Copy

Weet jij wat het effect van cafeïne (theïne) in thee is op je lijf? We schreven er een blogpost over. Verder is er een aantal culturele evenementen geprogrammeerd in onze ruimtes en is koffiebrander Ian momenteel meer over koffie aan het leren in Ethiopië!
Cafeïne in thee? Lees hoe het werkt
Thee bevat ook cafeïne, dan vaak – onjuist – theïne genoemd. Maar waarom geeft thee je geen kick zoals koffie kan doen? Cafeïne in thee heeft een hele andere werking heeft op het lichaam, als een soort 'langzame suikers'. Hoe het precies werkt, leggen we in dit artikel uit.
 
Nu en straks in onze achterruimte

Verlengd t/m eind januari:
'Vreemde Gasten' – Thea van Doorn

Heb je de tentoonstelling 'vreemde gasten' van Thea van Doorn in onze achterruimte nog niet gezien? Alle weekenden van januari tekent Thea bij Evermore en is ze er om de tentoonstelling te laten zien. Ook kun je door het gelijknamige boek bladeren.
 

Dit Is Uit De Kunst presenteert:
Pleun Gremmen – 24/01/2019 t/m 21/02/2019

De eerste editie van 2019 van Dit Is Uit De Kunst met werk van Pleun Gremmen (bekend van de visuals van o.a. Worm) opent op donderdag 24 januari vanaf 18:00 uur in de koffiebar met live muziek van Mihael Hrustelj en een maaltijdsoep voor €5,- van KookstudioMix. Pleun exposeert tot en met donderdag 21 februari 2019 o.a. banners uit de performance REST (2017) over escapisme. Dit Is Uit De Kunst presenteert maandelijks werk van een in Delfshaven woonachtige kunstenaar op bijzondere locaties.

Meer informatie via Facebook.

 
'Rubdish' – Aldwin van Krimpen & Diederik Schneemann
Opening 8 februari 2019 tijdens de ART Rotterdam Week
07/02/2019 – 05/04/2019
 

Hoe mooi zou het zijn als we alles wat we gebruiken uiteindelijk weer kunnen opeten? Fotograaf Aldwin van Krimpen en designer Diederik Schneeman maakten van Rotterdams afval culinaire kunstwerken – oneetbaar, maar voer voor het oog! Foto's van de 'gerechten' worden tussen 7 februari en 5 april 2019 tentoongesteld in de achterruimte van Evermore en KookstudioMix.
De opening vindt op vrijdag 8 februari plaats vanaf 17:00 uur.
R.S.V.P. fotografie@aldwinvankrimpen.com


 

Koffiebrander op reis
Koffiebrander Ian schreef onlangs nog een verslag over het koffiebranderskamp van het Coffee Roasters Guild in Evora, Portugal. Nu is hij met collega-koffiebranders in Ethiopië om meer te leren over de koffieproductie.

Ethiopië is de bakermat van de koffie. Het branden van de bonen werd in het Oost-Afrikaanse land ontdekt. Vandaag de dag is er nog steeds een rijke koffietraditie, waarover de koffiebranders meer hebben geleerd. Ze cupten (proefden) bovendien meer dan 45 verschillende koffiesoorten, sliepen in tenten op de plantage en volgden masterclasses tijdens Ethiopia Origin Approach: the 1st Coffee Expedition Event. Bekijk de foto's in deze mailing en volg de instagram updates.

 
Nieuwe producten in de webwinkel
Tibitó Putumayo 100%
Tibitó Putumayo 100%
€7.00
Superieure bean-to-bar chocolade uit Colombia. Winnaar Superior Taste Award 2018, International Taste and Quality Institute Brussels
Bekijk
Tibitó Putumayo 70%
Tibitó Putumayo 70%
€7.00
Superieure bean-to-bar chocolade uit Colombia. Winnaar Superior Taste Award 2018, International Taste and Quality Institute Brussels
Bekijk
Moccamaster KBGT 741 Black
Moccamaster KBGT 741 Black
€219.00
De Made In Holland filterkoffiemachine is terug! Nu in XXL versie, met thermoskan.
Bekijk
Chin Shin Taiwan Oolong
Chin Shin Taiwan Oolong
€14.00
Op zoek naar de perfecte bloemige Oolong? Wij hebben 'm.
Bekijk
#EnjoyEvermore
www.evermorethee.nl
@enjoyevermore
Evermore Thee - Koffie - Chocola
Coolhaven 158A
3024 AM Rotterdam

do - vr    10 – 17 uur
za - zo   10 – 16 uur with breakslow: breakfast & slow coffee/tea


 
You receive these e-mails because you have signed up for this list.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Evermore Thee - Koffie - Chocola · Coolhaven 158A · Rotterdam, Zuid-Holland 3024AM · USA

Email Marketing Powered by Mailchimp