeft hiervoor een model ontwikkeld. Corstiaan Verweij legt het ons uit.
Meer over de financiële impact van wonen en zorg

Update: Algemene maatregelen voor zorgaanbieders

Het Rijk, zorgkantoren, zorgverzekeraars, gemeenten, NZa, banken en pensioenfondsen hebben verschillende maatregelen aangekondigd om de financiële onzekerheid van de coronacrisis zoveel mogelijk weg te nemen. Wij hebben de belangrijkste maatregelen voor u op een rij gezet en de meest recente wijzigingen hieraan toegevoegd.
Bekijk de algemene maatregelen voor zorgaanbieders
LinkedIn
YouTube
Twitter
SoundCloud
Spotify
Email
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2020 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring