Copy
Finance Ideas
 
CO2-neutraal, wat ons opviel in de media
Juli 2019

Artikelen, tips en tools rondom CO2-neutraal

Deze maand: de belangrijkste punten uit de klimaatakkoord. Werksessie SSH& geeft inzicht in investeringscapaciteit en verduurzamingstrategie. Informatie over energiebesparing en prestatieafspraken in de inspiratiegids van Aedes. En 22 oplossingen om je tuin te beschermen tegen regen en hitte.

Het Klimaatakkoord: opgave corporaties ongewijzigd en kansen verduurzaming VvE’s

Op 28 juni 2019 heeft het kabinet het Klimaatakkoord gepresenteerd. Het Klimaatakkoord is slechts op enkele punten aangepast of verder geconcretiseerd. De opgave van de gebouwde omgeving is ongewijzigd met 1,5 miljoen woningen verduurzamen voor 2030. De verduurzaming van woningen in een VvE, vooral de financiering daarvan, is extra complex. De oprichting van een Warmtefonds moet daar uitkomst voor gaan bieden.
Lees meer over het aangepaste Klimaatakkoord

SSH& krijgt inzicht in investeringscapaciteit en verduurzamingstrategie

Woningen moeten in 2021 naar een energetische kwaliteit van minimaal label B. Daarnaast wint de regelgeving rondom duurzaamheid kracht door de Klimaatwet en wil de overheid van het gas af. Kortom, welke doelstellingen zijn belangrijk en welke keuzes maken we rondom duurzaamheid? Waar gaan we in investeren? Wat doen we wel en wat niet?

SSH& ging tijdens een werksessie aan de slag met deze vragen. Rene Scholten, Manager Bedrijfsvoering, neemt ons mee in dit traject.
Bekijk het interview met Rene Scholten van SSH&

Inspiratie energiebesparing en prestatieafspraken

In de gesprekken die Victor Burger voert met corporaties merkt hij dat de duurzaamheidsstrategie veelal naar twee richtingen neigt. Isoleren van het overgrote deel van het bezit en experimenteren bij een klein deel van het bezit. Om niet bij elk experiment het wiel opnieuw uit te vinden, is het praktisch om van elkaar te leren. De inspiratiegids van Aedes is een mooi voorbeeld van samenwerken!
Bekijk de inspiratiegids van Aedes

22 oplossingen om je tuin te beschermen tegen regen en hitte

Woningcorporaties zijn volop bezig hun woningbezit te verduurzamen. De insteek van corporaties bij verduurzaming is vaak de CO2-reductie. Rob Sukaldi deelt een interessante infographic van Amagard met 22 oplossingen en tips om je tuin te beschermen tegen regen en hitte. Nuttige informatie voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met verduurzamen.
Bekijk de 22 oplossingen en tips

Aan de slag met het opstellen afwegingskader CO2-neutraal?

Duurzaamheid wordt steeds meer een concreet vraagstuk waar een passende strategie essentieel is. Welke koers gaat u varen? Wat mag duurzaamheid kosten? Hoe kunt u zorgen dat de investeringen aansluiten bij de ambities voor betaalbaarheid en beschikbaarheid? Tijdens de interactieve inspiratie- en werksessie gaat u aan de slag om uw eigen afwegingskader CO2-neutraal op te stellen.
Aan de slag net het afwegingskader CO2-neutraal

Seminar: Toekomst van de stad

Wat is de toekomst van de stad? Welke trends en ontwikkelingen zijn belangrijk? Wat staat ons te wachten rondom de woon- en zorgbehoefte in de stad?
 
Tijdens Finance Ideas Talks op 10 oktober zijn dat dé vragen. Samen met Bas Haring, wetenschapper en filosoof, gaan we op zoek naar de functie van de stad. Matthijs Korevaar praat ons bij over betaalbaarheid van wonen en doet voorspellingen voor de komende jaren. Carlo van de Weijer, Directeur Smart Mobility TU/e, bekijkt het thema vanuit mobiliteit en de impact op de gebouwde omgeving. Bent u erbij?
Bekijk het programma en de sprekers

VOLG ONS OP LINKEDIN
Finance Ideas LinkedIn

NEEM CONTACT MET ONS OP
Finance Ideas contact
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring