Copy
Nieuwsbrief Utrecht Sustainability Institute
Juni 2016
Wordt de email niet goed weergegeven? 
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Geachte heer/mevrouw,

De nieuwsbrief geeft actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die we graag met u delen. Meer informatie over USI, onze partners en activiteiten vindt u op www.usi.nl.
Utrechtse innovaties op de Innovation Expo 2016
Tijdens de Innovation Expo op 14 april in Amsterdam stonden Utrechtse innovaties voor duurzame verstedelijking in de spotlight. Duurzame innovaties en kennis ontwikkeld en toegepast in de gebieden Utrecht Science Park en Het Nieuwe Centrum stonden centraal, zoals Smart Solar Charging, slimme glasvezeltechnologie, fiets- en wandelbeleving in de stad en de Utrechtse interactietafel.
Brochure met Utrechtse innovaties
De getoonde innovaties zijn gebundeld in een Engelstalige brochure. Wilt u een aantal exemparen hiervan ontvangen? U kunt deze aanvragen via usi@uu.nl
16 juni - Circular Economy Lab 13: Zelfvoorzienend worden in metaalgebruik, kan dat?
De case circulaire aluminiumgevels als voorbeeld.
Metalen zijn grondstoffen die slechts een keer gewonnen kunnen worden. Daar staat tegenover dat ze vrijwel oneindig hergebruikt kunnen worden. Toch zijn we in Europa nog lang niet zelfvoorzienend en gaat veel schroot naar de wereldhandel. De gevelindustrie zet fors in op intensivering van hergebruik en recycling van metalen, in het bijzonder aluminium. In samenwerking met stichting AluEco organiseert USI op 16 juni een Circular Economy Lab over metaal- en aluminiumrecycling. Lees meer of meld u direct aan
(foto: Kloeckner metals ODS Nederland - ©Frank Hanswijk)
Overig nieuws
  • Tijdens Campus Party, het grootste technologiefestival ter wereld, op 27 mei in Utrecht hielden 12 ‘circulaire allianties’ in de regio Utrecht een pitch voor hun project. De oogst: waardevolle adviezen van betrokken experts en concrete toezeggingen van bestuurders. Weer volop input om verder te werken aan Cirkelregio Utrecht. Lees meer
  • Eind mei opende Cirkelstad 'The Fundamentals': 91 voorbeelden van de circulaire en inclusieve bouwpraktijk die gezamenlijk het fundament vormen van waar Cirkelstad nu staat. De debatserie Circular Economy Labs van USI vormt een van deze fundamenten.
  • In de maart-editie van het tijdschrift Milieu verscheen het artikel Hoogwaardige matrasrecycling in de pijplijn met de resultaten en conclusies van het twaalfde Circular Economy Lab.
  • De tweede editie van het Nationaal Congres Bodemenergie vindt op 8 juli 2016 plaats in Utrecht. Het congres is bedoeld voor onderzoekers, studenten en professionals die de laatste ontwikkelingen op het gebied van bodemenergie willen volgen. 
We hopen u van dienst te zijn met deze informatie en zien uw verzoeken en suggesties op het gebied van duurzame innovatie, onderwijs en onderzoek graag tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,
 
Carolien van Hemel
Directeur Utrecht Sustainability Institute
© 2016 Utrecht Sustainability Institute, alle rechten voorbehouden.

afmelden voor de nieuwsbrief    persoonlijke gegevens bijwerken

Utrecht Sustainability Institute - www.usi.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp