Copy
Nieuwsbrief Utrecht Sustainability Institute
Maart 2016
Wordt de email niet goed weergegeven? 
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Geachte heer/mevrouw,

De nieuwsbrief geeft actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die we graag met u delen. In deze nieuwsbrief staat een aantal bijzondere aankomende evenementen centraal. Meer informatie over USI, onze partners en activiteiten vindt u op www.usi.nl.
6-8 april - Sustainable Built Environment conferentie met bezoek aan stationsgebied
Op donderdag 7 en vrijdag 8 april vindt in Utrecht de internationale conferentie 'Sustainable Built Environment 2016 - Transition Zero' plaats, georganiseerd door Hogeschool Utrecht en partners. Het thema is 'From demonstrations to large-scale NET-Zero refurbishment' met focus op energieneutrale renovatie. Het voorprogramma op woensdag 6 april brengt o.a. een bezoek aan de projecten Smart Solar Charging en Smart Sustainable Districts. USI-directeur Carolien van Hemel geeft een presentatie over de duurzame herontwikkeling van het Stationsgebied in Utrecht. Bekijk het programma
7 april - Sociaal inkopen als start van het Social Entrepreneurship Festival
Wat zijn de mogelijkheden van sociaal inkopen, hoe kan samenwerken met sociale ondernemers hieraan bijdragen en hoe bereik je naast het behalen van organisatiedoelen ook maatschappelijke impact? Deze vragen staan centraal tijdens het evenement 'Sociaal Inkopen' van de Gemeente Utrecht en Social Impact Factory op 7 april in Utrecht. Dit is tevens de start van het Social Entrepreneurship Festival.
14 april - Utrechtse innovaties tijdens Innovation Expo 2016
Het Utrechtse kennis- en innovatiecluster duurzame en gezonde verstedelijking is goed vertegenwoordigd tijdens de Innovation Expo in Amsterdam. Bij de Future City Experience laat Utrecht in samenwerking met Slimme en Gezonde Stad zien hoe innovatieve oplossingen en excellente kennis toegepast worden in een samenwerkend netwerk van living labs. Op maar liefst drie locaties zijn Utrechtse innovaties zoals Smart Solar Charging, glasvezelmonitoring en de Utrechtse interactietafel te zien. Lees meer
(foto: Smart Solar Charging in Lombok - ©Dick Boetekees)
25-29 mei - Campus Party 2016 in Jaarbeurs Utrecht
De vijftigste editie van het internationale rondreizende Campus Party vindt dit voorjaar plaats in Utrecht. Van 25 tot en met 29 mei is de Jaarbeurs even het grootste technologiefestival ter wereld. Tijdens Campus Party zijn Utrechtse innovaties zoals de Elektrische Mondriaan, fiets- en wandelbeleving in de stad en de Utrechtse interactietafel te zien. Ook kunnen de 'campuseros' deelnemen aan hackathons om oplossingen voor Utrechtse uitdagingen te vinden. Lees meer
16 juni - Circular Economy Lab 13: Ketenverantwoordelijkheid in de Gevelindustrie
Metalen zijn grondstoffen die slechts een keer gewonnen kunnen worden. Daar staat tegenover dat ze vrijwel oneindig hergebruikt kunnen worden. Toch zijn we in Europa nog lang niet zelfvoorzienend en gaat veel schroot naar de wereldhandel. De gevelindustrie zet fors in op intensivering van hergebruik en recycling van metalen, in het bijzonder aluminium. In samenwerking met stichting AluEco organiseert USI op 16 juni een Circular Economy Lab over metaal- en aluminiumrecycling. Lees meer of meld u direct aan
(foto: Kloeckner metals ODS Nederland - ©Frank Hanswijk)
Overig nieuws
  • In het bijzijn van het Koningspaar ondertekende autofabrikant Renault op 11 maart in Parijs een intentieverklaring om partner te worden van het Smart Solar Charging-project in Utrecht. De ambitie van vijftien Utrechtse gemeenten in dit project is om met 'Vehicle-to-Grid' een regionaal energiesysteem met duizend laadpalen, evenzoveel gekoppelde elektrische auto's en tienduizend gekoppelde zonnepanelen te realiseren.
  • De VPRO-Tegenlicht uitzending 'De Doorbraak van Duurzaam' van zondag 13 maart besteedde uitgebreid aandacht aan Smart Solar Charging in Utrecht. Bekijk het fragment.
  • In de maart-uitgave van het UNETO-VNI vaktijdschrift VV+ verscheen het artikel Bodemmonitoring met glasvezeltechniek waarin het door USI ontwikkelde project FOME-BES wordt toegelicht.
  • Jacqueline Cramer is de Verschilmaker van 2016 geworden. Onder luid applaus ontving zij op 4 maart de award uit handen van Vrouwen van Nu-voorzitter Tineke Luijendijk. 
We hopen u van dienst te zijn met deze informatie en zien uw verzoeken en suggesties op het gebied van duurzame innovatie, onderwijs en onderzoek graag tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,
 
Carolien van Hemel
Directeur Utrecht Sustainability Institute
© 2016 Utrecht Sustainability Institute, alle rechten voorbehouden.

afmelden voor de nieuwsbrief    persoonlijke gegevens bijwerken

Utrecht Sustainability Institute - www.usi.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp