Copy
Amb el full informatiu, rebràs notícies del programa
camí escolar, espai amic de l'Ajuntament de Barcelona.
No veus correctament aquest mail?
clica aquí
En aquest enllaç trobareu el document amb tots els continguts de la Jornada Camí escolar, construint vincles escola i entorn que es va celebrar el 4 de desembre de 2014 a l'espai jove la Fontana

Aquest curs comencem a elaborar el vídeo del camí escolar I del bus a peu, i volem fer dos tipus de materials: un vídeo informatiu que serveixi per presentar el programa de camí escolar, espai amic, a les sessions informatives adreçades als centres educatius, per explicar el programa al professorat, a les famílies, i a les jornades, i per publicar a la web de l’Ajuntament de Barcelona. Un audiovisual pedagògic, que recollirà principalment la veu dels infants i les seves experiències i vivències relacionades amb el camí escolar. Aquest ha de ser un material útil per treballar a l’aula i l’acompanyarem d’una guia amb propostes d’activitats.
 
Com us podeu implicar en la realització del vídeo?
  • Participant en el grup motor, que serà un grup de treball on construirem els continguts del vídeo (us implicarà només un parell o tres de trobades)
  • Fent arribar les vostres propostes d’activitats relacionades amb el camí escolar perquè les puguem enregistrar i es puguin mostrar com bones pràctiques.
Si voleu participar ens podeu enviar un correu a camiescolarbcn1@gmail o bé als vostres referents tècnics de districte.
A l'inici d'aquest curs les escoles de la Macro-comissió dels Camins Escolars del Poblenou (MCCE) vam decidir reafirmar la relació amb les botigues amigues amb una acció especial: que fossin els nens i nenes qui portessin unes cartes de benvinguda.
Uns quants alumnes de 3r i 4t de l'escola La Mar Bella van anar a repartir les cartes a les botigues amigues de la zona. Vam quedar un parell de tardes i, malgrat l'assessorament inicial i supervisió dels pares, van ser els nens i nenes qui explicaven el motiu de la visita i entregaven la carta als encarregats.
Va ser una experiència molt enriquidora pels nens i nenes que han iniciat el camí escolar (o que estan apunt de fer-ho) perquè així coneixen d'aprop a les botigues amigues, se senten responsables de del projecte i, com han de presentar-se, han d'entendre millor la funció de la botiga amiga.
Pels botiguers, també va ser molt important que fossin els propis nens qui anessin a preguntar si volien continuar sent botigues amigues. Se senten més útils!
I per a les famílies, va ser una manera més amena de renovar dades i enganxines que no pas fer-ho sols o només amb els nostres fills.
 
Marta Aragón Homar, mare de l'Èric Martín de 3r i l'Ían de 1r de l'escola La Mar Bella i membre de la MCCE
L'escola Pau Casals de Gràcia va organitzar, el passat mes de desembre i en el marc de la seva Festa de Nadal, dues activitats de promoció del Camí Escolar. La primera intentava identificar els camins més concorreguts, i la segona els temes que més preocupen a les persones del seu camí.
 
1.- El mapa del Camí Escolar: Un mapa ple de claus on els nens i familiars havien de marcar el seu recorregut.
2.- El Mur dels Desitjos: Cadascú podia escriure el seu desig de millora del seu Camí Escolar  Van decorar l'espai amb globus verds, convidant les famílies a traçar el seu camí a l'escola amb fils de llana. Cada cicle educatiu ho va fer amb un color diferent.
 
Aquí podeu veure algunes fotos de l'activitat.
El 31 de gener es va inaugurar el camí escolar de Can Baró, en l'enllaç podreu veure més fotografies del dia de la inauguració.

I també en els següents enllaços les notícies sobre el dia de la inauguració:
notícia a BTV
vídeo a BTV
notícia al web ACIS Llar d’infant escola Artur Martorell
notícia al bloc Barcelona intel·ligent
el digital D Barcelona
El 12 de febrer es va inaugurar el camí escolar de l'escola Dovella al districte de Sant Martí, en els enllaços trobareu més informació.
Fotografies de la inauguració
Al Bloc de l’AFA Dovella, les notícies
El camí escolar inaugurat!
La història del nostre camí escolar
Notícia a BTV
Camí escolar, espai amic! Dissabte 21 de febrer conjuntament l'EMB Els TresTurons i la comunitat educativa de l'escola Font d'en Fargas vam inaugurar el primer camí escolar del barri de la Font d'en Fargas! Al cercavila ens va acompanyar la nostra mascota en MAIC i la geganta de l'escola, La Fargueta de Tres Turons. Ara seguirem treballant junts per millorar tot el que calguii seguir garantint la seguretat dels infants. Del 2 al 19 de juny podreu visitar l'exposició 'FEM AMICS PEL CAMÍ' al casal de Font d'en Fargues. No hi falteu!

Més informació:
Fotografies de la inauguració
bloc de l’escola Font d’en Fargas
bloc de l’AMPA Font d’en Fargas
bloc de l’AMPA Arc Iris
Televisió d’Horta – Guinardó
El 21 de febrer es va inaugurar el camí escolar, del IES Menédezy Pelayo i l'escola Poeta Foix. En aquest enllaç podreu veure més fotografíes de la inauguració.
Més informació:

Vídeo de la inauguració camí escolar IES Menédez y Pelayo i escola Poeta Foix
Notícia a BTV
El 14 de març es va inaugurar em camí escolar de la EMB L'Oreneta i l'escola Dolors Monserdà-Santapau, en l'enllaç podeu veure algunes fotografies.
I per més informació podeu consultar:
El Digital D Barcelona
AFA Dolors Monserdà-Santapau
 
El 20 de març es va inaugurar el camí escolar de Vila de Gràcia, hi participen les escoles les tres escoles Patufet i Reina Violant i el Col·legi Sant Josep, aquí podeu veure algune fotografies. I trobareu més informació en els enllaços:
Notícia a tot Gràcia
Notícia a Gràcia TV
Notícia a l’Independent
bloc Col·legi Sant Josep
e
l Col·legi Sant Josep al catacrack de BTV
Copyright © Institut Municipal d'Educació Barcelona, All rights reserved.                      
Esteu rebent el full informatiu del camí escolar, espai amic per que el vostre centre forma part de la xarxa de camins escolars de Barcelonal.

correu electrònic:
camíescolarbcn1@gmail.com

donar-se de baixa    subscriu-te