Copy
Informatieplicht energiebesparing, tips voor uw financieringsstructuur en inzicht in de kapitaalmarkt
Bekijk online | Stuur door | Aanmelden
Nieuwsbrief zorg
April 2019
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Informatieplicht energiebesparing, financieringsstructuur, kapitaalmarkt

Belangrijk nieuws: Zorginstellingen krijgen vanaf 1 juli 2019 te maken met de informatieplicht energiebesparing. Verder deze maand? Tips voor het vaststellen van een optimale financieringsstructuur. Waarom is de verantwoording van zorginstellingen niet in balans? Alles over de effectiviteitstoets derivaten en onze adviseurs geven u inzicht in de kapitaalmarkt met actuele marktinformatie.

Let op: informatieplicht energiebesparing

Vanaf 1 juli 2019 geldt een informatieplicht voor bedrijven en instellingen die onder de energiebesparingsplicht vallen. Deze informatie- en energiebesparingsplicht is ook van toepassing voor zorginstellingen die als middelgrote of grote energieverbruikers worden aangemerkt. Wat houdt de informatieplicht precies in? En wat is het verschil met de energie-auditplicht die sinds enkele jaren van kracht is? Lesley Zanen heeft het voor u uiteengezet.
Informatieplicht energiebesparing voor zorginstellingen

Verantwoording zorginstellingen niet in balans

Accountants besteden bij de controle van de jaarrekening onevenredig veel tijd aan de verantwoording van onderwerpen die slechts van beperkte impact zijn op het vermogen en/of de omzet. De omvang in de jaarrekening is beperkt terwijl de verantwoording van de omzet in het sociaal domein, WNT en de balanspost voorzieningen in de langdurige zorg ongeveer een derde van de beschikbare tijd van respondenten beslaat.
Bekijk de resultaten van de Financiële Zorgthermometer Q1

Tips voor uw financieringsstructuur

Heeft uw instelling investeringsplannen? U kunt de investering op verschillende manieren financieren. Het inzetten van eigen middelen, het aantrekken van een bancaire lening en leasen zijn enkele mogelijkheden. Maar hoe maakt u een goede afweging en stelt u een zo optimaal mogelijke financieringsstructuur vast? Onze adviseurs geven u een aantal tips.
Tips voor het opstellen van uw financieringsstructuur

Effectiviteitstoets derivaten

Bij de verwerking van derivaten in de jaarrekening hebben zorginstellingen meestal de voorkeur om deze op basis van kostprijshedge accounting te verwerken. De RJ stelt echter de eis dat bepaald moet worden of er sprake is (of is geweest) van ineffectiviteit. Hoe pakt u dat aan? Wanneer is een kwalitatieve en kwantitatieve analyse nodig? Hoe kan een hypothetisch derivaat u hierbij helpen? Pim Diepstraten beschrijft de berekening.
Lees meer over de effectiviteitstoets derivaten

Actuele marktinformatie en rentestanden

Blijft u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt? Met onze Bloomberg terminal zijn de ontwikkelingen in de kapitaalmarkt en actuele rentestanden op ieder moment inzichtelijk. Onze adviseurs houden u graag tweemaal per werkdag op de hoogte van de meest recente standen van de rente-, fx-, obligatie- en aandelenmarkten in de vorm van de Treasury update.
Bekijk de marktinformatie en rentestanden van vandaag

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring