Copy
Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
September 2018

Artikelen, tips en tools rondom CO2-neutraal

Wat zijn 10 veelgestelde vragen over de energieprestatievergoeding (EPV)? Wat kunnen we leren uit de praktijkvoorbeelden van de financiële verduurzamingswijzer? Hoe verloopt de trend van temperatuurverschillen en wat is de groeivoorspelling van de Nederlandse windenergie-sector? Onze adviseurs hebben voor u en uw collega’s interessante artikelen uit de media geselecteerd.

10 vragen over de Energieprestatievergoeding (EPV)

Er is veel onduidelijkheid over de EPV. Wat is het doel? Kan het voor iedere verduurzamingsmaatregel gebruikt worden? Hoe worden de energieprestaties vastgesteld? En hoe zit het met de vergoeding en het huurcontract? Een greep uit de vele vragen die onze adviseurs rondom dit onderwerp voorbij zien komen. Floris Regnault heeft 10 van de ‘veelgestelde vragen’ voor u uiteengezet.
Bekijk de veelgestelde vragen over de EPV

De financiële verduurzamingswijzer: een praktische insteek

Financiën en verduurzaming: dat roept veel vragen op. Is er al ‘een stip op de horizon voor 2050’? Is de financiële continuïteit gewaarborgd? Waar gaat het knellen en hoe is bij te sturen? Wie heeft er al een MJB 2050 opgesteld? Veel abstracte vraagstukken. Tegelijkertijd moeten we soms ook heel praktisch zijn. Jeroen Dungelmann deelt graag met u de RVO-publicatie: De financiële verduurzamingswijzer, Inspirerende praktijkvoorbeelden uit de sociale huursector.
Praktijkvoorbeelden financiële verduurzamingswijzer

De aarde warmt steeds sneller op

Experts en critici spreken elkaar vaak tegen over de opwarming van de aarde en de invloed van de mens op dit proces. Joost Huijbregts maakt u attent op een onderzoek van Antti Lipponen, wetenschapper aan het Finse Meteorologisch Instituut. Dit onderzoek laat de temperatuurafwijkingen zien vanaf 1880 tot en met 2017 voor verschillende landen. Het is daarbij duidelijk dat op globale schaal koude jaren vanaf 1980 steeds minder voorkomen en na 1995 zelfs afwezig zijn.
Resultaten onderzoek opwarming van de aarde

Seminar: de transitie naar duurzaam publiek vastgoed

Mondiale en nationale trends zorgen voor transitie van ons vastgoed. Ruim 150 instellingen uit de corporatie-, pensioen- en zorgsector komen samen om te sparren over de impact van deze trends, veranderende bedrijfsmodellen, big data en de opgave voor de verduurzaming van vastgoed. Wat is wanneer de juiste investering? Wat zijn de risico’s? We maken deze vragen concreet en bespreken de thema’s tijdens het jaarlijkse middagseminar over Publiek Vastgoed op donderdag 11 oktober.

Bekijk het programma en de sprekers

Economische bijdrage van windenergie op zee veelbelovend

In 2017 leverde de Nederlandse windenergie-sector een totale bijdrage van circa € 2 miljard en 6.400 fte’s. De drijfveer? Een sterk offshore en maritiem cluster dat in het buitenland opereert als marktleider. Het positieve gevolg is dat wordt verwacht dat de economische bijdrage kan groeien tot ongeveer € 4 miljard per jaar in 2030. Stan Wetzels deelt het onderzoek van PwC met ons.
Onderzoek groeivoorspelling van de Nederlandse windenergie-sector

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer