Copy
Nieuwsbrief Utrecht Sustainability Institute
September 2016
Wordt de email niet goed weergegeven? 
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Geachte heer/mevrouw,

Deze nieuwsbrief geeft actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die we graag met u delen. In deze nieuwsbrief staat een aantal bijzondere aankomende evenementen centraal. Meer informatie over USI, onze partners en activiteiten vindt u op www.usi.nl.
24 september - Stadslab on tour
Rondom de Jaarbeurs en het Westplein breidt Utrecht haar centrum uit. Hoe gaat dit gebied er uit zien? Op zaterdag 24 september gaat het Stadslab on tour door het Nieuwe Centrum. U kunt deze dag intensief meepraten met de gemeente Utrecht over de kansen van dit nieuwe centrumgebied én rondwandelen door het gebied. Tussen 10.00u en 16.00u bent u van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.cu2030.nl/stadslab.

29 september - DGBC Congres Impact met workshop Impact in Utrecht Het Nieuwe Centrum
Tijdens de Dutch Green Building Week van 26-30 september 2016 staan al meer dan 50 duurzame evenementen op het programma. Het thema van de Dutch Green Building Week is 'impact'. Op donderdag 29 september vindt het DGBC Congres Impact plaats in Jaarbeurs, Utrecht. Jaarbeurs en USI verzorgen 1 van de 8 parallelsessies tijdens het DGBC congres, met als titel: Impact in Smart Sustainable District: Utrecht Het Nieuwe Centrum. U kunt zich gratis aanmelden voor het DGBC-congres Impact met de code USI2016.
 
11 oktober - New Energy Lab 2016: Nieuwe energie in de wijk met Smart Solar Charging
Elektrisch rijden is mooi, elektrisch rijden op zonne-energie in deelauto’s is nog veel mooier. Het is de kern van een duurzaam wijkenergiesysteem: batterijen slaan een overschot aan zonne-energie op, benut door de wijk op het moment dat de energievraag en -prijzen hoog zijn. Het consortium Smart Solar Charging met o.a. LomboXnet, Stedin, Renault en de gemeente Utrecht werkt hieraan. Deze avond geeft alle actuele ins & outs, laat ontwikkelaars en gebruikers aan het woord en bespreekt wat er moet gebeuren om dit systeem versneld wereldwijd de markt op te krijgen. Bekijk het programma en meld u aan voor deze bijeenkomst.

12 oktober - Lezing en discussie: Sustainable Development Goals
In september 2015 heeft de VN de 17 ambitieuze Sustainable Development Goals aangenomen. Het doel is om in 2030 een einde te hebben gemaakt aan armoede & klimaatverandering en om gezondheid, gelijkheid en vrede wereldwijd aanzienlijk te verbeteren. In juli 2016 is een rapport verschenen waarin 149 landen met elkaar zijn vergeleken op de 17 punten. Nederland staat gemiddeld op de 8e plaats. Op 12 oktober vanaf 16.30 uur geeft Aart Jan de Geus, voormalig minister van SZW en directeur van de stichting die dit rapport mede heeft opgesteld, op Utrecht Science Park een lezing over het rapport. Hugo von Meijenfeldt, de nationale coördinator voor de implementatie van deze doelen in Nederland, geeft een toelichting op de kansen voor Nederland en hoe we deze gaan verzilveren. Vervolgens is er veel ruimte voor discussie met de zaal, die wordt gemodereerd door Jacqueline Cramer.
Deelname is gratis. Bekijk het programma en meld u direct aan.
Overige evenementen
We hopen u van dienst te zijn met deze informatie en zien uw verzoeken en suggesties op het gebied van duurzame innovatie, onderzoek en mogelijke samenwerking graag tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,
 
Carolien van Hemel
Directeur Utrecht Sustainability Institute
© 2016 Utrecht Sustainability Institute, alle rechten voorbehouden.

afmelden voor de nieuwsbrief    persoonlijke gegevens bijwerken

Utrecht Sustainability Institute - www.usi.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp