Copy
Nieuwsbrief zorg
Januari 2020
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Een goede start van 2020

Deze maand: Zorginstellingen verwachten de toename aan investeringen te financieren met alternatieve financieringsvormen. Onze adviseurs geven u tips voor het opstellen van een goede liquiditeitsprognose. Wat gaat er veranderen bij de nieuwe subsidieregeling voor verduurzaming? Infinid geeft mogelijkheden voor financiële prognoses in de Cloud. En we delen een interessant onderzoek van TNO over de benodigde capaciteit bij verpleeg(huis)zorg in de komende 20 jaar.

Toename alternatieve financieringsvormen in de zorg

Ondanks een dalende vertrouwensindex verwacht twee derde van de zorginstellingen de komende drie jaar (aanzienlijk) meer te investeren in vastgoed dan de afgelopen drie jaar. Zorginstellingen lijken daarmee invulling te geven aan de vraag naar meer zorgvastgoed. Om de financiering te realiseren, verwachten zij zich te wenden tot alternatieve financieringsbronnen.
Bekijk de resultaten van de Financiële Zorgthermometer Q4

Hoe stelt u een goede liquiditeitsprognose op?

Hoe gaat u die investering realiseren? Doet u dit met eigen middelen of met (deels) externe financiering? Een goed opgestelde liquiditeitsprognose geeft antwoord op de mogelijkheden van uw zorginstelling. Deze wordt pas een effectief middel als de realisatiecijfers met de prognosecijfers worden vergeleken en de verschillen worden verklaard. Lesley Zanen deelt 5 tips voor het opstellen van de liquiditeitsprognose.
Bekijk de 5 tips voor een goede liquiditeitsprognose

Nieuwe subsidieregeling voor verduurzaming: wat gaat er veranderen?

Heeft uw zorginstelling plannen om te investeren in duurzame energiebronnen? Goed nieuws! Er komt dit voorjaar een extra ronde van de SDE+ subsidie. Daarna wordt de SDE+ subsidie vervangen door de SDE++ subsidie. Jeroen Lindeboom praat ons bij over deze ontwikkelingen.
Bekijk de veranderingen in de nieuwe subsidieregeling

Uw financiële prognoses in de Cloud

De frictie bij investeringen: zorg is gericht op korte termijn. De vastgoedafdeling zoekt naar een lange termijn perspectief en de bestuurder zoekt juist een verbinding tussen beide. De interactieve webapplicatie Infinid geeft inzicht in de financierbaarheid van uw organisatie en de mogelijkheid om te sturen op divisie, afdeling en locatieniveau. Pim Diepstraten vertelt ons meer over de functionaliteiten.
Meer over Infinid

Onderzoek TNO: Benodigde capaciteit bij verpleeg(huis)zorg in de komende 20 jaar

Het aantal ouderen met een zorgvraag stijgt de komende twintig jaar sterk. Uit onderzoek van TNO, in opdracht van het ministerie van VWS, blijkt dat het aantal plekken in verpleeghuizen daarom tussen nu en 2040 moet verdubbelen. TNO heeft op basis van de verwachte bevolkingsgroei en leeftijdsontwikkeling berekend hoe de behoefte aan verpleeghuiszorg zich de komende twintig jaar gaat ontwikkelen.
Lees meer over dit onderzoek

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2020 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring