Copy
Investeren, huurcontracten actualiseren en de Financiële Zorgthermometer
Bekijk online | Stuur door | Aanmelden
Nieuwsbrief zorg
Oktober 2018
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Investeren, huurcontracten actualiseren en de Financiële Zorgthermometer

Het merendeel van de ziekenhuizen zet in op meerjarencontracten blijkt uit de resultaten van de Financiële Zorgthermometer Q3 2018. Heeft u investeringsplannen en bent u benieuwd naar uw kredietwaardigheid? Wij bieden u de mogelijkheid om kosteloos een individuele rating aan te vragen. Ten slotte bespreken we deze maand een praktijkcase over het actualiseren van huurcontracten binnen de zorg en gaan we op zoek naar de reden van de schrikbarende toename van personeel niet in loondienst.

Investeren, welke mogelijkheden heeft u?

Wat zijn uw investeringsplannen? Welke mogelijkheden heeft u op de financieringsmarkt? Welke voorwaarden stellen financiers en hoe zien zij uw kredietwaardigheid? Van ruim 800 zorginstellingen in Nederland zijn de individuele ratings beschikbaar. In één oogopslag heeft u duidelijk wat de prestaties van uw instelling zijn en de positie van uw instelling ten opzichte van de gehele markt. Onze adviseurs komen graag vrijblijvend bij u langs om de individuele rating met u door te nemen.
Maak een afspraak en ontvang ZorgRating kosteloos

Personeel niet in loondienst neemt schrikbarend toe

Uit de ZorgRating benchmark blijkt dat in 2017 een recordbedrag van meer dan € 2 miljard is uitgegeven aan personeel niet in loondienst. De ouderenzorg spant daarin de kroon met een stijging van 6% in 2016 naar 8,5% van de totale personeelskosten in 2017. Traditioneel schommelt het percentage dat aan personeel niet in loondienst wordt uitgegeven rond de 5%. Wat is de achtergrond en welk signaal geeft dit af? Pim Diepstraten en Natasja Baroch praten ons bij.
Lees meer over de ontwikkeling van personeel niet in loondienst

Huurcontracten van zorgvastgoed

Habion heeft het initiatief genomen om haar bestaande huurcontracten te actualiseren. Het doel? Huurcontracten die zijn gebaseerd op specifieke en verouderde regelgeving in de zorg passend maken voor een moderne en waar nodig flexibele relatie tussen huurder en verhuurder. De vernieuwde huurcontracten geven zowel Habion als de zorginstelling een duidelijke en betere beheersbare situatie. Michiel Majoor neemt ons mee in het proces van deze opdracht.
Lees meer over het actualiseren van huurcontracten

Resultaten Financiële Zorgthermometer Q3 2018

Het merendeel van de ziekenhuizen zet in op meerjarencontracten. Dit blijkt uit de resultaten van de Financiële Zorgthermometer Q3 2018. De ziekenhuizen verwachten hiermee meer prijszekerheid te verkrijgen en een efficiëntere zorgproductie te realiseren. Dit ligt in lijn met de afspraken uit het hoofdlijnenakkoord medisch-specialistische zorg 2019 – 2022.
Bekijk de resultaten van de Financiële Zorgthermometer Q3 2018

Onze benchmark gemist?

Onze jaarlijkse benchmark ZorgRating is afgelopen maand gepubliceerd. De belangrijkste conclusies? De kredietwaardigheid van zorginstellingen stijgt, het aantal faillissementen daalt en het ziekteverzuim neemt toe. Dit blijkt uit de meest recente ZorgRating benchmark die is uitgevoerd onder circa 800 zorginstellingen. Kijk snel verder voor een toelichting en de volledige publicatie.
Bekijk de resultaten van ZorgRating

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer