Copy
View this email in your browser

Vorderingen meer&deel

- Op 17 februari is het ontwerp bestemmingsplan in Groot Eindhoven gepubliceerd. 
- Naar verwachting is het bestemmingsplan begin augustus afgerond
- In augustus start de procedureaanvraag van de omgevingsvergunning

In januari zijn de offertes van enkele aannemers beoordeeld door de meer&delers. Een belangrijke stap is gezet, in de Algemene Ledenvergadering is de keus gemaakt voor bouwbedrijf Moeskops.
De komende maanden wordt samen met het bouwteam (architecten, adviseurs, aannemer en vertegenwoordiging van meer&deel) gewerkt aan het Definitieve Ontwerp. Ook dit is een belangrijke en noodzakelijke stap om te kunnen gaan bouwen!

Kavelmarkt

De keuze voor een aannemer betekent dat we een steeds duidelijker beeld krijgen van wat de uiteindelijke prijzen per woning gaan worden. Belangrijk om te vermelden is dat er altijd een bepaalde variatie in prijs zal zijn. In maart zullen de nieuwe ramingen van de appartementen en woningen gereed zijn.
Er komt dan een tweede kavelmarkt. Elk huishouden kiest op welk deel van de Scherf ze zouden willen wonen. Rond die tijd starten dan ook diverse workshops om samen de plattegronden te gaan intekenen. Het wordt steeds tastbaarder hoe we straks zullen gaan wonen!

Beschikbare woningen

Er zijn nog verschillende appartementen beschikbaar en een 4-tal grondgebonden woningen, die uitermate geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Door het slimme ontwerp is het mogelijk om in een grondgebonden B woning twee slaapkamers te maken op de eerste verdieping en twee zolderkamers op de tweede verdieping. In de collectieve landschapstuin komt een variatie aan leuke zitplekjes, natuurlijke speeltoestellen voor kinderen en eetbare planten. In de buurt zijn verschillende mogelijkheden voor kinderopvang en scholen. Voor meer informatie over de woningen klik hier. 

Moestuin

De meer&delers delen nu al, namelijk een moestuin op een nabijgelegen complex. Inmiddels hebben we veel kunnen oogsten, zelfs in december zijn er nog frambozen geplukt en pastinaken en knolselderij uit de grond gehaald. De palmkool is inmiddels kaalgeplukt. En er staat nog  prei om te oogsten. We kunnen het hele jaar uit de eigen tuin blijven eten!
Komende weken halen we de moestuin uit zijn winterslaap en gaan we al wat planten. De voorgezaaide tuinbonen komen als eerste op!

Meet&Greet op dinsdagavond 23 maart

Heb je interesse om te gaan wonen bij meer&deel? Of ken je mensen voor wie dit project op het lijf is geschreven? We organiseren dinsdagavond 23 maart 2021 weer een (digitale) meet&greet. Je kunt op een informele manier kennis maken met huidige deelnemers en meer informatie krijgen over het project. Geïnteresseerden kunnen met een aantal mensen van meer&deel een coronaproof wandeling maken, om de sfeer en enkele mensen te leren kennen. Daar is de afgelopen tijd volop gebruik van gemaakt; dat is voor iedereen fijn. Na 23 maart start weer een nieuwe inschrijfperiode voor ons mooie project. Aanmelden voor de meet&greet kan via de groene knop.

Meet&Greet

www.meerendeel.nl

Copyright © 2021 meer&deel, All rights reserved.