Copy
Νέα για την Sto στην Ελλάδα και τον κόσμο
StoHellas

Νέο του Μήνα

Βράβευση της Sto ως ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης

Για πολλά χρόνια, η Γερμανία κατέχει μια αξιοζήλευτη αναλογία εταιριών-ηγετών στο χώρο τους, με φήμη παγκόσμιας εμβέλειας, σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας. Οι εταιρίες αυτές, κρυμμένοι πρωταθλητές της οικονομίας, διαθέτουν ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, καινοτόμα προϊόντα, παρουσία σε παγκόσμια επίπεδο, ένα όνομα συνώνυμο της αριστείας ενώ διοικούνται από τον ιδρυτή τους ή παραμένουν μια οικογενειακή επιχείρηση.
 
Η Sto πληροί τα παραπάνω κριτήρια στον τομέα των Συστημάτων Εξωτερικής Θερμομόνωσης. Το 2016, η εταιρία σημείωσε ετήσιες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ύψους 1,23 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Εκτός των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης, η βασική γκάμα προϊόντων της Sto περιλαμβάνει σοβάδες, βαφές και διακοσμητικά στοιχεία για προσόψεις και για εσωτερικές επιφάνειες. Ο Rainer Hüttenberger, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sto, δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη βράβευση της εταιρίας: «Για εμάς, αυτή η αναγνώριση είναι μια ευπρόσδεκτη επιβεβαίωση των προσπαθειών μας στο κομμάτι της εξωστρέφειας σε διεθνές επίπεδο, στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης προς μια σταθερά ανοδική πορεία».
 
Περισσότερα για τη σειρά κατάταξης των εταιριών ηγετών παγκόσμιας εμβέλειας στο WirtshaftsWoche.
Περισσότερα για τη διάκριση της Sto εδώ (γερμανικά) και εδώ (Αυτόματη Αγγλική μετάφραση).

Υλικό του Μήνα

Αυτοκαθαριζόμενοι σοβάδες  και χρώματα StoLotusan® για απίστευτα καθαρές προσόψεις

Η Sto διαθέτει μια ευρεία γκάμα αυτοκαθαριζόμενων σιλικονούχων σοβάδων και χρωμάτων με την καινοτομία Lotus-Effect ®, χάρη στην οποία οι επικαλύψεις StoLotusan εξασφαλίζουν μόνιμα στεγνές και καθαρές προσόψεις, χωρίς ρύπους, άλγη ή μύκητες. Με τις υψηλότερης ποιότητας σιλικονούχες ρητίνες και την μοναδική τεχνολογία των υλικών Lotusan®, o αυτοκαθαριζόμενος σοβάς StoLotusan® K/MP προσφέρει πρωτοφανή αντίσταση στους ρύπους, κορυφαία αδιαβροχοποίηση και διαπνοή στους τοίχους και τεράστια ελαστικότητα για σίγουρη προστασία από ρωγμές και κρούσεις.

Με όπλο της τη μακρόχρονη έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, η Sto έχει ενσωματώσει στη σύνθεση των επικαλύψεων της μικροδομή παρόμοια με αυτή των φύλλων του Λωτού εξασφαλίζοντας έτσι μοναδικές ιδιότητες στους σοβάδες και τα χρώματα με την τεχνολογία Lotus-Effect ®. Η ιδιαίτερη αυτή μικροδομή δεν αφήνει τους ρύπους να επικαθίσουν στην επιφάνεια της πρόσοψης. Σε συνδυασμό με την υπέρ-υδροφοβική συμπεριφορά της επικάλυψης, το νερό κυριολεκτικά απωθείται, συμπαρασύροντας τις ακαθαρσίες και αφήνοντας μια εντυπωσιακά καθαρή επιφάνεια, όπως φαίνεται στο επεξηγηματικό βίντεο

Περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τον τρόπο λειτουργίας της μικροδομής των σοβάδων StoLotusan εδώ.
Περισσότερα για τα χρώματα StoColor Lotusan εδώ
Βίντεο για την επιστήμη πίσω από τις επικαλύψεις Lotusan. 

Έργο του Μήνα

Ιδιωτική κατοικία Βίλα Σοφία στη Μύκονο

Στην εικονιζόμενη πολυτελή κατοικία στη Μύκονο επιλέχθηκαν υλικά Sto τα οποία ανταποκρίνονται στις υψηλές προδιαγραφές και απαιτήσεις του κτίσματος. Η βίλα είναι ένα εξαιρετικό δείγμα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, άριστα συνδυασμένη με τις ανάγκες του σήμερα για εξοικονόμηση ενέργειας και προστασίας της κατασκευής.
 
Στη βίλα έχει χρησιμοποιηθεί το κορυφαίο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης της Sto, το StoTherm Classic.To τελικό εξωτερικό επίχρισμα είναι Stolit Κ 1.0, με την κορυφαία ελαστικότητα και αντοχή σε όλες τις περιβαλλοντικές συνθήκες, που αποδίδει την απαιτούμενη υφή για την πρόσοψη της κυκλαδίτικης βίλας. Στο εσωτερικό του κτίσματος έχει χρησιμοποιηθεί σοβάς Stolit MP, που με την εξαιρετικά λεπτόκοκκη υφή του και την αξεπέραστη ανθεκτικότητα του θα προστατεύει πλήρως τις εσωτερικές επιφάνειες του κτιρίου

Η κατασκευή της βίλας έγινε από τον Όμιλο Ιntrakat και μπορείτε να δείτε περισσότερα για το έργο στο επίσημο site της εταιρείας.
Περισσότερα για τους έτοιμους σοβάδες της Sto.

Επικαιρότητα

Εξοικονόμηση Ενέργειας και για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκεται στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού χρηματοδοτικού προγράμματος, αντίστοιχου με το Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον που στοχεύει να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το ύψος της επιδότησης θα ανέλθει στο 50% των επιλέξιμων παρεμβάσεων και η δράση απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους μεταποίησης και βιοτεχνίας, εμπορίου, υπηρεσιών, τουρισμού και ναυτιλίας.

 

Στις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας περιλαμβάνονται και οι δαπάνες που αφορούν παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος όπως τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Θα χρηματοδοτηθούν και άλλες παρεμβάσεις, οι οποίες βρίσκονται σε φάση εξειδίκευσης ενώ θα καθοριστούν συγκεκριμένοι στόχοι (επιθυμητά αποτελέσματα), καθώς και τα όρια των επιλέξιμων προϋπολογισμών.

 
Διαβάστε περισσότερα στο B2Green.

Share
Share
+1
Tweet
Προωθήστε το newsletter

Ακολουθήστε μας στα Social Media

    
Sto | Χτίζουμε με συνείδηση
Copyright © 2018 StoHellas, All rights reserved.
Διαχείριση στοιχείων λογαριασμού   |  Εγγραφή στο newsletter  |  Διαγραφή από το newsletter