Copy
Nieuwsbrief Utrecht Sustainability Institute
Augustus 2016
Wordt de email niet goed weergegeven? 
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Geachte heer/mevrouw,

Deze nieuwsbrief geeft actuele ontwikkelingen en evenementen weer waarbij het Utrecht Sustainability Institute (USI) betrokken is en die we graag met u delen. Meer informatie over USI, onze partners en activiteiten vindt u op www.usi.nl.
Eerste lustrum, nieuwe website
In juni bestond USI 5 jaar. Een bijzondere periode waarin we veel onderzoeks- en innovatieprojecten hebben ontwikkeld, bijeenkomsten georganiseerd en kennis en inspiratie gedeeld. Met onze partners hebben we spraakmakende resultaten geboekt op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling en circulaire economie. De vernieuwde website www.usi.nl geeft een helder overzicht van onze activiteiten. Bekijk de website
Kennisbank Cirkelregio Utrecht
USI werkt in een alliantie met de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Economic Board Utrecht, Natuur- en Milieufederatie Utrecht, Ministerie van Infrastructuur & Milieu en Cirkelstad toe naar 'Cirkelregio Utrecht'. Een van de activiteiten van Cirkelregio Utrecht is de opbouw van een Kennisbank over circulaire initiatieven en data over de circulaire economie in de regio Utrecht.  Hier vindt u een overzicht van circulaire best practices in de regio Utrecht, rapporten en informatie over de specifieke grondstofstromen, zoals bouw- en sloopafval en matrassen. Bekijk de Kennisbank Cirkelregio Utrecht
Aankomende evenementen
24 september 2016 - Stadslab on tour naar het Nieuwe Centrum
Bewoners en geïnteresseerden kunnen op zaterdag 24 september intensief meepraten met de gemeente Utrecht over de herontwikkeling en kansen van het nieuwe centrumgebied. Voor het thema duurzaamheid wordt de digitale interactietafel ingezet, ontwikkeld binnen het Smart Sustainable Districts project. In dit project werkt USI samen met Universiteit Utrecht, TNO, Deltares en andere partners aan de duurzame ambities van Jaarbeurs en de gemeente Utrecht voor het Nieuwe Centrum.

11 oktober 2016 - New Energy Lab 2: Nieuwe energie in de wijk
Elektrisch rijden is mooi, elektrisch rijden op zonne-energie in deelauto’s is nog veel mooier. Het is de kern van een duurzaam wijkenergiesysteem: batterijen slaan een overschot aan zonne-energie op, benut door de wijk op het moment dat de energievraag en -prijzen hoog zijn. Het consortium Smart Solar Charging met o.a. LomboXnet, Stedin, Renault en de gemeente Utrecht werkt hieraan. Deze avond geeft alle actuele ins & outs, laat ontwikkelaars en gebruikers aan het woord en bespreekt wat er moet gebeuren om dit systeem versneld wereldwijd de markt op te krijgen. Meld u aan voor deze bijeenkomst.

13 oktober 2016 - Energy NL 2050 bijeenkomst 1
KIVI en USI organiseren een serie van vier bijeenkomsten over de transitie van het totale Nederlandse energiesysteem (elektriciteit, warmte, transport) naar een vergaand verduurzaamd scenario. In de eerste bijeenkomst worden de Nederlandse energievraag en de mogelijkheden voor sterke verduurzaming daarvan besproken.

13 oktober 2016 - Get Connected Jaarcongres
Op 13 oktober vindt het Get Connected Jaarcongres plaats in Fort Voordorp, Utrecht. Het centrale thema is Healthy Urban Living, de gezamenlijke regionale propositie. 

Bekijk de agenda voor alle aankomende evenementen.
Overig nieuws
We hopen u van dienst te zijn met deze informatie en zien uw verzoeken en suggesties op het gebied van duurzame innovatie, onderzoek en mogelijke samenwerking graag tegemoet.
 
Met vriendelijke groet,
 
Carolien van Hemel
Directeur Utrecht Sustainability Institute
© 2016 Utrecht Sustainability Institute, alle rechten voorbehouden.

afmelden voor de nieuwsbrief    persoonlijke gegevens bijwerken

Utrecht Sustainability Institute - www.usi.nl

Email Marketing Powered by Mailchimp