Copy
Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
April 2019

Survey, artikelen en tips CO2-neutraal

Welke tips rondom verduurzaming wilt u graag zien? Waarom is Aedes kritisch over de doorrekening Klimaatakkoord van het PBL? Is gebouwgebonden financiering (GGF) een goed alternatief voor woningverduurzaming? Welke warmtebron is geschikt voor uw portefeuille? Onze adviseurs delen artikelen uit de media met u.

Nog meer waardevolle artikelen? Uw mening is belangrijk

Wij horen graag wat u van de nieuwsbrief vindt, zodat we de inhoud nog beter bij uw behoefte kunnen laten aansluiten. Welke onderwerpen ziet u graag terugkomen? Wat mist u? Hebben de artikelen geleid tot nieuwe inzichten op het gebied van duurzaamheid? Het invullen van de vragen duurt een paar minuutjes en helpt ons enorm de leeservaring voor u te verbeteren!
Klik hier om naar de vragenlijst te gaan

Aedes kritisch over doorrekening Klimaatakkoord PBL

Klimaatakkoord-voorzitter Ed Nijpels zegt dat de doorrekeningen van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) als feiten beschouwd moeten worden. Aedes ziet echter grote verschillen met de door haar berekende kosten. Volgens Aedes-voorzitter Marnix Norder zit er in sommige gevallen een factor twee verschil tussen. Het PBL onderschat volgens Aedes de kosten structureel. Aedes is met PBL in gesprek over aanpassingen van het rekenmodel. Voor meer duiding, verwijst Stan Wetzels u graag naar het artikel van de Telegraaf.
De kritische blik van Aedes op de doorrekening

Aan de slag met uw eigen duurzaamheidsinvestering?

Wat mag uw duurzaamheid kosten? Hoe kunt u zorgen dat de investeringen aansluiten bij uw doelstellingen voor betaalbaarheid en beschikbaarheid? Tijdens deze training duiken we in de verschillende verdienmodellen. Het resultaat? Inzicht in de impact op de volkshuisvestelijke bijdrage, de woonlasten voor de huurder en de financiële haalbaarheid. U gaat aan de slag met een eigen duurzaamheidsinvestering, zodat u inzicht heeft in het maatschappelijk en financieel rendement, de effecten van de ingreep op de beleidswaarde en de consequenties op de woonlasten van de huurder.
Opleiding: Investeren in duurzaamheid

Financiële alternatieven voor woningverduurzaming

Uit een studie, in opdracht van Milieudefensie naar de financiële gevolgen van de warmtetransitie voor Nederland, blijkt welke alternatieven voor aardgas het meest aantrekkelijk zijn vanuit een technisch-economisch perspectief. Van de vier onderzochte instrumenten die woningeigenaren kunnen helpen met het financieren van de warmtetransitie, blijkt dat gebouwgebonden financiering (GGF) een belangrijke rol kan spelen bij de realisatie van het Klimaatakkoord, ook voor woningcorporaties. Rob Sukaldi wijst u op het persbericht van Ecorys.
Lees meer over financiële alternatieven voor woningverduurzaming

Welke warmtebron is geschikt voor uw portefeuille?

Stadsverwarming door middel van warmtenetten is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het gesprek rondom verduurzaming. Welke opties er allemaal zijn, is echter niet altijd duidelijk. Jeroen Dungelmann biedt u meer inzicht door het artikel van ‘Duurzaamnieuws’ met u te delen. Biomassa wordt aangemerkt als de ‘best available option’ voor nu, aangezien andere opties op korte termijn nog niet afdoende bijdragen aan het reduceren van C02-uitstoot.
C02-uitstoot reduceren? Biomassa als warmtebron

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring