Copy
Nieuwsbrief zorg
September 2019
Goedemorgen <<Naam>>, hierbij de maandelijkse financiële verdieping voor de zorg
Finance Ideas

Alles over kredietwaardigheid en de beoordeling hiervan

Onze jaarlijkse benchmark over de kredietwaardigheid van zorginstellingen in Nederland is weer beschikbaar. Naast zorginstellingen vragen ook verhuurders van zorgvastgoed de kredietwaardigheid op. Hoe is kredietbeoordeling in de zorgsector eigenlijk opgebouwd? Onze adviseurs duiken in de overeenkomsten en verschillen tussen een Fitch-rating en ZorgRating.

Grote financiële verschillen tussen zorginstellingen

De resultaten van de ZorgRating benchmark gemist? Voor het tiende jaar op rij is voor circa 900 zorginstellingen hun meest recente financiële positie ten opzichte van de sector geanalyseerd. Het resultaat? De ZorgRatings laten een wisselend financieel beeld zien. Onze adviseurs hebben de belangrijkste conclusies per deelsector beschreven in deze publicatie.
Bekijk de resultaten van de ZorgRating benchmark 2019

Hoe is kredietbeoordeling in de zorgsector opgebouwd?

Uw kredietwaardigheid in de vorm van een rapportcijfer. Het geeft verhuurders en kredietverstrekkers een inschatting in hoeverre een aangegane financiële verplichting zonder problemen kan worden voldaan. Maar hoe komt dit rapportcijfer tot stand en wat zegt een A-rating precies? Niels Kornegoor vertelt ons hoe de kredietbeoordeling in de zorgsector is opgebouwd.
Meer over de opbouw van kredietbeoordeling

De vergelijking van ZorgRating en Fitch

Een kredietbeoordeling van Fitch kan de toegang tot de kapitaalmarkt vergroten. Hoe kijkt Fitch naar Nederlandse zorginstellingen? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen een Fitch-rating en ZorgRating? Onze adviseurs maken beide beoordelingssystemen inzichtelijk.
Hoe kijkt Fitch naar Nederlandse zorginstellingen?

Benieuwd naar de positie van uw instelling ten opzichte van de markt?

Hoe heeft uw instelling zich de afgelopen vijf jaar ontwikkeld en waar staat u ten opzichte van de markt? Hoe ziet de krediet- of borgingverstrekker uw kredietwaardigheid en wat zijn de mogelijkheden?

Een individuele rating geeft onderbouwing voor een financieringsaanvraag. In één oogopslag een overzichtelijke en informatieve vergelijking van uw zorginstelling ten opzichte van de (deel)sector. Wij bieden deze rating van uw eigen instelling nu éénmalig aan tegen een gereduceerd tarief van € 295,- in plaats van € 495,-.
Vraag de rapportage van uw instelling hier aan

Ook verhuurders vragen uw kredietwaardigheid op

Woningcorporaties en beleggers hebben steeds meer zorgvastgoed in hun portefeuille. Minimaal één derde van alle zorginstellingen huurt in meer of mindere mate vastgoed bij een corporatie. Welke deelsectoren in de zorg huren het meeste vastgoed? Hoe heeft het risicoprofiel van zorginstellingen zich ontwikkeld voor de verhuurder?
Kredietwaardigheid voor de verhuurder

Ontwikkelingen in de (digitale) zorg van morgen

Wat is de toekomst van de stad? Wat staat ons te wachten rondom verstedelijking, betaalbaarheid, mobiliteit, technologie en circulariteit? Tijdens Finance Ideas Talks op 10 oktober zijn dat dé vragen.

Sprekers uit verschillende sectoren praten ons bij over de functie van de stad. Hoe gaat u om met de veranderende woonbehoefte en de wens van de overheid om mensen langer thuis te laten wonen? Welke ontwikkelingen zijn er in de (digitale) zorg die hier een rol bij spelen? De invalshoeken en ervaringen van de sprekers zorgen voor nieuwe ideeën, zodat u aan de slag kunt om uw koers te bepalen. De middag wordt afgesloten met drie startups die hun slimme innovaties delen.
 
Bekijk het programma

VOLG ONS OP LINKEDIN

DAGELIJKSE TREASURYUPDATE
U ontvangt dit bericht omdat u staat ingeschreven voor de nieuwsbrief.
Bekijk alle nieuwsberichten: www.finance-ideas.nl/actueel
Finance Ideas
Weg der Verenigde Naties 1
3527 KT Utrecht
T: 030-2320480
E: info@finance-ideas.nl
Copyright Finance Ideas © 2019 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacyverklaring