Copy
Nieuwsbrief Utrecht Sustainability Institute
Januari 2014
Wordt de email niet goed weergegeven? 
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Geachte heer/mevrouw,

Deze nieuwsbrief geeft de actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die mogelijk interessant zijn voor u of uw organisatie. Meer informatie over het USI, onze partners en activiteiten vindt u op www.usi.nl.
Terugblik 2013
Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan het versterken van de samenwerking met onze netwerkpartners en het opzetten en uitvoeren van concrete projecten. Het aantal lopende projecten groeit gestaag, evenals de portefeuille met nieuwe projecten. De highlights 2013 en de informatie in het jaarverslag over onze projecten geven u daarvan een indruk.
Nieuwe projecten in 2014
In 2014 zijn we gestart met diverse nieuwe projecten in samenwerking met onze partners. Een eerste voorbeeld is het project op het gebied van modellering van energie, grondstoffen en water in urbane regio’s. Een ander project, opgebouwd met Deltares, de UU en zes andere partners, richt zich op glasvezelmonitoring van bodemenergiesystemen. Begin 2014 start het ambitieuze project Sustainable Campus met als doel om de duurzame ambities van acht Europese campussen te intensiveren. Een vierde voorbeeld is de ontwikkeling van een innovatief en kostenefficiënt gasopwaardeersysteem op kleine schaal, in samenwerking met o.a. TNO, Provincie Utrecht en vijf andere partners.  Deze en meer projecten vindt u terug op www.usi.nl.

Aankondiging
Papier- en kartonproducten worden over de hele linie al voor 80% gemaakt uit oud papier. Toch is er ook in deze sector nog veel te winnen. Daarom staat tijdens het derde Circular Economy Lab dat USI organiseert de volgende vraag centraal:
“Hoe kan de papier- en kartonindustrie samen met ketenpartners de volgende stappen zetten in het sluiten van de kringloop van papier en karton?”
Bekijk het programma of meld u direct aan voor deze bijeenkomst.
Bekijk de USI evenementenkalender

E-waste 2.0 Challenge - hoe gaat het nu met de winnaars?
Tijdens het eerste Circular Economy Lab werden de Shop & Drop App van Francien Eppens en de E-waste Scholieren Race van Timmy de Vos verkozen tot winnaars van de E-waste 2.0 Challenge. Met nog één maand te gaan bij UtrechtINC beginnen de winnende ideeën concrete vormen aan te nemen. Benieuwd hoe het nu met hen gaat? Lees de blogs van Francien en Timmy
.
USI wil ook komend jaar haar inzet blijven leveren in samenwerking met al haar partners en vrienden. We hopen u van dienst te zijn met deze informatie en zien uw verzoeken en suggesties op het gebied van duurzame innovatie, onderwijs en onderzoek graag tegemoet.
Ik wens u namens het USI team een inspirerend 2014 toe.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jacqueline Cramer
Directeur van het Utrecht Sustainability Institute
© 2014 Utrecht Sustainability Institute, alle rechten voorbehouden.

afmelden voor de nieuwsbrief    persoonlijke gegevens bijwerken

Utrecht Sustainability Institute - www.usi.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp