Copy
Tips voor het opstellen van uw liquiditeitsprognose, inzicht in kredietopslag, een businesscase rondom verduurzaming en de resultaten van de Zorgthermometer Q1.
Nieuwsbrief zorg
Mei 2018
Goedemiddag NAME, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Investeren: heeft u het volledige overzicht?

Steeds meer zorginstellingen gaan weer investeren. Daarom deze maand tips voor een goede liquiditeitsprognose, inzicht in hoe kredietopslag is opgebouwd en meer over de mogelijkheden rondom verduurzaming. Onze adviseurs praten u graag bij.

Hoe stelt u een goede liquiditeitsprognose op?

Circa 60% van de zorginstellingen verwacht dit jaar meer te investeren. Hoe gaat u dit realiseren? Doet u dit met eigen middelen of dient u (deels) externe financiering aan te trekken? Een goed opgestelde liquiditeitsprognose geeft antwoord op de mogelijkheden van uw zorginstelling. Lesley Zanen geeft u handvatten voor het opstellen van de liquiditeitsprognose.
Richtlijnen voor het opstellen van een goede liquiditeitsprognose

Een ziekenhuis op zonne-energie: rendeert dat eigenlijk wel?

Ziekenhuizen overwegen steeds vaker om zelf stroom op te wekken met zonnepanelen om zo hun ecologische footprint te verkleinen en het energieverbruik te verduurzamen. Joost Huijbregts vertelt ons meer over de mogelijkheden en consequenties voor zorginstellingen. Hij legt ons uit hoe de SDE subsidie is opgebouwd en hoe een businesscase kan bijdragen aan de interne besluitvorming.
Lees meer over deze businesscase

Transparante marktconforme kredietopslag

Het einde van de looptijd van uw kredietopslag komt in zicht of deze wordt bijgesteld door de bank. Hoe is de kredietopslag eigenlijk opgebouwd? Welke invloed heeft u als zorginstelling op dit proces en wat kunt u als zorginstelling zelf doen om een marktconforme kredietopslag te realiseren? Niels Kornegoor neemt ons mee in de wereld van de basisrentelening en de bijbehorende kredietopslag en maakt deze transparant.
Lees meer over de kredietopslag

Resultaten Financiële Zorgthermometer

Circa 96% van de zorginstellingen verwacht dit jaar een goedkeurende accountantsverklaring te ontvangen zonder beperking. Dit positieve resultaat gaat gepaard met de verwachting dat de jaarrekening in veel gevallen al voor 1 mei opgeleverd zal worden en de tevredenheidsscore van 7.1 voor de accountant. Een greep uit de resultaten van de Financiële Zorgthermometer Q1.

Bekijk de resultaten van de Financiële Zorgthermometer Q1

Het seminar over transitie in publiek vastgoed

Op 11 oktober 2018 worden we bijgepraat over de technologische innovatie en energietransitie in publiek vastgoed. Welke transities kunnen we verwachten? Wat is de impact hiervan op het publieke vastgoed? Welke uitdagingen staan de publieke sector bij deze transities te wachten en hoe kunnen we ons laten inspireren door andere sectoren?
Bekijk het programma en de sprekers

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer