Copy
Nieuwsbrief Utrecht Sustainability Institute
Oktober 2014
Wordt de email niet goed weergegeven? 
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Geachte heer/mevrouw,

Deze nieuwsbrief geeft de actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die mogelijk interessant zijn voor u of uw organisatie. Meer informatie over het USI, onze partners en activiteiten vindt u op www.usi.nl.
Start project FOME-BES (Fibre Optic Monitoring van de ondergrondse Energiebalans van Bodemenergiesystemen)
USI heeft met kennisinstellingen, bedrijven, de gemeente en de provincie Utrecht de handen ineen geslagen om op een wereldwijd unieke manier de prestaties van warmte- en koudeopslagsystemen te verbeteren. In drie verschillende gebieden wordt ondergronds een driedimensionaal glasvezelnetwerk aangebracht dat door de seizoenen heen de temperaturen in de bodem meet. Lees meer over FOME-BES.
Stationsgebied Utrecht in de race voor Smart Sustainable District
USI heeft in samenwerking met de gemeente Utrecht en de Jaarbeurs Utrecht het gebied rond Utrecht CS kandidaat gesteld voor het Climate KIC flagship programma 'Smart Sustainable Districts'. Utrecht staat nu op de shortlist van 6 districten waaruit 4 districten binnenkort zullen worden geselecteerd. Doel van de kanditaatstelling is om de duurzame ambities van de Jaarbeurs en het omliggende gebied te helpen realiseren en het stationsgebied als icoonproject op de kaart te zetten. Lees meer over Smart Sustainable Cities.
Circular Economy Labs
De zesde bijeenkomst in de serie Circular Economy Labs met als thema Waardering van recycling in de bouw was een groot succes. Lees de conclusies of kijk de avond terug.
De volgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 oktober in het Academiegebouw in Utrecht en gaat in op het onderwerp: Lokale kringloopsluitingKijk voor meer informatie en direct aanmelden.

Aankomende evenementen
6-10 oktober SURE week
8 oktober      Boosting the circular economy
9 oktober      Smart Sustainable Cities: Duurzame Innovaties, de kern en het succes
14 oktober    Circular Economy Lab 7: Lokale kringloopsluiting
21 oktober    Homelab 2050: bijeenkomst 1
27 november Homelab 2050: bijeenkomst 2
9 december   Circular Economy Lab 8: De waarde van plastic 

We hopen u van dienst te zijn met deze informatie en zien uw verzoeken en suggesties op het gebied van duurzame innovatie, onderwijs en onderzoek graag tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jacqueline Cramer
Directeur van het Utrecht Sustainability Institute
© 2014 Utrecht Sustainability Institute, alle rechten voorbehouden.

afmelden voor de nieuwsbrief    persoonlijke gegevens bijwerken

Utrecht Sustainability Institute - www.usi.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp