Copy

Digitale luchtpost, januari 2020

In deze nieuwsbrief:

  1. Ga jij voor meer of minder kleur in je macrofoto's
  2. Laatste plekken fotoreis macrofotografie Griekenland
  3. Enquête nieuwsbrief december: onze vragen, jullie antwoorden en wat wij ermee gaan doen
     

Méér of juist mínder kleur?

Kleur, we kunnen er vaak niet genoeg van krijgen. Maar hoe bewust gaan we eigenlijk met kleur om tijdens het fotograferen? Ga je aan de slag met macrofotografie, dan dringt deze vraag zich als vanzelf op. Want bloemen, insecten en amfibieën schreeuwen vaak om het hardst om gezien te worden en aantrekkelijk te zijn, in de meest extravagante uitdossingen.
 

Op zoek naar contrasterende kleuren

Maar mooie kleuren maken nog helemaal geen mooie foto. Een kakofonische kermisfoto kán mooi zijn, maar is dat vaak ook niet. Juist een subtieler gebruik van kleuren maakt een beeld vaak veel krachtiger en evenwichtiger. Kies bijvoorbeeld voor slechts voor één, hooguit twee kleuren, of zet twee contrasterende kleuren – bijvoorbeeld een rode anemoon tegen een wazige groene achtergrond - tegenover elkaar. Je kunt complementaire kleuren ook als achtergrond gebruiken, zoals bij onderstaande orchidee. Waar je die anemonen en orchideeën vindt? In ieder geval op de Peloponnesos eind februari.

Macro in Griekenland: orchideeën en meer

Op het Griekse schiereiland kun je je naast alle bloemen ook uitleven op beelden met juist weinig kleur, met beelden waar je het vooral moet hebben van structuren en texturen. Op rotsen, stenen, fraai gebladderde luiken of verroeste tuinhekjes. 

Nieuwsgierig naar kleurgebruik en macrofotografie?

Meld je dan nu aan voor de laatste plaatsen voor onze macrofotoreis op de Peloponnesos.

Laatste plekken macrofotoreis Griekenland

23-29 februari 2020 - € 1485                                                        BOEK DEZE REIS

Terugkoppeling vragenlijst nieuwsbrief december


In de vorige nieuwsbrief nodigden we je uit om een enquête in te vullen en met ons mee te denken. Grote dank voor de tijd die jullie genomen hebben om de vragen - vaak uitgebreid - te beantwoorden. We krijgen van deelnemers aan onze reizen een hele goede waardering. We zijn daar heel blij mee, maar streven natuurlijk altijd naar beter. Wij zijn daarom meteen met jullie input aan de slag gegaan.

Welke reizen zou je aanbieden als jij Fotoreizigers zou runnen?
Nou, jullie sturen de Fotoreizigers over de hele wereld, van oost naar west en van noord naar zuid, dichtbij en ver weg. Van China en Argentinië tot Tiengemeten en de Achterhoek. En ondanks dat er al veel fotoreizen zijn naar sommige bestemmingen die jullie noemen, willen jullie juist graag met ons naar deze locaties. We nemen jullie ideeën onder de loep. Wie weet kom jij binnenkort jouw bestemming tegen in de nieuwsbrief of op de website.

Welke twijfels of onduidelijkheden had je voordat je klant bij ons werd?
Zoals te verwachten hadden sommigen van jullie geen vragen en anderen wel. We zijn druk bezig met onze nieuwe website. Daar vinden jullie straks onder andere een uitgebreid profiel van iedere reisbegeleider en een nieuwe pagina met veelgestelde vragen. Ook hebben we de reisbeschrijvingen anders ingedeeld, zodat je sneller de informatie kunt vinden die je je zoekt.

Hoe zou je ons beschrijven aan een vriend?
Jullie antwoorden waren leuk en goed om te lezen! We hebben deze input gebruikt voor onze nieuwe website. Goed georganiseerde reizen en professioneel en toegankelijk staan nu in onze top 5 van waarom mensen bij ons een reis zouden moeten boeken.

Heb jij voorkeur voor een specifieke combi van reisbegeleiders?
Driekwart van jullie heeft geen voorkeur voor specifieke reisleiders. Het andere kwart heeft wel voorkeur maar ook dat levert een mooie mix op. Terwijl de ene juist op stap wil met Anton en Lex, willen anderen mee met Lex en Laurien of  Anton en Laurien.

In de volgende nieuwsbrief kondigen we overigens een bijzonder weekend aan, waarbij we alle drie acte de présence zullen geven.

 

Facebook
Link
Website
Copyright © 2020 Fotoreizigers, All rights reserved.Ke kunt je inschrijving aanpassen of je hier afmelden voor onze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp