Copy
Duurzame business cases, de toekomst van financiële sturing en de treasuryfunctie.
Bekijk online | Stuur door | Aanmelden
Nieuwsbrief zorg
Augustus 2018
Goedemorgen NAME, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Een terugblik op de ontwikkelingen in de zorgmarkt

Wat zijn de ontwikkelingen binnen financiële sturing en waar kunt u als zorginstelling beginnen? Hoe is een duurzame business case te realiseren? Op welke wijze verandert de treasuryfunctie? Onze adviseurs blikken deze zomer terug op onderwerpen die een groot effect kunnen hebben op uw zorginstelling.

Hoe realiseer je een duurzame business case?

Anne Mieke van der Werf (ForestEffect Fund en Solarus) deelt in dit gastblog haar opvattingen over duurzame business cases en het effect op het rendement van investeerders. Ook vraagt zij zich af waarom we bij duurzame business cases plotseling praten over impact. Elke investering is eigenlijk al een vorm van impact. Volgens haar is de enige business case de ‘lange termijn’ business case.
Hoe ziet een duurzame business case eruit?

De toekomst van financiële sturing

Interne en externe stakeholders willen inzicht in de financiële toekomst van zorginstellingen. Waar kunt u als zorginstelling beginnen? Hoe krijgt uw instelling inzicht in de financiële effecten van het gekozen beleid? Steeds meer instellingen gebruiken de meerjarenraming als vertrekpunt voor de jaarlijkse kaderbrief. Pim Diepstraten, partner bij Finance Ideas, praat ons bij en geeft aan waarom een duidelijke koers en scenario- en risicoanalyses van belang zijn voor gedegen financiële sturing.
Lees meer over vernieuwende financiële sturing

Inzicht in uw treasuryfunctie

De treasuryfunctie is voor veel zorgorganisaties vaak te klein voor een fulltime functie en wordt daarom veelal belegd bij de controller. Door verschillende ontwikkelingen wordt de functie echter steeds uitdagender. Hoe kunt u de treasuryfunctie inrichten? Lesley Zanen neemt ons mee in een verdieping van deze functie en geeft handvatten voor de verder professionalisering.
Krijg meer inzicht in uw treasuryfunctie

Vragenlijst voor het professionaliseren van uw treasuryfunctie

Onze adviseurs hebben een vragenlijst opgesteld om meer inzicht te verkrijgen in uw huidige treasuryfunctie. De vragen geven u richting voor het (verder) professionaliseren van de huidige invulling.

Bekijk de vragenlijst voor de treasuryfunctie

Het seminar over transitie in publiek vastgoed

De vastgoedmarkt gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Maatschappelijke ontwikkelingen, economische trends, technologische innovatie, energietransitie en verduurzaming spelen hierbij een belangrijke rol. Hoe kunnen zorginstellingen verduurzaming financieren? Wat kunnen we leren van andere sectoren? Sprekers van onder meer Triodos Investment Management, Tilburg University, ABN AMRO, ForestEffect fund/Solaris, Philips en GeoPhy delen hun inzichten en ideeën met ons.
Bekijk het programma en de sprekers

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer