Copy
Tips voor een financieringsstructuur, kredietbeoordeling en duurzaamheid
Bekijk online | Stuur door | Aanmelden
Nieuwsbrief zorg
Juli 2018
Goedemorgen NAME, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Financieringsstructuur, kredietbeoordeling en duurzaamheid

Deze maand? Tips voor het vaststellen van een optimale financieringsstructuur. De uitdagingen en kansen voor zorginstellingen bij verduurzaming en wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen een Fitch-rating en ZorgRating?
Onze adviseurs praten u graag bij.

Resultaten Q2 Financiële Zorgthermometer

Slechts één kwart van de zorginstellingen heeft duurzaamheidsdoelstellingen geformuleerd, terwijl ruim 80% van de instellingen vindt dat zij kan bijdragen aan het halen van de doelstellingen in het Klimaatakkoord. Waar liggen de uitdagingen en kansen en waar valt winst te behalen? We nemen u mee in de resultaten van de Financiële Zorgthermometer van Q2.
Bekijk de resultaten van de Financiële Zorgthermometer

Tips voor uw financieringsstructuur

Gaat uw instelling investeren? U kunt dit op verschillende manieren financieren. Het inzetten van eigen middelen, het aantrekken van een bancaire lening en leasen zijn enkele mogelijkheden. Maar hoe maakt u een goede afweging en stelt u een zo optimaal mogelijke financieringsstructuur vast? Lesley Zanen geeft u een aantal tips.
Tips voor het vaststellen van uw financieringsstructuur

De vergelijking van ZorgRating en Fitch

Een kredietbeoordeling van Fitch kan de toegang tot de kapitaalmarkt voor zorginstellingen vergroten. ZorgRating wordt eveneens ingezet voor de risicobeoordeling van zorginstellingen. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Fitch-rating en ZorgRating? Niels Kornegoor maakt beide beoordelingssystemen voor ons inzichtelijk aan de hand van de casus van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ).
Lees meer over ZorgRating en Fitch

Hoe gezond is uw zorginstelling?

Met ZorgRating kunt u snel en overzichtelijk zorginstellingen vanuit een financiële bril beoordelen en vergelijken. In één oogopslag een vergelijking en ontwikkeling van zes jaar? De meest uitgebreide financiële benchmark in de zorg maakt het mogelijk!

Bekijk de mogelijkheden

Het seminar over transitie in publiek vastgoed

De vastgoedmarkt gaat de komende jaren ingrijpend veranderen. Technologische innovaties en verduurzaming spelen hierbij een belangrijke rol. Hoe kunnen zorginstellingen verduurzaming financieren? Wat zijn de belangrijkste trends en wat kunnen we leren van andere sectoren? Sprekers van onder meer Triodos Investment Management, Tilburg University, ABN AMRO, ForestEffect fund/Solaris, Philips en GeoPhy delen hun inzichten en ideeën met ons.
Bekijk het programma en de sprekers

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer