Copy
Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
December 2018

Artikelen, tips en tools rondom CO2-neutraal

Met welke 10 no-regret verduurzamingsmaatregelen kunt u de CO2-uitstoot verminderen? Waarom zorgt isoleren voor een lagere energierekening? Wie betaalt de stijgende energierekening en wat zijn de consequenties van het voorstel rondom de nieuwe BENG-eisen? Onze adviseurs hebben voor u en uw collega’s interessante artikelen uit de media geselecteerd.

10 no-regret verduurzamingsmaatregelen

Welke maatregelen zijn voor woningcorporaties toekomstbestendig? Waar kunt u met zekerheid in investeren? Hoe kunt u bijvoorbeeld met beglazing, energiezuinige installaties, warmteterugwinning, het naisoleren van spouwmuren, daken en vloeren de CO2-uitstoot verminderen? Joost Huijbregts heeft 10 no-regret maatregelen voor u uiteengezet.

Bekijk 10 no-regret verduurzamingsmaatregelen

Isoleren zorgt voor een lagere energierekening

De overheid subsidieert de opwek van elektriciteit met zonnepanelen. De ‘besparing’ op de energierekening is daardoor afhankelijk van het beleid van de overheid. Wie niet afhankelijk wil zijn van de overheid voor het verlagen van zijn energierekening, kan beter kiezen om de woning goed te isoleren. Waarom en welke voordelen dit heeft? Rob Sukaldi deelt een artikel waarin dit wordt uitgelegd.
Lees meer over de voordelen van isoleren

Aan de slag met het opstellen afwegingskader CO2-neutraal?

Verduurzaming is een grote uitdaging. Welke koers gaan we varen? Wat mag duurzaamheid kosten? Hoe kunt u zorgen dat de investeringen aansluiten bij de ambities voor betaalbaarheid en beschikbaarheid? Tijdens de interactieve inspiratie- en werksessie op MT-niveau gaat u aan de slag om uw eigen afwegingskader CO2-neutraal op te stellen.

Aan de slag met het afwegingskader CO2-neutraal

Wie betaalt de stijgende energierekening?

De energierekening stijgt en de prijzen van energie gaan omhoog. Wie voelt de stijgende energierekening het meest in de portemonnee? Jeroen Dungelmann deelt een kort bericht van Vereniging Eigen Huis. Hierin laat de vereniging van huiseigenaren zien dat een gemiddeld gezin (3.300 kwh en 1.470 m3 gas) in 2019 € 12,50 per maand meer gaat betalen voor energiebelasting en ODE. ‘Gemiddeld’ gaat hier niet op. Het is de eigenaar of huurder in de minst zuinige woningen die de hoogste rekening gaan hebben.
Lees meer over waarom de energierekening stijgt

Rijk laat BENG-teugels flink vieren

Vanaf 1 januari 2020 wordt de huidige EPC-norm voor nieuwbouw vervangen door BENG. Op 20 november is het nieuwe concept voor BENG gepresenteerd door het ministerie van BZK. De BENG-eisen worden veel soepeler. Anne-Floor Blonk wijst u op een artikel waarin de wijzigingen van het nieuwe BENG-concept worden toegelicht. De versoepeling zorgt voor lagere bouwkosten, maar heeft een hoger energiegebruik als resultaat. Daarbij blijft onduidelijk of bouwkosten echt lager gaan uitvallen.
Lees meer over de nieuwe BENG-eisen

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring