Copy
Nieuwsbrief Utrecht Sustainability Institute
September 2015
Wordt de email niet goed weergegeven? 
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Geachte heer/mevrouw,

Deze nieuwsbrief geeft actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die we graag met u delen. Meer informatie over USI, onze partners en activiteiten vindt u op www.usi.nl.
Regio Utrecht: Circulaire economie in uitvoering
In de regio Utrecht wordt door overheden, kennisinstellingen, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hard gewerkt aan een circulaire economie. Het principe 'afval = grondstof' ligt hieraan ten grondslag. USI heeft een aantal best practices in de regio Utrecht op dit gebied op een rij gezet. Bekijk het resultaat: Regio Utrecht - circulaire economie in uitvoering
Wij nodigen u uit om aanvullende voorbeelden van circulaire bedrijvigheid in de regio Utrecht bij ons te melden via info@usi.nl

Uitbreiding Circular Economy Labs naar New Energy Lab
In de serie van Circular Economy Labs heeft USI inmiddels tien succesvolle bijeenkomsten georganiseerd. In 2015 en 2016 zal het concept van de debatavonden worden uitgebreid met een nieuwe variant: het New Energy Lab.

New Energy Lab op 7 oktober in Utrecht
Het eerste New Energy Lab vindt plaats op woensdag 7 oktober als onderdeel van de SURE-week en gaat specifiek in op de kansen van bodemenergie in drukke gebieden. De regio Utrecht is een van de pioniers en wil haar ervaringen delen. Tijdens het lab staat centraal wat overheden, kennispartijen en WKO-gebruikers onderling kunnen doen om het lokale bodemenergiepotentieel optimaal te benutten. Lees meer of meld u direct aan.


Aankomende evenementen
5-9 oktober     SURE-week
6 oktober        Homelab 2050 deel 6: Systemen voor goed wonen
7 oktober        New Energy Lab: Bodemenergie in Utrecht
9 oktober        Get Connected: Healthy Urban Living

27 oktober      UU - International Conference Sustainability  
16 november   SAVE THE DATE: Circular Economy Lab 11 (meer informatie volgt)

Nieuws over projecten
  • Op 23 september wordt het project Energiepunt Bodem afgesloten met een kennisdeelbijeenkomst over bodemenergie voor en door gemeenten. Diverse gemeenten lichten tijdens deze bijeenkomst de kansen voor bodemenergie toe aan de hand van praktijkvoorbeelden en beleidsinzet. Lees meer
  • Op 10 september liet Mariëtte Pennarts, gedeputeerde Europese Zaken van de Provincie Utrecht, zich tijdens een werkbezoek in Soesterberg voorlichten over drie iconische projecten in de regio: Smart Solar Charging, Smart Sustainable Districts en Nul-op-de-Meter. Met Smart Solar Charging wil Utrecht de koploperspositie in Europa innemen, knellende wetgeving is één van de aandachtspunten.
  • Onlangs is de eerste nieuwsbrief over het project FOME-BES verschenen. Dit project onderzoekt de mogelijkheden om met ondergrondse voelsprieten van glasvezel (glasvezel-DTS) inzicht te krijgen in de ondergrondse energiebalans van bodemenergiesystemen. Op enkele onderzoekslocaties werd al gemeten, binnenkort zijn alle vijf de onderzoekslocaties ingericht. Lees de nieuwsbrief.
  • Ter ere van het tiende Circular Economy Lab zijn de resultaten van de eerste negen Circular Economy Labs gebundeld in het rapport: Circulaire Economie - van visie naar realisatie. Tijdens het tiende lab op 23 juni is het rapport overhandigd aan Raadslid Monique Bollen van de Gemeente Utrecht. Lees meer over het tiende lab.
We hopen u van dienst te zijn met deze informatie en zien uw verzoeken en suggesties op het gebied van duurzame innovatie, onderwijs en onderzoek graag tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,
 
Carolien van Hemel
Directeur Utrecht Sustainability Institute
© 2015 Utrecht Sustainability Institute, alle rechten voorbehouden.

afmelden voor de nieuwsbrief    persoonlijke gegevens bijwerken

Utrecht Sustainability Institute - www.usi.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp