Copy
Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
Juni 2019

Artikelen, tips en tools rondom CO2-neutraal

Deze maand: de belangrijkste punten uit de klimaatwet. Vlaanderen krijgt subsidieregeling voor thuisbatterijen. Hoe werkt dit en hoe stimuleert de Belgische overheid duurzame energie? En enkele koplopers werken aan aardgasvrije en klimaatneutrale woningen. Welke innovatieve ideeën hebben zij? Onze adviseurs hebben voor u en uw collega’s interessante artikelen uit de media geselecteerd.

Klimaatwet aangenomen: De belangrijkste punten

De Klimaatwet gaat er definitief komen. Het initiatief van GroenLinks en PvdA is nu ook door de Eerste Kamer goedgekeurd. Acht partijen stemden voor, enkel de PVV, SGP en Partij voor de Dieren waren tegen. Stan Wetzels wijst u op een artikel waarin de belangrijkste punten en doelen van de Klimaatwet uiteen worden gezet.
De belangrijkste punten uit de klimaatwet

Subsidieregeling Vlaanderen voor thuisbatterijen

De salderingsregeling wordt de komende jaren afgebouwd. Door de afbouw van deze subsidie wordt de business case van zonne-energie flink slechter. Het terug leveren van energie gaat veel minder opleveren. Moeten we dan stoppen met zonnepanelen? Jeroen Dungelmann deelt een artikel over hoe de Belgische overheid duurzame energie stimuleert. Het subsidiëren van thuisbatterijen is ook in Nederland een logische stap om de opwekking van duurzame energie te blijven stimuleren.
Hoe stimuleert de Belgische overheid duurzame energie?

Realiseren van een weloverwogen verduurzamingsstrategie?

Welke koers gaat u varen binnen het onzekere speelveld van verduurzaming? Hoe kunt u zorgen dat de investeringen aansluiten bij de ambities voor betaalbaarheid en beschikbaarheid? Tijdens deze training krijgt u scherpere inzichten om uw koers te bepalen. We gaan aan de slag met o.a. het begrippenkader, ontwikkelingen vanuit de overheid, onzekerheden en risico’s en de beleidsdoelstellingen. Het resultaat? U bent in staat de relevante vragen te beantwoorden die ten grondslag liggen aan uw verduurzamingsstrategie.
Bekijk de leerresultaten van deze training

Duurzaamheidsinspiratie van koplopers

Van 4 tot 6 juni vond Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, plaats in Amsterdam. Dit jaar stonden duurzaamheid en de energietransitie nadrukkelijk op de agenda. Projectontwikkelaars, woningcorporaties en andere vastgoedpartijen lieten zien hoe er gewerkt wordt aan de aardgasvrije en klimaatneutrale woningen van nu en straks. Rob Sukaldi deelt enkele innovatieve initiatieven ter inspiratie voor de energietransitie met ons.
Inspiratie duurzaamheid initiatieven van koplopers

Sprekers en programma bekend van Finance Ideas Talks

Tijdens Finance Ideas Talks op 10 oktober delen sprekers uit verschillende sectoren hun inzichten, ideeën en visie over de toekomst van de stad. Een middagseminar rondom sociale huurwoningen en zorgvastgoed waarbij we ingaan op de trends en ontwikkelingen die impact hebben op de manier van wonen en zorg in de toekomst. Sprekers geven ons nieuwe ideeën en veelbelovende duurzame innovaties geven ons praktische mogelijkheden.
Bekijk het programma en de sprekers

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring